Спирала МИРЕНА

• 46 617
  • 894
  •   1
Отговори
# 555
Аз я сложих заради непрекъснати полипи и обилен цикъл от тях. Пиех нон стоп желязо в огромни количества, преливаха ми желязо през 3 месеца и хемоглобина рядко стигаше 100. От март съм с мирена, защото дълго време се колебаех. Зацапването ми след слагането продължи от март до май с малки прекъсвания. Бях на кантар да я махна. От юни, юли вече нямам цикъл, не я усещам, имам от време на време леки болки като при контракции, но те се броят на пръсти от март досега. Няма напълняване, дори отслабнах, няма окосмяване допълнително и нищо за което си мислех, че може да повлияе. Правих си контролни изследвания миналия месец - хемоглобин 140, желязо 20 и т.н. всички депа запълнени... чудя се как съм живяла без нея. Но естествено при всеки организъм е различно, при моя явно се повлия

# 556
Аз я сложих заради непрекъснати полипи и обилен цикъл от тях. Пиех нон стоп желязо в огромни количества, преливаха ми желязо през 3 месеца и хемоглобина рядко стигаше 100. От март съм с мирена, защото дълго време се колебаех. Зацапването ми след слагането продължи от март до май с малки прекъсвания. Бях на кантар да я махна. От юни, юли вече нямам цикъл, не я усещам, имам от време на време леки болки като при контракции, но те се броят на пръсти от март досега. Няма напълняване, дори отслабнах, няма окосмяване допълнително и нищо за което си мислех, че може да повлияе. Правих си контролни изследвания миналия месец - хемоглобин 140, желязо 20 и т.н. всички депа запълнени... чудя се как съм живяла без нея. Но естествено при всеки организъм е различно, при моя явно се повлия
И аз така ама съм от 26.09  и ще видя как ще повлия на цикъла иначе и аз слава на господ си оправих хемоглобин и желязо това вече е напредък защото аз съм с желязо дефицитна анемия и повече от 3 желязо не вдигах сега е 14

# 557
Знаете ли дали преди време спиралите Мирена да са били с 6 години срок на действие, а после да е станал 5 год., и откога, сякаш четох в темата?

# 558
От 25 години са все с пет години.

# 559
Може би някои са ги ползвали след 5-те години, затова са писали 6г.

# 560
Може би някои са ги ползвали след 5-те години, затова са писали 6г.

тя си запазва качествата на контрацепция и след това. Просто престава да отделя хормон, но никой не знае тоно кога става това след 5-тата година. Аз смених Мирена номер едно с Мирена номер 2 , 4 месеца след изтичане на 5-тата година  и нямах възстановен цикъл. За сметка на това, когато ми махнаха номер 2  цикъла се възстанови следващия месец.

# 561
От 25 години са все с пет години.
На предната листовка е пишело 5 год.На новата повече,мисля,че пишеше 8г.Това е максималният престой в тялото.

# 562
И аз така ама съм от 26.09  и ще видя как ще повлия на цикъла иначе и аз слава на господ си оправих хемоглобин и желязо това вече е напредък защото аз съм с желязо дефицитна анемия и повече от 3 желязо не вдигах сега е 14

Ехаа,
Това което споделяте за хемоглобина е супер. И аз от 51 стигнах вече 134, желязото не съм го изследвала.
В момента имам кървене от около седмица, което ту намаля, ту се увеличава и заради изкарания кръвоизлив се притеснявам, но съм решила, че нв спре ли до два дни ще се обадя на Аг за преглед.

# 563
Здравейте интересувам се дали в България се продава хормонален имплант който се слага в ръката?слагам снимка?
Защо само хапчета и спирала намирам в аптеките в бг?

# 564
Защото българския пазар го смятат за неплатежоспособен и затова чуждите фирми не искат да "стъпват" на него. Особено с иновативни и скъпи терапии.
Все едно ние да се стремим на "влезем" на африканския пазар за лекарства или нещо подобно Grinning

# 565
Как сте Миренки?
Моята нали уж беше тръгнала да излиза, купих нова да я сменям, но като отидох да я сменям доктора каза да изчакаме ако падне- тогава, и така си карам. Но явно се е наместила и си е намерила удобно място, защото ми намаля съвсем цикъла и имам и чисти дни, след 2 години вече зацапвания.
Та така. Сега имам и нова закупена резервна.
Здравейте, под зацапвания какво имате предвид, защото аз постоянно съм с ежедневна превръзка, но от седмица и малко ходя с голяма за цикъл, която пълня колкото големината на яйце, но се притеснявам и ще звъня май на АГ? Със спиралата съм от година и нещо, но през два три месеца получавам такива по-дълги периоди на кървене. Интересното е, че има и лека болка,все едно съм в цикъл..

# 566
Ти си в цикъл.

# 567
Потвърждавам. Мазането не е цикъл. Цикълът си е като цикъл. Малко объркващо звучи но ще свикнеш. При мен три години имаше всякакви отклонения. Едва на 4-тата година всичко спря.

# 568
Потвърждавам. Мазането не е цикъл. Цикълът си е като цикъл. Малко объркващо звучи но ще свикнеш. При мен три години имаше всякакви отклонения. Едва на 4-тата година всичко спря.
Моята изпаднала от некадърно слагане

# 569
Моята изпаднала от некадърно слагане

ау, съжалявам. Това е много лош вариант.

Общи условия

Активация на акаунт