Дългото чакане след трансфер-тема 98

• 63 641
  • 745
  •   1
Отговори
# 570
Честито, дано всичко е наред до края! И май намирисва на близнаци Simple Smile

# 571
Пак съм аз..сутринта забелязах,че в изписаната терапия нямам прогестерон,а до вчера бях на циклогест+пролутекс.
Дано не е пропуск на лекаря-звъня цял ден,но никой не вдига.
Имам обаче изписани зарзио и прегнил-прегнила ли е прогестерон и достатъчен ли е?

# 572
Пак съм аз..сутринта забелязах,че в изписаната терапия нямам прогестерон,а до вчера бях на циклогест+пролутекс.
Имам обаче изписани зарзио и прегнил-прегнила ли е прогестерон и достатъчен ли е?

Според мен си оставаш на същата терапия с прогестерон преди трансфера , а тези които са ти изписани са допълнителни за след трансфер. Все пак обаче се свържи с ккиниката за да ти потвърдят!

# 573
Имам следвият въпрос:
Ако няма бременност, ще ми дойде ли цикълът на датата или първо трябва де спра Утрогестана и след това ще ми дойде?  Мисълта ми е Утрогестан забавя ли цикъла?

# 574
Да първо трябва да спреш Утрогестана и след 2-3дни ще ти дойде цикъла. Докато ползваш Утрогестан няма как да ти дойде цикъла на датата.

# 575
Ясно, тъй като утре ми е датата за МЦ, а теста ми е за вторник 28.06. Нямам никакви симптомип. С ММ сме се разбрали да не правим тестове по-рано. А едвам издържам вече. Sad

# 576
Моя колежка при един от опитите й дойде още преди датата на теста въпреки утрогестана, така че всичко е възможно...
Да първо трябва да спреш Утрогестана и след 2-3дни ще ти дойде цикъла. Докато ползваш Утрогестан няма как да ти дойде цикъла на датата.

Според мен също е както казва ivanamar

Според мен си оставаш на същата терапия с прогестерон преди трансфера , а тези които са ти изписани са допълнителни за след трансфер. Все пак обаче се свържи с ккиниката за да ти потвърдят!

# 577
На мен също ми дойде въпреки циклогеста

# 578
Теди, честито и до пухкав финал! Стискам палци да имам само +++++ до края на темата!!! 🍀🍀🍀

# 579
Здравейте. На 16.06 ми беше трансфера (ЗЕТ на 5 ембрион). 5ти ЗЕТ за последната година и половина. Скоро не съм писала, защото се бях отказала да правя повече опити, но не издържах и пак съм в групата Simple Smile Та пиша този пост по-скоро да споделя с чакащите, защото знам колко е трудно това чакане след трансфер и колко е голямо хем любопитството,хем радостта,но в същото време и страха, т.е. цялата неизвестност, изпълнена с надежда и страх едновременно. Та аз си правя кръвен тест на 7-8 ден след трансфера (винаги съм била ЗЕТ с 5 дневни ембриони) и винаги сутринта в деня за тест си правя уринарен, за да съм по-спокойна. За 5 трансфера никога не ме е подвел уринарния. Особеното е, че си правя тестове за овулация (защото ми бяха останали от преди),
а не за бременност. Тъй като и двата хормона са с много сходна структура, тестът за овулация (за LH хормон) отчита и хормона за бременност (HCG - ЧХГ). Тестовете за овулация са много по-чувствителни от тези за бременност, затова и засичат по-рано хормона в урината. Ето от днес уринарен и кръвен. Споделям за по-нетърпеливите,ако искат да пробват Simple Smile

Последна редакция: чт, 23 юни 2022, 16:51 от Tea-Krista

# 580
Момичета, някой консултирал ли се е с доктор Начев по темата.
Преди трансфер Тсх ясно трябва да е под 2.
След трансфер обаче на мен винаги ми назначават естрофем , от който тсх се вдига. Трябва ли да се пуска контрола на тсх след трансфера и преди теста , за да се види дали е високо. А то е логично да е такова след естрофема. Споменавал ли е да се увеличи дозата на л тироксин след трансфер поради тази причина или по- скоро изследваме преди трансфер и след това след положителен тест.
Успех на всички чакащи!

# 581
На мен Начев ми каза да изследвам TSH след положителен тест. Успех! 🍀

# 582
Теста за О е абсолютно отрицателен. Не знам какво отчитате по него. И да не сте бременна пак така би изглеждал, когато не предстои овулация.
Здравейте. На 16.06 ми беше трансфера (ЗЕТ на 5 ембрион). 5ти ЗЕТ за последната година и половина. Скоро не съм писала, защото се бях отказала да правя повече опити, но не издържах и пак съм в групата Simple Smile Та пиша този пост по-скоро да споделя с чакащите, защото знам колко е трудно това чакане след трансфер и колко е голямо хем любопитството,хем радостта,но в същото време и страха, т.е. цялата неизвестност, изпълнена с надежда и страх едновременно. Та аз си правя кръвен тест на 7-8 ден след трансфера (винаги съм била ЗЕТ с 5 дневни ембриони) и винаги сутринта в деня за тест си правя уринарен, за да съм по-спокойна. За 5 трансфера никога не ме е подвел уринарния. Особеното е, че си правя тестове за овулация (защото ми бяха останали от преди),
а не за бременност. Тъй като и двата хормона са с много сходна структура, тестът за овулация (за LH хормон) отчита и хормона за бременност (HCG - ЧХГ). Тестовете за овулация са много по-чувствителни от тези за бременност, затова и засичат по-рано хормона в урината. Ето от днес уринарен и кръвен. Споделям за по-нетърпеливите,ако искат да пробват Simple Smile

# 583
Някои мацки имат успешно засичане с лентичка за О при бременност, но тогава чертата "светва" като коледна лампа. Този тест е отрицателен по всички параграфи Simple Smile
Но! Не всички имат положителен О тест при бременност, тъй че това изобщо не е меродавно Simple Smile Както е случая Simple Smile

# 584
Привет,момичета!
И аз се записвам с трансфер вчера,22ри.дългото чакане започна...
Опитвам се от днес да не пуша,но е много трудно.вие как се справяте?чудя се има ли по-безвредни заместители,като айкос или електронна цигара?някой да сподели за себе си как се е справил?

Здравей, аз ги спрях след положителен тест с прочитане на книга ( “не пуша вече”). Нямах абсолютно никакъв проблем при спирането, абстиненция не съществува. Ако искаш пробвай, има я онлайн безплатно. Аз съм изключително доволна, все едно никога не съм пушила. Успех!

Общи условия

Активация на акаунт