Бял списък на хотели в страната - Тема 5

• 131 333
  • 440
  •   1
Отговори
# 420
Здравейте! Препоръчайте ми хотел за зимна почивка по възможност с каране на ски. Най-близо ни е Пампорово, но можем да отидем и до по-далечни дестинации.
Да е чисто, да има забавления за децата и басейн и да не струва 1000лв на вечер.

# 421
  • Свети Влас
Боровец, Банско, също и за Сливен, но не съм ходила там и не знам как е.

# 422
  • Бургас/София
Ние ходим в Sunny Hills Ski&Spa в Пампорово Апартхотел е, на нас много ни харесва, дори и НГ сме празнували там. Има опция за вечеря на блок маса като може директно да си я добавиш само за вечерите, в които ти се стои в хотела.  На пешеходно разстояние от Студенец (но има катерене).
Ако обаче държите на хубаво и голямо спа и голям басейн, вижте Перелик.

# 423
  • There I was on a July morning
Здравейте! Препоръчайте ми хотел за зимна почивка по възможност с каране на ски. Най-близо ни е Пампорово, но можем да отидем и до по-далечни дестинации.
Да е чисто, да има забавления за децата и басейн и да не струва 1000лв на вечер.
Препоръчвам хотел Рила, Боровец. https://www.rilaborovets.com/bg.
Посетих го това лято и останах много доволна - от храната, стаите, хигиената. Има и басейн с приятна температура на водата и СПА. Местоположението му е топ, в подножието на ски пистите.

# 424
Здравейте и дали ще успеем да намерим нещо за Нова година може да и без куверт държа само да е без минерална вода и да е централна България от Бургас сме и Банско ни идва вече далече

# 425
  • Сф
Хотел Грами , Банско. Забавления из Банско и наоколо  на снега. Бюджетен,  семеен хотел, много добра храна и гостоприемство, близо до ски пистите, малко спа, но достатъчно Закуска и вечеря.

# 426
Благодаря ви за предложенията! Тези дни ще се спрем на някое и ще запазим! Ще дам отзив! Весели празници! 💐

# 427
  • Sofia
Здравейте и дали ще успеем да намерим нещо за Нова година може да и без куверт държа само да е без минерална вода и да е централна България от Бургас сме и Банско ни идва вече далече

Ние ще сме в Радисън Пловдив за втора поредна година. 1240 лв за двама възрастни и дете за 2 нощувки + новогодишните куверти. https://radissonplovdiv.bg/bg/%d0%be%d1%84%d0%b5%d1%80%d1%82%d0%b8/
Отбелязвам, че има спа, но НЯМА басейн. Не сте писали дали държите на такъв.

# 428
Няма как някой да ви отговори дали ще намерите сбодни места за НГ. Вече е прекалено късно, но може да проверите в сайта на турстически агенции какво все още се предлага. Ето тук например  https://visit.bg/oferti-pochivki/nova-godina/ ако някоя оферта ви устройва като кликнете върху бутона резервирай може да се види дали за вашите дати свободните места вече са изчерпани или не. Чрез този бутон само правите запитване, а не е директна резервация. Може и тук да проверите като изберете Празнични оферти и в търсачката зададете Нова Година ще ви се появи списък само с предложения за тези дати  https://top20oferti.bg/oferti-za/nova-godina-2026/

# 429
Искам да споделя, че прехваленият тук хотел Гранд Ризорт Павел баня не е за тази тема. Съжалявам, че се подведох по положителните мнения тук, затова споделям и друга гледна точка. Изобщо не го препоръчвам, особено за хора с малки деца. Честно казано не знам как е получл 5 звезди, за мен и 3 не заслужава.

Да започнем с това, че хотелът е в стил кичозен мутренски барок, заслепяващ бял мрамор, статуи, изкуствена камина, изкуствени цветя, навсякъде табелки „VIP“. Ако си платиш за ултра VIP паркомясто, можеш да паркираш баш на самия вход на хотела, почти блокирайки го – не липсваха такива баровци. Невероятен кеф простолюдието да ти заобикаля возилото и да му се диви. Ако пък си доплатиш за „обикновен VIP“ имаш право да ползваш частта от паркинга, която е най-близо до входа, спестявайки цели 20 метра ходене.

Когато си тръгвахме, имаше и паркиран (луксозен) автомобил точно на входа, блокирайки напълно достъпа, колата стоеше там от предишната вечер, значително затруднявайки изнасянето на багажа ни, който включваше и бебешка количка. Явно ръководството на хотела не намира нищо нередно в тази свинщина.

