Спирала МИРЕНА

• 46 595
  • 894
  •   1
Отговори
# 225
При мен точно на 40-я ден от поставянето на спиралата,зацапването спря..Бързам да се похваля
Аз вече не бързам да се хваля.....след година и кусур зацапване. Добре, че някой е измислил ежедневните превръзки 😉

# 226
Година и половина зацапване....аз се надявах тука до месец да спре. Явно спиралата има такова контрацептивно действие - с постоянен цикъл иди прави секс Joy

# 227
Мosquita, на 4-я ден ми спира кървенето след Дюфастон, изчакай. Утрогестанът действа по-бързо, но той пък съвсем не ми понася на мен.

Изгубен, много се радвам за теб! Дано и при мен се съкрати цикъла, че много дълъг.

Зиг-заг, ако не си имала проблемен/ обилен/ цикъл, бързо се виждат резултатите със спиралата. При нас, страдащите от кръвоизливи, отнема повече време явно.

# 228
Ena, на мен ми е пети ден днес, но като се има предвид, че при мен всичко става по-късно, ще му дам още шанс Grinning

# 229
В каква доза ти го изписаха и по каква схема?

# 230
2х1 да го пия до края на месеца, после ще си дойде ред на редовния цикъл, аз така като гледам, ще ги застъпя двата Joy

# 231
Година и половина зацапване....аз се надявах тука до месец да спре. Явно спиралата има такова контрацептивно действие - с постоянен цикъл иди прави секс Joy
Точно.....добре , че моя ме търпи. В редките случаи  е с презерватив.

# 232
Здравейте, поради хормонални проблеми се налага да ползвам противозачатъчни. Гинеколога ми препоръча Лилета, която мисля че не се предлага в България, но според това което чета е подобна на  Мирена.
Но се притеснявам много честно казано, чета предимно лоши отзиви. Да, знам че обикновено хората, които пишат в интернет са тези с лошия опит, и все пак...
Притеснявам се от напълняване, промени в настроението, загуба на цикъл, косопад.
Чудя се дали хапчетата няма да са по- добър вариант за мен. Има ли такива от вас, които са ползвали и двете?

# 233
Преди десет години съм пила противозачатъчни, като цяло нямах много странични ефекти, но пък натоварват много организма. Зависи и на колко сте години. Хормонални таблетки, които на младини са ми действали добре, изпити сега/ на 43 съм/, вече ми докарват световъртеж и главоболие. Зависи и на какъв зор сте. Повечето тук със спиралата сме избрали по-малкото зло, предвид състоянието ни без нея. Иначе почти всяка си има някакви оплаквания, но някои са преходни и отшумяват. Успех!

# 234
Здравейте, момичета!
На 45 съм. С Мирена съм от април миналата година. Сложих я поради безкраен брутално обилен цикъл, който не беше възможно да се овладее по друг начин. Стигнах до хемоглобин със стойност 83! Не бях човек направо....
Качих обаче доста килограми, което никак не ми се нрави. Направих изследвания на щитовидна жлеза, както и за ИР - за радост всичко е наред. От три месеца тренирам с инструктор - три пъти седмично, ограничавам храненето, бяло брашно  и бяла захар почти съм изключила. За трите месеца - 2 кг. надолу и по 2 см. от мерките. За тези усилия, които полагам резултатът е отчайващ.  Има ли други от вас, които качват килограми и как се справяте?
Относно зацапването - почти 6 месеца непрекъснато. След това цикълът си прескача и идва когато си иска, супер слабо (което е чудесно).

# 235
Не съм забелязала промяна в теглото, но при някои момичета страничните ефекти идват на по-късен етап, та....не се знае. С повече воля се получават нещата. Браво, че тренирате! Аз напоследък все не съм в кондиция-я течение, я безкраен цикъл, я световъртеж и липса на енергия. А преди редовно тренирах, липсва ми. Имам чувството, че, ако сега отида в залата, ще припадна, кръвно ли е, каква е тая немощ, като на старица?!🤔

# 236
всичко зависи от предисторията на всеки човек, както и мерки, габарити, начин на хранене и на живот. Трудно е да се изведе някакъв общовалиден извод.

Но да кажем съвсем грубо ако сте с грацилна структура винаги сте била слаба и сте се хранила на воля без да напълнявате едва ли ще напълнеете драстично след 45. Ако сте били комси комса като всички нас преди това, след 40 има една трайна тенденция за покачване и изключително трудно сваляне. Много дами започват именно тогава да "пазят талия",  да се движат повече и така някак балансират. Но тези, които преди това са се ограничавали все пак хранително и са имали активен двигателен режим просто не са в състояние да овладея килограмите.
така или иначе тенденцията към зрялата възраст е намаляване на количеството поемана храна, но дори това може както казах в доста случай  да е безуспешно в борбата с килограмите.

Пила съм противозачатъчни, била съм с Мирена 10 г. Не съм качавала килограми, но винаги съм била с драконови хранителни мерки и много двигателна активност. фигурата ми е предразположенакъм мекота която не ме устройваше. между 40 и 50 някак успявах да удържам нещата около приемливата за мен норма. След 50 не съм в състояние да си управлявам килограмите. Макар че все пак с всички усилия успявам да удържа само десетина килограма над  над желаемите мерки.

# 237
Мдааааа, както винаги съм си знаела - тренираш или не - глад му е майката.
Винаги съм имала апетит и склонност към напълняване. Значи ще се гладува и спортува, няма начин......

# 238
На 32 години съм, преди тежах близо 120 кг с много труд и тренировки сега съм 69кг. Цикъла ми не е обилен или болезнен, просто е нередовен (идва всеки месец, но когато му скимне).
Реално има ли как да напълнея ако не ям в калориен плюс? Не мисля че е възможно. Тренирам с тежести, наистина тежки тежести и ме притеснява спиралата да не ми пречи.
Гинеколога ме убеди че няма от какво да се притеснявам, и каза че съм идеален кандидат за спиралата след прегледа. Ама като седнах вкъщи пред компа да чета друго ми се вижда (защо ли ми трябваше да чета Grinning )

# 239
На 32 години съм, преди тежах близо 120 кг с много труд и тренировки сега съм 69кг. Цикъла ми не е обилен или болезнен, просто е нередовен (идва всеки месец, но когато му скимне).
Реално има ли как да напълнея ако не ям в калориен плюс? Не мисля че е възможно. Тренирам с тежести, наистина тежки тежести и ме притеснява спиралата да не ми пречи.
Гинеколога ме убеди че няма от какво да се притеснявам, и каза че съм идеален кандидат за спиралата след прегледа. Ама като седнах вкъщи пред компа да чета друго ми се вижда (защо ли ми трябваше да чета Grinning )

Ами сигурно няма как да се напълнее при калориен дефицит, но след 40 нещата не са като на 32. Много трудни се свалят пусти кила, дори и с ограничения и тренировки.
Ако нямаш особена причина - не слагай хормонална спирала. Все пак ще се разбутат хормоните, а това са много фини настройки. Аз също тренирам с тежести, писах по-горе , с инструктор. Не виждам причина да пречи спиралата.
Но някак усещам корема тежък и подут и това е откакто съм с Мирена.

Общи условия

Активация на акаунт