Юлчето расте и рита, а мама е обзета от бебешка шопинг треска - Термин Юли 2022 - тема 6

• 43 865
  • 793
  •   1
Отговори
# 615
Дайте съвет за евтин и ефикасен овлажнител за въздух. Искам да взема нещо, но хич не ми се дават 200лв
Аз взех този, все още нямам кой знае какви отзиви. Ностроени са му % на влажност и като ги достигне спира да работи, има и градуси, но не знам колко вярно ги отчита, все още не съв взема термометър за стаята. 5л. е съвместимостта, като с 3л. изкара 2 дена, което е добре според мен. https://www.smartx.bg/products/%D1%83%D0%BB%D1%82%D1%80%D0%B0%D0 … 1%85-deerma-f628s

# 616
След пункцията бях с хиперстимулация. Подух се здраво. Бях качила 5-7кг за една седмица от задържане на течности. Искаха да ме вкарат в болница. 2-3 дни бях само на айрян с магданоз и нещата лека полека се нормализираха. А рецептата знам и за прочистване при бъбречна криза.
Не понасям извара, но това с млякото бих го пробвала, благодаря Simple Smile

# 617
Само внимавайте с магданоза, в по-големи дози е маточен стимулант.

# 618
Raffaella, знам само да се ограничи приема на сол и кисело. Като цяло аз се храня безсолно и почти не овкусявам 😁 Засега не задържам вода и май това мое хранене ми се отблагодарява, ама пък малко подпухнах от кортикостероидите.

За килограми не разговарям с бременни качили под 12 кг 🤣  31-ва седмица съм и 12 кг си ги лепнах.
Стартирах на 50, а сега 62 кг и се чувствам като бременно прасе. Вярно, че се харесвам в тялото и не си личи къде съм ги качила освен корема, ама всичко ме боли и тежи вече. На 54 кг най- се харесвам, ама и тогава пак ми тежат 🐖  Нямало пълно щастие в този живот.

Относно влажността, ходих на един семинар където ни казаха, че ако се преместим далеч от морето и въздуха не ни е влажен е достатъчно само да простираме дрехите в стаята за да овлажним въздуха. Казвам го тук понеже е хубаво да купиш джаджа, която да го свърши, но в този скъп живот, който  започва, защо да не спестиш 100-200 лв от бюджета. За семействата с малко място не знам дали няма да им пречи сушилник в стаята, но все пак не е лошо като вариант 😊

# 619
  • София
При нас със сухия въздух е ужас, ние сме в огромен апартамент и това със сушилката с дрехи върши много малко работа - от 30 % да се вдигне към 38-40% , което е крайно недостатчно. Всики сме със запушени носове нощем ако не пусна овлажнителя зимата. Сега без парно е по-добре, дори като навън вали си спим нормално. На отворени врати също е горе долу 45%. Иначе нашия овлажнител е този - https://vlaga.bg/%D0%BE%D0%B2%D0%BB%D0%B0%D0%B6%D0%BD%D0%B8%D1%8 … 80-twe-h-8pa.html Беше към 200 лв., но дадохме толкова защото има функция за пречистване на въздуха с активен въглен, йонизация и т.н. Иначе евтини овлажнители можеш да си намериш. Само не взимайте дифузери, че понякога ги водят с функция за овлажняване на въздуха, но грам нищо не овлажняват. Аз съм фен на Дотера и имам дифузер, който определено НЕ овлажнява Simple Smile търговски трикове разни.

# 620
  • Замък сред облаците
Леле, пък при нас в София се чудя как да суша въздуха от октомври до април (взехме ел.влагоабсорбатор тази година и се родихме). Най ни е добре на 40%, като цяло знам че това е и препоръчителната норма.

# 621
Десислава, даже и нямам термометър за влажност, но съдя по това как се чувстваме, явно при вас не върши тази работа със сушилника.
При мен, ако седя много на климатик  и ми се запушва носа, но не съм сигурна, дали защото ми изсушава въздуха или от синузита 🤭

Май ще взема един термометър за въздух, че ми стана любопитно колко е вкъщи 😅  А за бебчо е ясно, че ще свикне на нашите условия, че иначе ще трябва да живеем отделно 😅

# 622
  • София
Да, те бебетата се нагаждат към условията в които живеят - нормално. При нас с баткото чак като почнаха зъбите и му набъбна лигавицата буквално се борехме за всеки един процент влага, за да спим нощес Grinning Иначе идеалната влажност по книга е 45-55%. АА, на какво се отоплявате? И ние сме в София, с парно сме и есента наистина пускам влагоуловител, ама пуснат ли парното сме край. Хем и канчета с вода държа отгоре и пак нищо... Иначе влагомер взехме като се роди баткото от Дундьо, много сме доволни.

