Спирала МИРЕНА

• 46 563
  • 894
  •   1
Отговори
# 180
Да, при мен 3,5 години си ми вървеше всеки месец доста обилно/но малко по-малко отколкото без нея/, даже лекарката, която ми а постави каза, щом не се получава отивай да ти махат матката. Донаместваха ми я даже. Но аз съм с миомни възли, единият изкривява и кухината, и оттам е проблемът. Явно матката/която е и малка, и в ретроверзио/ се е опитвала да я изхвърли спиралата, понеже е долу, към шийката.

След като при теб е добре позиционирана, има шанс да се стабилизират нещата, може лигавицата ти да е по-дебела, и по-бавно да се изтънява. Не помня имаше ли м.възел, /може евентуално  и той да допринася/...
ре-ге е писала по памет, че при нея 7-8 мес. е бил адаптивният период.

# 181
На мен ми отстраниха един миомен възел в кухината, но сега се оказа, че имам и един извън нея. Засега леко деформира матката и не се налага операция все още.

# 182
Щом е извън, не се притеснявай, той не изкривява кухината, само тези които са вътре, и в стената изкривяват.
Аз имах и 1 възел извън, той изчезна след Мирена, мисля, че с кървенето съм го изхвърлила него специално.

# 183
Здравейте, момичета! Никой не е писал скоро тук, споделете как се чувствате със спиралата? Аз съм с нея вече 7 месеца, последният цикъл не ми спираше и ми изписаха Дюфастон за 3 месеца по схема. Изпих и слагах много лекарства за бактериалната вагиноза-нищо не помага. Поради наличието на това бяло досадно течение, ми препоръчаха да сменя Мирена с противозачатъчни, но първо, че още повече натоварват организма, второ, че не се знае дали ще ми помогнат за кръвоизливите.
Хемоглобинът ми е 141- въпреки постоянното кървене, е направо супер.
Надявам се на по-добри дни и за кръвотечението, и за вагинозата. Пробвам вече с нетрадиционна медицина, дано някога се изчистя.
Успех на всички, пишете как сте!

# 184
Здравейте, момичета! Никой не е писал скоро тук, споделете как се чувствате със спиралата? Аз съм с нея вече 7 месеца, последният цикъл не ми спираше и ми изписаха Дюфастон за 3 месеца по схема. Изпих и слагах много лекарства за бактериалната вагиноза-нищо не помага. Поради наличието на това бяло досадно течение, ми препоръчаха да сменя Мирена с противозачатъчни, но първо, че още повече натоварват организма, второ, че не се знае дали ще ми помогнат за кръвоизливите.
Хемоглобинът ми е 141- въпреки постоянното кървене, е направо супер.
Надявам се на по-добри дни и за кръвотечението, и за вагинозата. Пробвам вече с нетрадиционна медицина, дано някога се изчистя.
Успех на всички, пишете как сте!

Здравей.  Аз ти писах и на лични...но и тук да кажа, че не смея да се зарадвам още....
Имах вече две месеца чисти и ми идва и е кратко и оскъдно. Даже ходих на море и то без тампон.
Иначе последния месец пих вит С1000мг всеки ден може и това да е спомогнало  ...Дано продължава  така.

# 185
А вие тая спирала усещате ли я по някакъв начин?
Аз от самото начало я усещам, все едно някакви вибриращи вълни тръгват от матката, по тялото нагоре, през тила до главата. И все едно чувам някакъв лек шум.  Даже преди време бях писала на ре-ге, тя каза че не е усещала това, и сигурно съм с богато въображение, или нещо такова. Satisfied

# 186
Много неща усещам от спиралата, но такива вълни, шум-не. Сега започна да ми капе повече косата, дали е от дюфастона, не знам.
Sanea, ще слагаш ли втора Мирена?

# 187
Половин година След махане на Мирена цикълът ми се завърна по начин, който ме накара да си припомня защо съм я сложила и съм търпяла 8 месеца адаптация. Бях забравила този кошмар. Купих си вит с 1000 някакви ампули. По 1 път на ден ли?

# 188
ре-ге , това сега ли? Вероятно имаш повече яйцеклетки. Аз смятах да махам моята, но щом е така май да изчакам да мине срока й.
Христова това ми бе преписала на мен, когато ми сложи спиралата, защото въпреки нея, бе ад:
https://www.dm-drogeriemarkt.bg/abopharma-tabletki-vitamin-c-tsi … 027632164623.html

п.п. За тези със спирала и Ц. - може арника монтана 9

# 189
И аз я усещах до скоро.....явно сме много чувствителни.
От известно време не я усещам , не я мисля, даже по корем като легна не я усещам като тежест и надуване.
А вит С 1000мг си пия като не съм в цикъл иначе и самият цикъл намаля като интензитет.

# 190
Аз я усещам като едно жужене, понякога ми се засилва главоболието/което не е само от нея/. И затова смятах да я махам, но щом се възвръща Ц с пълна сила макар 50+ г.., не зная....

# 191
Sanea, защо не сложиш втора? Всъщност не казват ли кога приблизително се очаква да ти спре окончателно? Моят гинеколог каза, че до 2-3 г ще настъпи менопауза. На моя приятелка също беше казал 2 години, тя изкара 3. Но пак горе-долу явно им е ясно след ехограф. Мисля, че гледат фоликулите, особено ако има по няколко, значи няма дълго да продължи пременопаузата.
Re_ge, 1000 е мах доза на ден.

# 192
Всъщност не казват ли кога приблизително се очаква да ти спре окончателно? Моят гинеколог каза, че до 2-3 г ще настъпи менопауза. На моя приятелка също беше казал 2 години, тя изкара 3. Но пак горе-долу явно им е ясно след ехограф. Мисля, че гледат фоликулите, особено ако има по няколко, значи няма дълго да продължи пременопаузата.
Re_ge, 1000 е мах доза на ден.

Благодаря!
На въпроса - мисля че това е само предположение - кога. Има някакви показатели но явно не са чак толкова надеждни. Когато ми махната мирената никой не очакваше такъв рестарт. Според показателите  бях финиширала. за осем месеца от тогава това ми е третия цикъл, фсх-то ми падна ( а би трябвало да е обратното.)

И затова смятах да я махам, но щом се възвръща Ц с пълна сила макар 50+ г.., не зная....

моят рестарт не може да се приеме  като обещание за всички. Това че при мен се върнал не значи че ще се върне при друг. Вероятно не се връща ако ти спряло. На мен вероятно не ми е спряло. Христова ми каза тогава че има такива случаи за жени без цикъл заради мирена. Махат мирена и цикъла се връша защото хормони има. Няма как да разбереш че ти спряло напълно докато не ти спре. Затова за менопауза се приема ако година си нямал цикъл а не ако един си кой показател ти е еди си колко. Щом дори в това няма яснота, значи няма как да бъде разбрано кога точно ще се случи. Аз все спирам от 5 години...

# 193
Момичета, някой има ли опит с Дюфастон? Изписаха ми го като допълнителна терапия към спиралата, само за 3 месеца. Първият-добре, но вторият месец започна зацапване. За какво ми е тогава, аз си го имах и с Мирена това кървене? Да го спра ли, да го продължа ли... Изписан ми е за 10 дни, а още на 4-я вече зацапва. Докторът си е изключил телефона, явно е в отпуск.

# 194
Изчакай. Пий го. По- лошо едва ли ще стане. Дай шанс. Мисля, че се пие дори и при зацапване.

Общи условия

Активация на акаунт