Златни мисли от форума

• 20 897
  • 48
  •   1
Отговори
# 30
  • Варна
Цитат
...За мен успеха се измерва с мира в главата, чистите мисли, да мога във всеки един момент да кажа за какво мисля - без да се срамувам или страхувам. Там да няма завист, лошотия и страх...

# 31
Цитат
И докато на първа среща страховете на мъжете са, че тя може да не си извадил портфейла като дойде сметката, жената се чуди дали ще се прибере жива.

# 32
  • Варна
.... Цял живот работим за някаква си керемеида над главата, загърбвайки в името на тая цел куп други къде къде по приятни неща. И обикновенно след като неусетно животеца ни мине в състезанието за пари , осъзнаваме че вече сме пленници и можем да  циркулираме единственно в триъгълника - телевизор, кухня и тоалетна

# 33
  • пустинен пъпеш
,,Просто навсякъде си представям как са пипали безброй мръсни ръце и не мога да си представя да стои по моите после тази мръсотия. 😌
Май имам нужда от терапия. Или поне да посетя примерно Индия - там или ще се излекувам, или ще стана още по-зле. 🤭🤫🤭"

# 34
Оплаквам се, че у хората с IQ под стайната температура, липсата на чувство за хумор задължително върви с бастун, дълбоко забит в задника.

Чудесна тема, Как` Сийка!
                     Мислех да напиша коя е авторката на горния цитат, но съм сигурна само на 95 %.

Чудесна тема и чудесен цитат.

# 35
  • При децата ми
Оплаквам се, че у хората с IQ под стайната температура, липсата на чувство за хумор задължително върви с бастун, дълбоко забит в задника.

Чудесна тема, Как` Сийка!
                     Мислех да напиша коя е авторката на горния цитат, но съм сигурна само на 95 %.

Чудесна тема и чудесен цитат.

Искрено ме разсмя! Joy

# 36
Цитат
Човек с ниско самочувствие е склонен на компромиси.
Като види себе си в нова светлина, осъзнава, че заслужава повече.
Половината психология събрана в две изречения ( in a nutshell)

# 37
  • France
Цитат
Ние имаме свободна воля, да. Но нашите решения се реализират в свят, където нищо не е статично. Той се променя всеки ден и последствията от нашите решения се модифицират спрямо това. Затова при едно и също действие от страна на двама различни човека, след 5 години ще се произлезли съвсем различни житейски ситуации.

# 38
Цитат
Той вече трябва да е научил, че в неговия "филм = живот" главният герой е ТОЙ и никой друг. Второстепенни роли имат родителите, братя и сестри, и вече третостепенни са приятели и гаджета, съквартирани, съученици, учители, близки, гурута и т.н.

# 39
  • София
Трябва да преследваме щастието, всеки както го намира. Не бъдете сухарки, поживейте малко, стига с тия килограми! 
Спокойствието не идва от стройността, а от много фактори, най-вече добра, позитивна, нетоксична среда.

# 40
  • София
Помня едно нещо много ясно - че никога не съм бил по-благодарен да имам покрив над главата си, одеяло и легло, и храна на масата си от същата вечер, когато се върнахме в Израел. След това преживяване, рязко спрях да се оплаквам, че това или онова не ми харесва. Всеки път се сещам как някое дете някъде там се радва на едно Буено, което за мен (а и за повечето в тази тема) сигурно е нищо, но за тях беше празник/щастие. Същото е и с всичко друго, което имаме, но не ценим, защото не знаем какво е да го нямаме.

# 41
Записвам си това:

Според възрастта. Първите 7 родителите трябва да се намесват, следващите 7 да коригират, третите 7 да подкрепят и след това вече да наблюдават как са се справили.

# 42
И това си запазвам:

Имам в обкръжението си млад мъж, отглеждан като напълно зависим от родителското си тяло човек. Той няма никакво собствено мнение,  грам инициативност, грам желание да направи каквото и да е с изключение на това да яде и да гние пред телевизора. Винаги, когато ми идва поривът да предпазя децата си от нещо, си спомням за този напълно провален живот и си слагам спирачки на езика.

# 43
Много хубава тема. ❤

Първите 7 родителите трябва да се намесват, следващите 7 да коригират, третите 7 да подкрепят и след това вече да наблюдават как са се справили.

А това ми импонира изключително много. 👍

# 44
И на мен много ми харесва темата и идеята й, затова си позволих да я съживя.
Ето още нещо:

Аз много се обичам от малка. Без да се насилвам или да си казвам: сега ще се обичам. Не! Просто съм си такава. По пътя ми понякога съм срещала хора, които адски са се дразнили на това. Защото е трудно на обичащ се човек да му натриеш носа. Да го унижиш. Да го смачкаш. И през трудните ми моменти тази любов към себе си много ми е помагала. Да не чакам някой да ме изправя, да ме възстановява. Когато се обичаш и другите автоматично тръгват след теб. Е, винаги ще има: абе, айде махай я тая… Но, какво от това? Периодичната чистка е много полезна. Обичаш ли се, цениш ли се сама, това ше получиш и от другите. Допускам, че не всички са като мен. Но, ако не сте, ще станете. Знаете ли кое ми е най-лесно да казвам? Не. Не, няма да стане така. Не, не съм съгласна. Не, не ми харесва. Не, искам да е така! Не, не е полезно за мен.
Да се обичаш означава да мислиш първо кое е добро за теб, кое те прави щастлива. Една щастлива жена може да направи щастливо цялото си семейство. Да им даде сила, да ги вдъхнови. В крайна сметка, хората имат нужда от толкова малко. Да кажеш на мъжа си: страхотен си! Да кажеш на детето си:  гордея се с теб!
Но, ти, ако не се обичаш, как ще обичаш хората така, че да им кажеш: страхотен си? И гордея се с теб!

И как някой те е учил да се мразиш?🤔
Нали си отдавна вече голяма?
Децата и в детските ясли казват "Не!"
Обичай се без да мислиш много много кой какво как..
Иначе винаги ще намираш оправдание.

Твоят вътрешен глас често е отражение на гласа, на онези, които са те отглеждали като малък. Първите седем наистина са значими.

Учиш детето си да се мрази когато:
не откликваш на нуждите му. Нахранено, облечено. Толкова му стига. Не всички нужди свършват с тези. А нуждата да се чувстваме обичани, чути, важни?

Когато му говориш как не го обичаш, ако не направи ...(обич под условие)
Когато други хора (приятели, роднини, партньор) или вещ (телефонът, телевизора, мача, хобито ти са поставени постоянно на първо място .
Когато си игнориран.
Когато постоянно ти е казвано, че мнението ти не струва.
Когато си бил осмиван за мнение и поведение.
Когато не е зачитана личността ти.
Когато си окачествяван като ...кьопав, тъп, прекомерно чувствителен...
Когато ти е казвано, че ти не можеш - дай на мен.
Мога да продължа да изброявам, но мисля че разбираш идеята.

Когато навършим 18 не ставаме автоматично здрави и пълноценни личности. Това, което е градено във времето със това стартираме. Колко е стабилна къща без основи?
Но със всичко това не отричам личната отговорност, просто казвам да не бързате да съдите толкова строго. Не всички стартираме на равна нога.

Общи условия

Активация на акаунт