Юлчето расте и рита, а мама е обзета от бебешка шопинг треска - Термин Юли 2022 - тема 6

• 44 922
  • 793
  •   1
Отговори
# 105
Някоя от вс да усеща задух? Тия дни особено след хапване става тегаво - мерих сатурация ОК е, нямам проблеми с хемоглобина...Мерих сатурация, кръвно - уж са добре Simple Smile ако ще е така занапред - не знам как ще се издържа

# 106
  • Замък сред облаците
Мхм, от 2 седмици. След обилно хапване, като пътувам в колата (сядам настрани в такива случаи). Усещането е сякаш не мога да си разгърна белите дробове изцяло. Явно бебето подпира диафрагмата, като се разходя ми олеква.
Иначе като вървя бързо или качвам стълби се задъхвам яко, но си е баш недостиг на кислород и като забавя темпото се нормализират нещата.

# 107
Ох, добре, благодаря АА, малко е стряскащо, щото не очаквах да се задържа по половин час и повече, досега и аз се задъхвах само при бързо ходене или по стълби, но явно ще има нови екстри. И аз си полягам и ми минава, явно ще трябва по-начесто по-малко храна Simple Smile

# 108
Главния виновник за задуха е аортата т.с.  главната вена или по - точно както и казват /Вена кава/. Става така когато другите органи я претиснат в даден момент тъй като няма достатъчно място за тях, което прави достигането на кислород трудно в останалия кръвопоток и от там се получава чувството на задух, умора и дори на замаяност и световъртеж. Препоръките в случая са да се вдишва и издишва известно време за да могат дробовете да се отворят и смяна на позицията на тялото, за да се отпусне вената. Проучих това, защото при мен взе да зачестява и успокоителното е, че по добре няма да стане до самото раждане 😔 Ще трябва да се справям някак.

# 109
Момичета незнам как е при вас, но аз от 1-2 месеца не виждам нищо от корема си надолу. Много ми е трудно да премахна ненужното окосмяване, нищичко не виждам, на фантазия правя всичко🙂. При вас как е, и как се справяте с това?

# 110
  • Велико Търново
Аз до миналия месец ходих на кола маска, но от както ми казаха че шийката ми е 3,1 вече не смея. Със самобръсначка не искам да се минавам отново. Чудех се за някой депилиращ крем, но нещо не мога да се ориентирам кой е подходящ за нас, и най- важното е да не се изривам като със самобръсначката Confounded .

# 111
  • Замък сред облаците
Депил.кремове носят рискове от алергия по време на Б.
Със самобръсначка на леглото след баня и огледалце и нещата стават.

# 112
  • София
Аз действам с хубава самобръсначка и пяна и по спомен стават нещата. Абсолютно нищо не виждам иначе Simple Smile след това минавам на ОТК от мъжа и ако има нещо останало ме доукрасява Grinning

# 113
Не съм я използвала за първата и няма да го направя и за втората защото най-безопасната позиция на бебето за сън е по гръб и с глава настрани. В България в някои болници (аз се случих в такава) все още карат майките да слагат бебето на една страна, но препоръките на световната здравна организация са това което вече написах.
Момичета, добър ден! Вече накупихме някои неща за бебето. Направих си списък и се водя по него. Стигнах до една придобивка относно съня на бебето и не знам дали да я взимам. От гледна точка на това дали е препоръчителна, може ли без нея и дали е безопасна. Не знам как се скрива текст и направо ще публикувам снимката.
Има ли някоя от вече мамите ползвала такава? Една приятелка с бебе на 1 год. ме съветва да си взема, понеже тя е ползвала, но ми се иска да чуя и други мнения.

# 114
Моят син имаше рефлукс до 8мия месец, даже помня първата дата, в която не повърна нито веднъж, беше като празник. За него беше препоръчително да спи така на една страна, въпреки че и по гръб е спал, но се стараех да е леко настрани. Въпреки това не съм ползвала такива възглавнички, подпирах го леко с навито на руло одеало и не беше завъртян на 90 градуса, че да може да се обърне, а на по-малко. Матракът на леглото също му беше повдигнат с един голям класьор под него, наклона му беше доста подходящ и го давам като идея Simple Smile
Не мисля да ползвам такива възглавнички, като че ли това е поредната бебешка вещ, която уж "трябва".
Аз днес доста се преуморих цял ден извън града, обикаляне, сядане, ставане, вечерта си имах бая болка и втвърдяване. Даже леко се уплаших и си легнах рано, в резултат на това вече съм кукуряк. Малката просто не се спира, в момента също е активна. Рита ме горе, не знам как е завъртяна, последно беше настрани.
Май е време да запазвам час за последната фетална, тъй като съм в 26-та г.с.

# 115
Христос Воскресе дами. Весел празник ви желая, догодина с още един боец на масата.

Възглавничката по-горе за мен е излишна, одеалце навита на руло ще върши същата работа. Също така ми се струва и че ще спарва.

Последна редакция: нд, 24 апр 2022, 22:19 от deska90

# 116
  • София
И аз не съм ползвала такива неща. Имах възглавница за рефлукс и седеше под матрака за да е леко надигнато. И нашия имаше колики и повръщаше, чак рефлукс не мисля че беше при нас. Снощи обикаляхме църква даже с моя мъж. След два дни ми е прегледа и чакам с нетърпение! И при мен се появи проблема със запека, вчера ядох компот от круши, днес ще видя какво ще взимам сигурно сини сливи. Но както вървяхме към едно капанче с батут така ме сряза корема / червата, че не можех да мръдна. Едвам докоцуках и после се сетих от какво е..
Христос Воскресе!

# 117
# 118
Честито Възкресение, момичета! Пожелавам ви здраве ,мир, любов и на финала здрави бебета!

# 119
  • Велико Търново
Честито Възкресение Христово! Бъдете здрави и щастливи! Още малко остана и ще гушнем нашите слънчица!

И аз бях два дена със запек, беше нещо ужасно, не спря да ме боли една стара операция, чак се уплаших че ще ме боли така до края. Оправих се със свещичките на Ева Кю, но да си призная го направих на своя глава, ММ мъж ходи в 3 през нощта да ги купува. Сега съм като нова, все едно свалих 5 кг товар 😀, а и болките изчезнаха.

Общи условия

Активация на акаунт