Спирала МИРЕНА

• 46 584
  • 894
  •   3
Отговори
# 210
Сега съм без спирала и купих менопауза тест. Не съм го правила, чакам да минат още няколко дни.
Имам зацапване, а август ще настоявам да ми сложи нова, която да е последната, както изглежда.
В  премено-темата има широко спрягани примери на роднини навлезли в менопауза на 55 - 57. Тези лекари луди ли са на 48г. да отмятат жената към финиширалите.  Моето фсх беше 50 преди да ми махнат спиралата. Като ми я махнаха падна на 12. Скочи ми много прогестерона, подкара ми се цикъла. Гинеколожката само се почеса и каза, че всичко показва че се подмладявам...

# 211
Аз още съм на 47 и на моменти имам кафяво зацапване след махането. Което и страшно болеше, както всеки път Sad
При слагането на новата ще настоявам и за упойка!

# 212
Ако се опитам да направя извод, докато нямах спирала и имах цикъл получава страшни болки ден - два преди и първите дни на Ц. Казват че матката контрактира за да се освободи от лигавицата. Но явно не важи за всички жени. С мирена този дискомфорт изчезна. След махането й имах нощи преди цикъл в които не спях от болки, ставах да пия препарати.  При мен болките са отзад заради разположението на матката, трудно се лежи и седи. Бях отвикнала след десет години комфорт.

Waterproof спокойно можеш да изкараш с още една даже и две ако си от по-късните жени. Мен как ме е яд че не я сложих по-рано. Щех да си сложа трета и Бих изкарала още година две с нея по инерция,а така я тази ситуация  в момента никой няма да ми сложи защото се страхуват.

# 213
Днес излезе цитонамазката ми - първа група съм 😊.
Ще сложа нова, категорична съм. Краят на август имам записан час, че после се прибирам и нямам никакви намерения да треперя.

# 214
Аз си мисля, че при мен е от нарушената идилия на миомните възли, които стоят гладни, няма от какво да се хранят при изтънена лигавица, съответно почват да негодуват и се свиват, и това са някакви спазми. Първите 3,5г.  си имах Ц. доста обилен за Мирена и са се хранели, напоследък  1г. стана по-нормален, а от 1/2 год. и прескача.

Аз пък избързах да се хваля....
Взе че ми дойде на 15ти ден отново.... Вече си мисля че не е цикъл, а разпадаща се миома. Гад мръсна. Дано се маха. Ще трябва вече да посетя лекар за види какво става. Тъкмо  се зарадвах и ....явно ще си кървя 3 години поне.

# 215
Днес излезе цитонамазката ми - първа група съм 😊.
Браво, резултат като на девойка!

Изгубен, съжалявам да го прочета! На мен по едно време ми идваше често-свърши и след седмица-нов цикъл/ не зацапване, а червена кръв, обилно с един не малък съсирек/. Когато това се случи, ми казаха след ехограф,
че фоликулярната киста е започнала да се резорбира и останалите задържани фоликули са изчезнали. А преди това нямах цикъл 50 дни, само зацапване. Пиши какво е казал докторът.

# 216
Здравейте, момичета! Побутвам темата, за да видя как сте. Аз съм вече 8 месеца с "Мирена". Докато пиех Дюфастон цикълът беше 4 дни зацапване. Спрях го и този цикъл не иска да спира. Тече слабо няколко дни, днес позасили....май това ще си остане проблемът при мен-дъъъълъг неспирен цикъл. Изнервям се, но продължавам да чакам светлия период, за който ветеранките със спиралата говорят.
Пишете как сте тези, които следите темата.

# 217
От година и месец съм със спиралата. Само позитиви имам. Пу- пу.

# 218
Ena, и аз ще съм в твоя отбор май Grinning
Сложих спиралата преди около три месеца, първите седем дни нямаше нищо и после се почна ден зацапване - ден чист, така изкарах месец и половина, накрая дойде цикъла - 11 дни, на 11тия ми изписаха дуфастон. Пих го, всичко ок, на следващия цикъл пак 11 дни, пак Дуфастон. Докторката ми каза да не се притеснявам, няма нищо страшно, аз не се и притеснявам, просто ми е адски досаден тоя неспирен цикъл. Иначе няма нищо общо с преди, когато беше тежък и обилен. Сега е лек, оскъден и...безкраен Joy
Все се надявам, че след още някой друг месец ще се оправи.

# 219
И при мен първия цикъл,след поставяне на Мирена беше 10 дни и след това си продължавам със зацапване

# 220
При мен остават няколко месеца до свалянето й. Усещането е във "вихъра" си. Най-точно може да се сравни с центрофуга на автоматична пералня, когато центруфугира/но не фино/.  Прицапвания, цикли и пр. във времето не се случиха при мен по очаквания идеален начин, не ги броя.  Но това неприятно усещане на бучене, така и не спря във времето вече 5-та год., особено през нощта. Нещо се случва там долу, и тези вибрации тръгват нагоре по тялото до главата. Може би тялото ми не я иска, но не ми се рискува да я махна по-рано. Е, като му дойде времето и това ще стане. Дано само не се случи както при ре-ге.

# 221
Ena, и аз ще съм в твоя отбор май Grinning
Сложих спиралата преди около три месеца, първите седем дни нямаше нищо и после се почна ден зацапване - ден чист, така изкарах месец и половина, накрая дойде цикъла - 11 дни, на 11тия ми изписаха дуфастон. Пих го, всичко ок, на следващия цикъл пак 11 дни, пак Дуфастон. Докторката ми каза да не се притеснявам, няма нищо страшно, аз не се и притеснявам, просто ми е адски досаден тоя неспирен цикъл. Иначе няма нищо общо с преди, когато беше тежък и обилен. Сега е лек, оскъден и...безкраен Joy
Все се надявам, че след още някой друг месец ще се оправи.
То като ще го ползваме тоя Дюфастон всеки месец, за какво ни е спиралата?! А такова главоболие ми докарва докато го пия Дюфастонът, че не искам да го чуя повече.

Sanea, и това не е приятно, което описваш, но поне скоро ще приключи. Пускала ли си изследване на хормони да видиш в мено ли си?

Последна редакция: чт, 17 авг 2023, 13:02 от Ena123

# 222
Ехо тук съм. Следя ви.
Ами добре съм. Пу пу пу
Сега си мисля, че това зацапване е от намаляващата лигавица. Има ли логика? Иначе е сто пъти по-добре със спиралатааа! Отчитам!
Ще търпим.

# 223
Изгубен, не знам от какво е ама е страшна досада Grinning
Аз след като казах на докторката, че предният път съм пила дуфастон и тя каза пак да го пия, при купуването му осъзнах, че ме беше Дуфастон предния път, а Регулон Joy
И сега този Дуфастон го пия вече трети ден и никакъв ефект, то бива мойте хормони да не могат да се укротят, ма това на нищо не прилича Joy

# 224
При мен точно на 40-я ден от поставянето на спиралата,зацапването спря..Бързам да се похваля

Общи условия

Активация на акаунт