Всичко за семейните добавки за деца (детски): въпроси, отговори, ПОЛУЧАВАНЕ - 39

• 58 159
  • 640
  •   1
Отговори
# 555
Bebcheto, съболезнования и кураж 😪
Предполагам, че в социални по местоживеене се подават.
Когато бях ученичка почина баща ми. Родителите ми бяха разведени, но получавах  социална пенсия до навършване на 18 години. При положение, че са припознати би трябвало да няма проблем да им отпуснат.
Така, че проверете. Навремето документите мисля, че ги подавахме в училището. Не знам дали не се е променило.

Последна редакция: пт, 05 юли 2024, 20:22 от Joy Joy

# 556
  • гр.Пловдив
Вчера подадох декларация за 2024-2025г -дали ще имат време да обработят ,за да взема Юли детски или ще останат за август?

Пропуснах да питам служителката...

# 557
Как се изчислява доходът на семейството при кандидатстване за детските?
Бруто или нето гледат?

# 558
Как се изчислява доходът на семейството при кандидатстване за детските?
Бруто или нето гледат?
От заявление - декларацията:

# 559
  • София-Младост
Вчера подадох декларация за 2024-2025г -дали ще имат време да обработят ,за да взема Юли детски или ще останат за август?

Винаги се получавт в следващия месец. Юли няма да имате превод.

Joy Joy
Брутни.

# 560
  • гр.Пловдив

Joy Joy
Брутни.

Интересно е обаче,че днес имах Simple Smile

# 561
  • у нас
Бургас - има детски.

# 562
  • При децата ми
Велико Търново - има детски от вчера.

# 563
  • София-Младост

Joy Joy
Брутни.

Интересно е обаче,че днес имах Simple Smile
Логично, вероятно имате подадена декларация преди 1 година, това е последния и месец..

# 564
Подадох документи преди 3 месеца и нищо. Не трябва ли поне едно писмо за отказ от изплащане на детски да ми пратят? Все си мислех, че ще получа някаква обратна връзка. Отделно, мисля си, че служителката, която ми прие документите въобще ги е затрила някъде, защото драска по тях и си писа каквото иска, омаза ми адреса много и съм с усещането, че тя въобще не ги е и входирала. Нямам входящ номер, за да пусна запитване . Не помня и на коя дата ги занесох.

# 565
Имаш решение, но трябва да идеш да си го вземеш лично.
Именно заради това, подавам документи онлайн, защото там винаги имам отговор

# 566
Съвсем скоро почина бащата на децата ми и  няколко човека вече ми казват да пусна молба за добавки,помощи.... Работата е там,че така и не стигнахме до сватба.Все имаше нещо по-важно и мислехме,че живота е пред нас.Никога не сме взимали помощи и нямам представа на какво имам право и какви документи са нужни.
Ще се радвам,ако някой може да даде съвет.
П.п Децата са припознати
Имате право на детски без оглед доход. Също така децата имат право на наследствени пенсии, които се изплащат от НОИ, подайте документи.

# 567
Съвсем скоро почина бащата на децата ми и  няколко човека вече ми казват да пусна молба за добавки,помощи.... Работата е там,че така и не стигнахме до сватба.Все имаше нещо по-важно и мислехме,че живота е пред нас.Никога не сме взимали помощи и нямам представа на какво имам право и какви документи са нужни.
Ще се радвам,ако някой може да даде съвет.
П.п Децата са припознати

Подайте документи!

# 568
  • София
Bebcheto съболезнования.

Децата имат право на детски и не се взима под внимание доход в семейството. От НОИ подавате документи за социална пенсия, както и еднократна сума за осигурено лице (около 350лв). Важно е при подаване на документи за пенсията да посочите да получавате сума чрез пощенски клон. В противен случай ще искате разрешение от съдия, за да теглите от сметките на децата.

# 569
  • София
Bebcheto съболезнования.

Децата имат право на детски и не се взима под внимание доход в семейството. От НОИ подавате документи за социална пенсия, както и еднократна сума за осигурено лице (около 350лв). Важно е при подаване на документи за пенсията да посочите да получавате сума чрез пощенски клон. В противен случай ще искате разрешение от съдия, за да теглите от сметките на децата.

Пенсията не е социална , а наследствена за децата .Еднократната помощ при смърт на осигуреното лице е 540 лв-
Ако децата са над 14 г. може да ги получават по банкова сметка с дебитна карта  на тяхно име .

Общи условия

Активация на акаунт