Спирала МИРЕНА

• 46 575
  • 894
  •   1
Отговори
# 195
Пийте си Дуфастон-ът по схема, лекарят знае.

# 196
И аз така мисля. От дуфастон трябва да спре и като го изпиеш и спреш до 3 дни да дойде.... Но щом е предписан го пий  както е схемата.

# 197
Благодаря ви за отговорите! Сега се сещам да ви питам тези, които сте сложили Мирена заради кръвоизливи, цял живот ли сте имали такива, или от пременото след 40?

# 198
При мен започнаха на 44-45,  преди това в рамките на 6-7 дни се изчиствах/само 2-ри и 3-ти ден бяха по-силни/, но бе приемливо. На 44 започнаха полипи, после м.възли и стана ад.

# 199
Благодаря ви за отговорите! Сега се сещам да ви питам тези, които сте сложили Мирена заради кръвоизливи, цял живот ли сте имали такива, или от пременото след 40?

Сложих я преди да почне пременото на44г. Нямах никакви кръвоизливи, през 5+5 =10 години, които отчитам като цяло огромен плюс.

# 200
Здравейте,сложих Мирена преди 4 дни. Доста обилно кървене си имам,все едно ми е дошло. Нормално ли е?

# 201
Zigg Zagg, на някои им прицапва, на мен ми течеше, но слабо. Каква е причината да си с "Мирена"? Мои приятелки я сложиха, без да имат никакви медицински показания, не са имали проблеми с кръвоизливи и още на 3 месец вече нямаха цикъл. Аз съм с нея вече 7 месеца, все още не мога да се похваля.

# 202
С цел контрацепция единствено. Дано спре по-бързо

# 203
Аз съм цял живот така от 14 годишна та до 40. Сега последните месеци откакто се нормализира вече се родих направо.  Цикъл 2 дни. Такова нещо не е било. И сравнително по-лек от преди. Аз дето не можех да мръдна без тампон ,,Супер,, и превръзка....

Zigg Zagg, попитай лекарят, който ти е сложил  дали е нормално и дали е вс.наред. То по принцип трябва да отидеш след месец да я проверят  дали не се е разместила нещо.
А иначе не ти ли е време за цикъл или това течение е извън цикъл от спиралата провокирано според теб.?

Аз като реших да я слагам и я сложих, изчетох всички теми тук.... Помага за идеята да знаеш какво те чака....че при някои, както и при мен се случи, е доста дълъг периода на свикване на организма.
Пробвай да пиеш вит.С
Успех и търпение  .

# 204
Сега излизам от Аг-кабинетът. Носех втора Мирена, чиято 5-годишна давност изтече през май т.г. Тъй като не живея в България, правя профилактиките си тук, защото моя лекар ме следи от години.
Септември ще навърша 48 и ето какво реши - махна я и на 18.08 ще ме погледне пак. Имам 4 седмици, в които ще проследи дали ще се появи цикъл и ще прецени дали да сложи нова. Шансовете ми за бременност за нищожни. Честно казано съм объркана…
Видя фоликули, не съм навлязла в климакс.

# 205
Мисля че не съм съгласна с каквото са ви казали. Аз сложих втората на 49 и си ходих с нея до 54г. Според моята гинеколожка цикълът се възстановява много бързо ако го има, след което адаптацията отнема същото време като първия път. Вккючително като ми я махнаха ми казаха задължително да ползваме контрацепция и тъй като след махането отново  имам цикъл продължаваме да я ползваме. Да спомена, че фсх то ми много варира и уж трябва да съм в мено, но не съм. А на 48 като вас  даже нямах симптоми на премено. Появиха се едва на 50 и спиралата не ми пречеше по никакъв начин. На 54 отказаха да ми сложат трета защото55  вече си е реална граница. А не 48.

# 206
Знам, че повечето пишещи са отскоро с Мирена, но все пак да питам:
има ли такива с миомни възли и да им се е случвало да имат болка в матката все едно ще им идва такъв тип тъпа болка, но да не им идва. При мен от няколко месеца се случва непостоянно, но търся обяснение за себе си на какво се дължи. От около половин година Ц. прескача, по един, сега и 3 мес., което е нормално за моята възраст.
На последния скорошен преглед докторът видя 2 възела/бяха 4/ - единият непроменен, другият намалял.
Третият и четвъртият явно съвсем са се свили.  Дали е възможно от това свиване на мускулния слой на матката да се получават нещо като контракции и оттам да е болката?

# 207
Аз откакто съм с "Мирена" си имам болки ту в яйчниците, ту в матката. Имам миомен възел, но едва ли е от него. Според мен е от разбърканите хормони.

# 208
Аз си мисля, че при мен е от нарушената идилия на миомните възли, които стоят гладни, няма от какво да се хранят при изтънена лигавица, съответно почват да негодуват и се свиват, и това са някакви спазми. Първите 3,5г.  си имах Ц. доста обилен за Мирена и са се хранели, напоследък  1г. стана по-нормален, а от 1/2 год. и прескача.

# 209
Сега съм без спирала и купих менопауза тест. Не съм го правила, чакам да минат още няколко дни.
Имам зацапване, а август ще настоявам да ми сложи нова, която да е последната, както изглежда.

Общи условия

Активация на акаунт