# 623
Аз така като теб бях сигурна, че въздухът е сух и си купих овлажнител на филипс, сумати пари, за да го включа три пъти и да разбера, че то не само процента влажност не е нисък, ами направо станахме за влагоабсорбатор и така си имам още един уред, ползван два пъти и прибран да пази шкафа. 😀 Така че те съветвам първо да си вземеш хигрометър да видиш дали имаш нужда.
Десислава, даже и нямам термометър за влажност, но съдя по това как се чувстваме, явно при вас не върши тази работа със сушилника.
При мен, ако седя много на климатик  и ми се запушва носа, но не съм сигурна, дали защото ми изсушава въздуха или от синузита 🤭

Май ще взема един термометър за въздух, че ми стана любопитно колко е вкъщи 😅  А за бебчо е ясно, че ще свикне на нашите условия, че иначе ще трябва да живеем отделно 😅

# 624
  • Замък сред облаците
На топлофикация сме, междинен апартамент ново (над 15г) строителство в Младост.
И моля ви, не е термометър за влажността, а влагомер Simple Smile Има в Темакс механични, онлайн има и електронни.

# 625
  • София
При нас проблема може би идва, че сме на последен етаж, кой знае. Иначе нашите влагомери са тези и бих гi препоръчала с чисто сърце. В началото носех единия винаги където ходим, но вече по усет мога да преценя влажността - толкова съм добра Grinning http://kasida.bg/product/50553/lanaform-digitalen-termo-higrometar.html Имат две години гаранция и не са мръднали и двата.
Допълвам си поста, че като казах Дундьо се сетих още нещо да кажа. Ние всичко умишлено взимахме от тях, защото имат клиентски карти и политика на трупане на суми при всяка покупка. Можеш или да ползваш определена отстъпка или да си трупаш сума към профила ти. Та, ние купихме от там количка и натрупахме сума, в последствие решихме да вземем и останалите неща от там и накрая за Ергобейби раница за 400 лв, дадох 150 лв. само заради натрупаните суми. Та, погледнете, хич не е лошо. Познати и роднини също могат да ти ползват картата и да ти трупат суми. Simple Smile

Последна редакция: чт, 12 май 2022, 08:55 от Десислава``

# 626
При нас въздуха особено зимата е ужасно сух, в апартамента сме с 2 климатика за отопление. Падне ли до и под 30% влажност е ужасно, няма дишане нощем. Слагала съм сушка в стаята, успява да качи към 10%. Иначе ползвам овлажнител за въздух от Лидл, беше към 70 лв, пускат го само зимата, за квадратурата на спалнята ни пасва добре, но като държим отворена вратата към хола, се затруднява. В крайна сметка, ако работи през цялото време и ден, и нощ , успява да вдигне влажността с 10-15% (не много далеч от постижимото със сушката). Та затова и не го препоръчвам, въпреки че е бюджетен, възможно е да има по-добри на пазара за тази цена.
Откакто изключихме климатиците тази пролет без допълнително овлажняване на въздуха, влажността скочи на 45-55% и ми е прекрасно!
BTW, преди не ми е правило впечатление колко е сух въздухът, но с този набъбнал и издразнена нос на бременна...

# 627
  • София
Последно спамя тази сутрин, 1 наум организират онлайн събитие на тема Лятно бебе. https://www.facebook.com/events/510633090848071/?acontext=%7B%22 … ted&ref=notif

# 628
Благодаря, поръчах първия овлажнител. При нас проблема идва от зъбите, но щом и с моя мъж се събуждаме със запушени носове, значи си имаме сериозен проблем

# 629
Благодаря, поръчах първия овлажнител. При нас проблема идва от зъбите, но щом и с моя мъж се събуждаме със запушени носове, значи си имаме сериозен проблем

Ние решихме проблема по друг начин. Спим с леко открехнат прозорец и добре завити. Даже да подухва леко не е проблем. Когато е много студено или ветровито само затваряме и всеки си спи с индивидуално покривало да не се отвиваме един друг.  Първо пробвахме с няколко часа ( понеже така или иначе ставам за тоалетна), а сега цяла нощ си е откехнат. И преди лягане винаги чистя носа със стеримар или физ р-р. На нас това помогна

Общи условия

Активация на акаунт