Бял списък на хотели в страната - Тема 5

• 120 261
  • 391
  •   1
Отговори
# 375
Препоръчвам Русковец в Добринище за семейства с малки деца. Ние бяхме там за първи път на почивка с дете на 1г и сме много доволни от условията. Хотелът е семейно ориентиран, има добри условия за деца.

Не го препоръчвам обаче на хора без деца, повечето хора там бяха с малки деца и съответно е доста шумно в ресторанта и на басейна.

Какво ни хареса:
1. Просторен апаратамент с 2 отделни стаи, май няма изобщо стандартни стаи
2. Басейнът беше супер - с топла минерална вода, с лежанки с хидромасаж, много подходящ за деца защото не е дълбок
3. Страхотна детска площадка навън
4. Супер детски кът с много играчки
5. Нашият апартамент имаше прекрасна панорамна гледка към Добринище и Пирин - от вилите обаче май няма гледка
6. Персоналът беше любезен и отзивчив
7. Храната беше ОК, бяхме със закуска и вечеря - оценявам я на 8/10 
8. Удобни матраци и възглавници, спахме много добре

Какво не ни хареса:
1. Детските столчета в ресторанта
2. Закуската е чак от 8 сутринта, би било добре да е от 7 или 7:30, все пак някои хора бързат за планина
3. Детският кът предполагам няма да е интересен за по-големи деца защото е само с играчки, няма катерушки, батути, басейни с топки или други подобни съоръжения
4. Имахме проблем да регулираме климатиците (централни)

# 376
  • София
И от мен няколко отзива, защото се възполвах от доста предложения в темата:

Kings valley medical & spa hotel- бяхме зимата, но останахме изключително доволни от обстановката, персонала, кухнята, СПА, организацията като цяло.

Севтополис Павел баня- пролетно време, много добро обслужване, храната не лоша (бяхме на блок маса), но може да се постараят още малко. Иначе добра хигиена, добра локация, спокойно, комфортно.

Армира Старозагорски минерални бани- добра кухня, сравнително добро СПА, басейнът бива, природа 6+, обслужване добро. Задължително в основната сграда. Имат апартхотел извън основната сграда, твърдо НЕ там.

Hot Springs Medical & Spa- природа много добре (с гледка към гората), добра храна, добро обслужване, добра хигиена, добър басейн. В периода, в който бяхме, малко попретъпкано, но като цяло бихме посетили отново.

103 Вю парк-хотел и спа в Паничище- природа супер, храна много добра, обслужване добро, басейн твърде малък, СПА бива, стаите-ок като цяло.

Grande Vista Resort and Spa- СПА добре, басейн много приятен, гледка супер, достъп (малко в нищото и още имаха някои довършителни работи), обслужване има какво да се желае. Като цяло добро изкарване.

Комплекс Европа в Долна баня- въпреки отзивите в темата и в нет-а като цяло, това определено не е нашето място. Хаос при настаняването, обслужване никакво, храна-не, басейн-не (особено през уикенда се изсипаха тумби външни хора), стаи-не. Локация добра. Зеленината беше единствения плюс. Може би е за другата тема, но има едно хубаво нещо- зеленината.Simple Smile

# 377
Много доволни останахме от Тракийска резиденция в Старосел.Изключително чисти басейни,стая ,Спа и масажи невероятни .Храната уникално вкусна.Резервацията ни беше със закуска и вечеря .През седмицата е много спокойно.

# 378
Към белия списък бих добавила хотел Мальовица в едноименния курорт. Всичко е на ниво храна, чистота, красиви гледки, безплатен паркинг. Имат и релакс център.

# 379
  • София
х-л "Каменград"- 10 от 10 за СПА. Няма такъв кеф. Процедури, които не бях чувала.
Откъм обслужване имат леки забележки, но много леки. Персоналът е млад още и леко неориентиран със системата за начисляване на сметка на стаите.
Иначе хигиена, храна, басейни- нямаме забележки никакви.

# 380
  • София
missence
Вероятно си ходила скоро? Ако е така, би ли споделила как са двете външни джакузита? Надявам се водата да е топла? Благодаря.
Да, онзи ден се върнахме. Водата беше кристална, топла. Изобщо нямам забележки, а аз съм си зиморничева.
От процедурите ползвах relounge и Quartz масаж. Уникални и двете.
Солната стая е много добра, сауните, вътрешният басейн става за дължини.
Определено бих се върнала, само да не го развалят.

