Юлчето расте и рита, а мама е обзета от бебешка шопинг треска - Термин Юли 2022 - тема 6

• 45 067
  • 793
  •   1
Отговори
# 210
Аз съм в болница, момичета Sad

Сутринта прокървих и веднага в спешното. Сега няма нищо, но ми изписаха антибиотик (нямам представа защо), папеварин ми биха и казаха вечерта да взема утрогестан, вливат ми и някаква система с магнезий. Чудя се обаче нужно ли е всичко това (особено антибиотика), защото кръв няма (за което съм благодарна, де).

Ох, много притеснения, много нещо...

# 211
АА, някои момичета четох, че отричат тоя протеин Прегнако, че не давал резултат и си купуват сурватъчен протеин изолат за спортуващи и бил по-ефикасен. Та не знам, дали да го сменям. Не знам има ли разлика въобще. За сега съм се доверила на АГ, понеже ми предписа този и е специално за бременни, но за момента не мога да кажа дали дава резултат. Трябва пак да пускам изследвания, но чакам малко време да мине, откакто го пия да се понатрупа. Ако някой, който го пие, може да сподели.

АГ ми предписа протеин на прах за бременни Прегнако и го започнах от около 2 седмици. Има ли разлика със сурватъчния протеин?
Скрит текст:
Момичета, при някои от вас появява ли се отичана на ръцете и краката? При мен всеки ден ми отичат пръстите на ръцете и дланите, особено в легнало положение, най-вечер през нощта, през деня също де. Изтръпват, подуват се, не мога да си свия на юмрук ръцете и ме наболява, все едно не са моите пръсти. Няколко пъти забелязах леко отичане и около глезените на краката след вървене, но не кой знае какво натоварване. Чудя се дали е нормално, поради задържането на течности или е сигнал за по-сериозен проблем. Меря кръвно всеки ден, за сега е нормално - около 115/120 на 70/80. Преди две седмици изследвах урина, няма белтък. Според вас колко често трябва да се следи? Ще питам и АГ след седмица. Притеснявам се да не стане проблем и да развия прееклампсия.

При нисък белтък/албумин също се получава отичане, но в трети триместър е нормална задръжката на течности, стига примерно вечер да отичаш и сутринта да нямаш отоци. Аз лично досега веднъж забелязах оток на глезените след стегнати ботуши и няколко часа на крак, но пия 2.5-3л вода на ден, ограничила съм тестото и полуфабрикатите, и гледам да не прекалявам със солта.

Ако ти е нисък албумина и почнеш суроватъчен протеин буквално веднага има подобрение.

Да, същото е. Сметни си дали с протеина и храненето стигаш 80гр протеин дневно Simple Smile

# 212
  • Замък сред облаците
Същото е в смисъл, че съдържа суроватъчен протеин. Аз лично си взех на Биогейм, доста по-евтин е и максимално изчистен и подходящ за бременността.

Риан, антибиотика е да не рискуват инфекция в амниотичния сак. Как е плацентата? Надявам се всичко да е наред.

# 213
На прегледа казаха, че плацентата е добре, че шийката също, не могат да кажат от какво е било кървенето. Затова си мисля дали не прибързах да идвам в болница.

# 214

Сутринта прокървих и веднага в спешното. Сега няма нищо, но ми изписаха антибиотик (нямам представа защо), папеварин ми биха и казаха вечерта да взема утрогестан, вливат ми и някаква система с магнезий. Чудя се обаче нужно ли е всичко това (особено антибиотика), защото кръв няма (за което съм благодарна, де).

Ох, милата, може би се презастраховат в случай на скрита инфекция. Чувала съм че не винаги се хващат, така че може би това не е толкова лош вариант. А може и нещо друго да имат предвид. Дано всичко е наред и да няма повече главоболия

# 215
Rianne успех и дано всичко мине по-бързо 🍀

# 216
  • Варна
Момичета, настинката която ме застигна на Великден се оказа Ковид. От вчера съм в 10-дневна карантина. За първи път го карам и ми е леко притеснено, въпреки че уж протича леко. Пия лекарства и витамини, предписани от ЛЛ и съгласувани с АГ. И двете бяха така мили да ме успокоят и да кажат, че няма нужда от притеснение. Надявам се да премине леко. Ако някоя от вас скоро е преминала през това моля да сподели след карантината какви изследвания ви назначиха и на какво да обърна внимание? Иначе бебо не спира да мърда и шава, пощурял е..
Благодаря предварително.

