Юлчето расте и рита, а мама е обзета от бебешка шопинг треска - Термин Юли 2022 - тема 6

• 47 291
  • 793
  •   1
Отговори
# 450
Да не ви шокирвам, но аз спя по корем. Нощем се будя по 100 пъти заради малкия и все съм по корем. Като го взема при нас в леглото и умишлено го гушкам, за да мога да спя на една страна Joy явно като заспя и несъзнателно се завъртам по корем

# 451
Въртите се без да се будите 😲 при мен е мисия невъзможна, може би е от вече порасналия корем.. заспивам наляво, заболяват ме ставите, изтръпва ми ръката и се будя, за да се завъртя надясно и след няколко часа пак същото се повтаря... Изключваме ставането до тоалетна Grinning

# 452
  • София
И аз съм като теб, не стига че ми е болезнено всяко едно завъртане, ами ми отнема по 2 минути да го направя. 😏
Една сладка снимка от вчера от нас.

# 453
Абсолютно всяка вечер заспивам на ляво и после  се будя по гръб, подпирам се с възглавницата поне по корем да не се завъртам, че преди само така спях.  При мен нещо сънят стана труден- заспивам късно, после ставам 2-3-4 пъти, докато се унеса, то стане сутрин, не че имам спешна работа, но после цял ден ми се приспива на пресекулки и се чувствам малко парцалива.

# 454
Мамита, бих искала да ви помоля да дадете някакъв съвет - имаме куче ( самоед ), което е много диво и прави много бели.. Свикнали сме си с нея и не знаем какво да правим - постоянно прави бели - изръфа всички мебели, дрехи къса, качва се навсякъде и всичко стига, прави ни много, ама много на инат - дори след разходка, ако се наложи да я оставим вкъщи, а ние да излезем, като се върнем - апартаментът е наопаки.. Ужасно ревнива е също.. Пробвали сме какво ли не - да сме строги, да не и се караме толкова, да се караме много, даже един приятел, който обучава кучета, я обучаваше.. Какво да правим .. С бебчо ще ни е още по-трудно да и обръщаме внимание, сега получава цялото внимание на света, аз съм си вкъщи вече по цял ден, разхождаме я, но тя все си прави бели и на инат - например, също се изхожда и по пътеката, ако нещо не е доволна.. При вас как е, вие имате ли домашни любимци, какво смятате да правите.. Всеки около нас ни казва да се разделим с нея, но ще ни е ужасно мъчно..

# 455
  • София
Моя съвет е да го заведете на училище. Има и учители, които ходят по домовете, ще го научат на послушание. Аз имах една книга за нашия шар пей, който беше с много буен нрав също на младини. С бебето не сме имали проблеми, той беше на 5 години като се роди баткото и се беше кротнал вече. Ако е под 2 годишно вашето ще е много, много трудно предупреждавам. Сега нашия е 9 години почти и не вярвам да отрази бебето, освен пазенето разбира се. Иначе не бих се разделила с куче никога. Първите 2 седмици не то пускахме в стаята на бебето от хигиенна гледна точка, след това малко по малко ги оставях заедно в една стая. Също съвет ще дам докато си в родилното мъжа ти да донесе някаква бебешка дрешка или одеало или каквото и да е за да се запознае с аромата на бебето. Много е важно като се върнеш от росилното да му обърнеш достатъчно внимание и на животинчето, за да няма ревност.

# 456
Ние сме с пинчер микс (с Джак Ръсел) ,на две години е и страшно енергична и дива. Имам надежда,че ще се справим и напаснем,щом вече се научи да пази корема ми и да не го докосва. Може би ще се наложи да и отделя повече внимание през първите дни с бебето в къщи,от сега съм се запасила и съм скрила нови лакомства и играчки,за да реагирам на момента. Вчера,на село имаше събор с хора и всичко както си му е реда. Аз даже си поиграх и хоро за пет минути,но си стоях в удобен стол и гледах. Каката си купи някакъв боклук за ядене,тип захарен памук и съответно аз опитах 3-4пъти. Сутринта,до тоалетна гледам розово-червеникава урина и в първия момент изпитах ужас-нищо ми няма,а изведнъж проблем😀. Нужни ми бяха поне 5 минути да се освестя и да съобразя ,че е от боята на гадорията,дето ядох😁😄,ама нали след тая пандемия сме позатъжени за много неща и аз се поддадох на селския сеир.

# 457
Ние си имаме женско Йорки (5 годишна) и котка (6 годишна), като цяло са спокойни. Имам жестока фобия котката да не се качи да спи върху бебето, защото обича да се гушка, когато й е студено, въпреки че трябва да е топло, когато се роди малката, живот и здраве. Ще ограничим къде има право да ходи, може и комарник да сложа или балдахин...Мисля да сложа кошарата по-рано и да я покрия с алуминиево фолио, за да може котката да не проявява желание да влиза вътре.
Кучето се страхува от малки деца, много са шумни и бързат да сграбчат ухо, муцуна, лапа (поне повечето), за жалост действа агресивно, когато е изплашена. Надявам се да свикне, защото ще имаме проблем. Вярвам, че има много ползи едно дете да израстне с домашен любимец.
За ревност, може би няма да има проблем. Кучето е привързано към мъжа ми основно, а той ще има време да й обръща внимание. Котката е привързана към леглото, дивана и прозореца с птичките, така че ... Grinning

# 458
Ние имаме куче и котка, кучето живее на двора, а котката на стълбищата (в къща сме). И двамата имат голям респект към малкия още от раждането му, към нас никакъв респект нямат Joy Котката преди влизаше в нас, сам си отваря вратата и си ляга на леглото. Винаги се е пазила от малкия, а от както ходи, вече и в нас не влиза, че я е страх от него. А котката е много дива... мислех, че ще си имаме проблеми с него, но нямаме.

# 459
Мои близалки имат самоед. От тях знам,  че като порода са трудни. И техният прави всичките магарии които описвате...

# 460
Здравейте мами. Има ли някой да си е правил кичури или русо или поне светло през бременнастта?

# 461
Аз се боядисвам всеки месец  русо. Не мисля , че трябва да се изпада в такива крайности като да не се боядисваме, да не си слагаме крем и т.н. И предишната бременност не съм спирала да се боядисвам. Всичките ми познати също .

# 462
  • Замък сред облаците
Аз си направих балеаж миналия месец.

# 463
Здравейте! Моля препоръчайте ми добър фотограф за бременна фотосесия в Пловдив. Благодаря ви ! ❤🙏🏻

# 464
Аз се боядисвам всеки месец  русо. Не мисля , че трябва да се изпада в такива крайности като да не се боядисваме, да не си слагаме крем и т.н. И предишната бременност не съм спирала да се боядисвам. Всичките ми познати също .

Кои бои използват? Знаете ли?

Общи условия

Активация на акаунт