Какво е ОК:
1.   Хотелът е нов и все още новичък, чист и неамортизиран. Чисти и все още незахабени мебели, мокети, стени и т.н.
2.   Добре почистени стаи
3.   Закуската започва още от 7:00, а вечерята още от 18:00
4.   Хубави външни басейни

Какво не е ОК:
1.   Дори при средно пълен хотел СПА центърът е с недостатъчен капацитет. Шезлонгите до вътрешния басейн са така наблъскани, че човек не може да премине. Следобед подът около вътрешния басейн е покрит с 2 пръста вода.

2.   Обслужването в ресторанта е пълна пародия. На обяд бяха оставили сами шепа необучени стажанти, които хал хабер си нямаха какво правят. Мотаеха се неориентирани, очевидно дори не им бяха разпределили масите. Резултатът: чакане 45 минути за супа от обедното меню, напомняне по 3 пъти да ни донесат чаши, прибори, напитки, детско столче.. На съседната маса компания си тръгна след 25 минутно чакане, в рамките на което никой не им обърна внимание. На другата маса пък за 3 минути трима различни сервитьори се изредиха да ги питат дали са си избрали вече. Виждала съм много лошо обслужване, но такава забележителна трагикомедия като в този ресторант не бях. Щеше да ми е доста забавно, ако детето не крещеше от глад.

3.   Детският кът е потресаващ. Представлява една малка стая, не повече от 20 кв.м., която не се проветрява (изрично помолихме, не можело!), явно не се и почиства тъй като беше изключително мръсно. Всички играчки са мръсни и изпочупени. Няма анимация за деца, има една девойка, която подрежда боклуците. Прилагам снимки. За разлика от съседните хотели, в този няма детска площадка навън. На сайта на хотела има безумен високопарно написан от ИИ текст относно детския кът, който няма НИЩО общо с реалността.

4.   Храната (с малки изключения) беше посредствена като качество и вкус. Липсва „готвене на живо“. За закуска например палачинките бяха втвърдени – със сигурност не бяха правени същия ден. Десертите изглеждаха като от супермаркет.

Скрит текст:

# 430
Ние пък бяхме много доволни. Но и не сме били с малки деца все пак.
Аз лично, а и други потребители, многократно сме предупреждавали, че хотелите в Павел баня не са подходящи за деца. Предназначени са за балнео лечение и са насочени към по-възрастните клиенти. Водата също не е подходяща за малки деца.
За малки деца в района мога да препоръчам „Кингс валей“. Има 3-4 детски басейна, мисля, че и анимацията е на ниво. Поне като минавахме край детската стая, видяхме няколко аниматори, които непрекъснато занимаваха децата с разни дейности. Там и кухнята е на доста по-високо ниво.

# 431
Потвърждавам негативното мнение за Гранд хотел Павел баня.

# 432
  • Далечният изток
Това е бял списък. Намерете тема Черен списък и пишете там....

# 433
  • Beyond the stars
Само да вметна, че детска площадка има. Откъм външния басейн се намира.
Не споделям отзива, но бяхме гости 2024 година лятото и точно от обслужването в ресторанта бях очарована - донесоха ми виното от ресторанта в ледарка с нас до стаята, като и предложиха да го съхранят под номер на стаята и да си го изпия на обяд например. Доста неща могат да се променят за една година, та не претендирам за достоверност към днешна дата. Kings valley не ми допадна в съотношение цена/качество на услугата. Доста неориентиран персонал.
Атмосфера не сме пробвали от новите в Павел баня, иначе съм съгласна, че децата не са в таргет групата на курорта като цяло.

# 434
Вълшебство, детска площадка няма.

От вътрешния детски кът, ако не беше перманентно заключено, би могло да се излезе на малка тераса, където има някакво миниатюрно детско съоръжение - къщичка или/и пързалка. В никакъв случай не бих го нарекла “площадка”, по-скоро компромисно мини разширение на детския кът. Към въпросната тераса няма вход откъм външния басейн, би могло да се влезе само от вътре - където беше заключено. Съответно дори нямахме възможност да разберем какво точно представлява съоръжението, както и в какво състояние е.

Междудругото, явно много хора не са разбрали, че Павел баня не бил курорт за деца, защото в хотела не липсваха такива. Атмосфера имат страхотна външна детска площадка, плюс няколко игрища за различни спортове.
Иначе ми стана интересно къде човек може да се информира каква е целевата група на различните курорти, има ли изобщо такива общи стратегии? Все пак не говорим за Албена.

Общи условия

Активация на акаунт