Lazur, аз карах ковид в края на март. Имам и бустерна доза от януари. Боля ме много гърло и температура 37 и ме втрисаше, но мина за ок. 3 дни. Ходих до ковид зона да ми преслушат гърдите и след карантината пуснах пкк, црп и коагулация ( но аз нея си я следя, защото съм на фраксипарин)

# 217
Rianne, стискам палци всичко да е наред и всички притеснения бързо да отминат.

# 218
Rianne дано всичко мине бързо и да няма повече притеснения 💐

# 219
И аз утре влизам в болница. Днес на прегледа шийката ми беше 18мм и ще ме подготвят за серклаж. ММ има рожден ден в събота и имаше приготовления за празник, но.... Много криво ми стана.

# 220
Rianne стискам палци всичко да е наред с теб и бебенцето 🤗  Дръж ни в течение .

Ох, с този протеин ... хематологът, ЛЛ и АГ ми казаха, че с прахчета нищо няма да стане, само чрез храна. Лично аз си видях, кои храни съдържат протеин и си направих таблица на 100гр. продукт колко грама съдържа и всичко записва. Гледам на ден да приемам поне 80 гр.

# 221
И аз бях на ФМ днес в 29 седмица, моето е малко слабушче на фона на вашите бебенца- 1300 грама, но аз си знам,че проблемът ми е от ниските белтъци и ще има протеинова програма за малък дундьо. Поне артериите и стуктурно нещата са наред, което ме успокои малко. Мамите,които вече имат дечица с какво успяхте да  наваксате теглото, явно проблемът  е в храненето.

За Д-димер ми казаха, въобще да не се притеснявам, при  положение,че другите фактори на кръвосъсирване са в норма и масово е завишено при бременни, просто не го изследват,ако няма показания.

Gushka, не знам кой вид на Прегнако си взела, аз взех чистия и с бадемово мляко най-ми върви някак си се балансира,защото заради стевията на мен ми идва сладък.

Аз утре съм на ангиолог да видим положението с вените,че на външен вид са ужас. Някоя от вас била ли е на такъв преглед през бременността?Предполагам те гледат само с доплер по вените, но реално може ли да се маже с нещо/ приемат лекарства или се изчква след раждане?

# 222
И аз утре влизам в болница. Днес на прегледа шийката ми беше 18мм и ще ме подготвят за серклаж. ММ има рожден ден в събота и имаше приготовления за празник, но.... Много криво ми стана.
В коя седмица сте ? Серклажа не е ли за по-ранни седмици ? Бях чела някъде , че е до 24 иначе било опасно

# 223
Здравейте, мами!
Днес бях на трета фетална морфология.
Препоръчаха ми да посетя ендокринолог, заради леко повишена захар, след направено обременяване с глюкоза. Лекарката, която ми препоръчаха е д-р Йонкова от Майчин дом, но не намирам никакви нейни координати?
Моля, ако някой е посещавал горепосочената лекарка, да ми съдейства за намиране на координатите ѝ, а бих се радвала и на мнение.
Благодаря!

# 224
Lazur, и аз карах ковид скоро. Моят лекар каза, че с този вариант на ковид не е нужно да се пускат никакви изследвания след това, аз и го изкарах супер леко. Нямам проблеми с кръвосъсирването (поне не знам да имам) и нищо не съм пускала. Само редовните изследвания по каса. Лекарят по каса също каза, че няма нужда от друго. Щях да пускам на своя глава, но изключих съвсем.
Rianne, M_lady, успех ви пожелавам и бързо да ви изпишат, дано няма никакви други поводи за притеснение до края.
Утре съм на преглед, преди 2 седмици в 25-та беше 900гр, тогава ми казаха, че даже е малко повече и да съм спокойна, дано така продължава. Вече със сигурност трябва да е над килограм, но дано си наддава добре до края, че ще се паникьосам иначе.
Аз лично не ям много месо, сега ще правя леща, след няколко дни боб, наблягам на варени яйца и кисело мляко. И риба не ми се яде нещо. Прегнако слагам, но от време на време като се сетя. Дано е достатъчно протеина.

Общи условия

Активация на акаунт