# 381
  • Пловдив
х-л "Каменград"- 10 от 10 за СПА. Няма такъв кеф. Процедури, които не бях чувала.
Откъм обслужване имат леки забележки, но много леки. Персоналът е млад още и леко неориентиран със системата за начисляване на сметка на стаите.
а цените...?

# 382
  • София
Скрит текст:
а цените...?
Двойната стая беше около 240-250лв със закуска и вечеря на блок маса.

Последна редакция: сб, 27 сеп 2025, 21:30 от Moderator1

# 383
  • ново
С чиста съвест добавям тук хотел Лещен, с.Лещен. Чисти стаи, добра храна, чисти басейни, релакс зона… всичко. А гледката 😍 Нямам забележки към нищо!

# 384
С чиста съвест добавям тук хотел Лещен, с.Лещен. Чисти стаи, добра храна, чисти басейни, релакс зона… всичко. А гледката 😍 Нямам забележки към нищо!

Как е храната в ресторанта? А цените?

# 385
  • ново
В нощувката беше включена закуска. Закуската е по меню, отделно има овесени ядки, ядкови млека, прясно и кисело мляко, айран, чай, нес кафе, плодове и сурови ядки.
В ресторанта има дневно меню, от което може да се поръча и за вечеря ако има останало. Иначе менюто е стандартно - салати, предястия, скара…  Каквото си поръчахме ни хареса. Цените са нормални. Това, което сме поръчвали (умишлено пазя касовите бележки 😀) - лещенска салата 16 лв, селски каприз 14.20, родопска плескавица с гарнитура 16.40, пил. дробчета 10.60, телешки суджук от тяхната ферма с много пържени картофи и домати 20.80, картофени кюфтета 8.70, чаша вино 5.50, бургаска мускатова 7.80, сода 3 лв,  Малинова торта 7.60. 😀

# 386
  • There I was on a July morning
Г&B, аз се интересувам от басейните. Доколкото се ориентирах от снимките - има няколко външни и 1 вътрешен. Външните басейни - с каква температура са и сезонно ли работят? Ако работи само вътрешният, достатъчен ли е за капацитета на хотела?
Предварително благодаря!

# 387
  • ново
Отвън има два по-големи, един малък тип детски и джакузи. Единият басейн ( той е нов, работи от месец някъде) малкият и джакузито бяха топли постоянно. Другият, който е най-голям беше студен, но в хотела бяхме десетина човека. Според мен той е само за лятото. Вътрешният басейн беше със същата температура като външния. Аз не обичам студена/хладка вода и за мен температурата беше идеална. Джакузитата вътре също бяха топли. Хотелът не е много голям и според мен капацитета на басейните си отговаря точно на легловата база. Доколкото разбрах през зимата ще се отопляват външният (новият) и джакузито.

# 388
Последните години сме много често в Арт хотела във Велинград. Храната е ОК, басейните са ОК, стаите са големи (пет членно семейство се чувства нашироко), малкото виси в детския център. Не съм фен на спа, но ми хареса. Има фитнес, през парка може да се стигне до центъра сравнително бързо (поне последно като бяхме, не беше застроено).

Сега се чудим дали да не го опитаме в компанията на две разглезени до безобразие кучета по 25 кг, тъй като последните два пъти се върнаха от кучешкия хотел в много жалко състояние.

Приемам съвети за къщи/хотели, където има басейн, вкусна храна (може и в близост) и където има условия две не много социални, разглезени животни да са в безопасност (най-вече от себе си - т.е. високи, здрави огради и нищо за изяждане) и три деца, две от който в тийн възраст, да правят нещо.

# 389
В нощувката беше включена закуска. Закуската е по меню, отделно има овесени ядки, ядкови млека, прясно и кисело мляко, айран, чай, нес кафе, плодове и сурови ядки.
В ресторанта има дневно меню, от което може да се поръча и за вечеря ако има останало. Иначе менюто е стандартно - салати, предястия, скара…  Каквото си поръчахме ни хареса. Цените са нормални. Това, което сме поръчвали (умишлено пазя касовите бележки 😀) - лещенска салата 16 лв, селски каприз 14.20, родопска плескавица с гарнитура 16.40, пил. дробчета 10.60, телешки суджук от тяхната ферма с много пържени картофи и домати 20.80, картофени кюфтета 8.70, чаша вино 5.50, бургаска мускатова 7.80, сода 3 лв,  Малинова торта 7.60. 😀

Извинявайте, не е ли на шведска маса закуската?

Общи условия

Активация на акаунт