Спирала МИРЕНА

• 46 617
  • 894
  •   1
Отговори
# 660
Мен ме боля, но поне става бързо. Не съм носила нищо, но аз ходих последния ден, когато беше съвсем слабо кървенето.

Възможно е и за това да ви е боляло, защото на мен ми обясниха,че когато кървенето е силно шийката е най-отворена и нещата се случват лесно
Доколкото знам, по желание се поставя местна упойка. А колко боли или не боли зависело от много неща,например дали жената е раждала. Аз лично не мога да споделя опит,защото ми я поставиха под пълна упойка по време на кюретажа. Мен ме интересува дали боли при свалянето.Ще се радвам,ако някой сподели.

# 661
Мен ме боля, но поне става бързо. Не съм носила нищо, но аз ходих последния ден, когато беше съвсем слабо кървенето.

Възможно е и за това да ви е боляло, защото на мен ми обясниха,че когато кървенето е силно шийката е най-отворена и нещата се случват лесно
Доколкото знам, по желание се поставя местна упойка. А колко боли или не боли зависело от много неща,например дали жената е раждала. Аз лично не мога да споделя опит,защото ми я поставиха под пълна упойка по време на кюретажа. Мен ме интересува дали боли при свалянето.Ще се радвам,ако някой сподели.
Преди 3 дни свалих моята спирала, не боли изобщо

# 662
Не знам как може да се сложи местна упойка... за първи път чувам.

Мен ме боля доста, но ми я сложиха без цикъл, защото ми е толкова нередовен, че просто нямаше как да си взема час точно тогава.
Поне както казаха другите момичета... доста бързо става.

# 663
  • Sliven

Дано наистина е бързо Simple Smile След две нормани раждания все ще издържа Simple Smile

Мен ме боля доста, но ми я сложиха без цикъл, защото ми е толкова нередовен, че просто нямаше как да си взема час точно тогава.

# 664
  • Пловдив
Мен не ме боля. Имаше дискомфорт при разширението на шийката, но изобщо не мога да кажа, че е болка. Много е субективно- всеки има различен праг на търпимост.

# 665

мен ме боля, но защото нямам нормално раждане. Болките са като силни контракции, но то и всъщност са точно това. На мен ми сложиха лидокайн (беше изписано на рецептата, и с него си взех и спиралата) - намаза ми шийката на матката (но не мисля, че беше голяма разлика). При следващ път ще пия но-шпа преди интервенцията и веднага след нея. Така ми бяха казали за махане на полип с офис хистероскопия и не ме боля. Но болката беше след поставянето около половин час след това и отмина.

А възможно ли е с махането да се постави директно нова? Прави ли се това

# 666
Да, даже се препоръчва.

# 667
При мен ме боли, когато ми взимат цервикален секрет за цитонамазка. И после кървя. Не знам как ще ми бъде поставена тази спирала.

# 668
При мен ме боли, когато ми взимат цервикален секрет за цитонамазка. И после кървя. Не знам как ще ми бъде поставена тази спирала.
Същата съм и аз.

# 669
Когато има течение и ако това е доста шийката се отваря доста, ако може да го нацелите, това е момента.

Моите раждания бяха вагинални но преди 8г последното,  както казах без да ми е дошло.

Не го мислете. Бързо е.

# 670
  • Sliven
Когато има течение и ако това е доста шийката се отваря доста, ако може да го нацелите, това е момента.

Моите раждания бяха вагинални но преди 8г последното,  както казах без да ми е дошло.

Не го мислете. Бързо е.

Благодаря!Доста кървя още,но все пак ме заболя Simple Smile Поне наистина е бързо.Сега остава да видим дали ще се спогодим Simple Smile

# 671

Не го мислете. Бързо е.

Благодаря!Доста кървя още,но все пак ме заболя Simple Smile Поне наистина е бързо.Сега остава да видим дали ще се спогодим Simple Smile
А след поставянето й, после остава ли болката?

# 672
При мен, не. Само на мометна. Станах и си тръгнах.
Предписаха ми някакви страндартни обезболяващи, но не са ми трябвали въобще.
Даже попитах дали мога да отида да спортувам същия ден . ( ако има съмнения, отговора е "не" 😊)

# 673
  • Sliven
А след поставянето й, после остава ли болката?
[/quote]
Не! Единствено усещам нещо като одраскване,но в никакъв случай не е болка.Болеше ме само при разтварянето на шийката,което трая не повече от минута.

# 674
При всеки е индивидуално. Аз помня, че 2 дни след поставянето бях на фризьор и така ме болеше корем, че се наложи да прекъснем. Болката беше като при цикъл, но по-силна от обичайното.

Общи условия

Активация на акаунт