Спирала МИРЕНА

• 46 579
  • 894
  •   1
Отговори
# 705
  • Sliven
При мен пък сутринта освен обичайното зацапване се появиха някакви странни неща на хартията.Не знам точно как да ги обясня,приличаха на някакви топченца прозрачна слуз.Ит сутринта не са се появявали повече,но леко се панирах.На някой друг да му се е случвало?

# 706
Лигавицата реагира, нищо Ви няма. Тялото има известен период, в който се нагажда/свиква. Все пак това е чуждо тяло.

# 707
Потвърждавам. Всичко е наред Simple Smile

# 708
  • Sliven
Благодаря за отговорите!Да,точно на части от лигавица прилича...

# 709
  • софия
Здравейте! Чета, че май при всички е имало период от няколко месеца или минимум 45 дни с непрекъснато зацапване след поставяне на Мирена. Има ли някоя от вас при която не е имало такова? И задължително ли е да го има?

# 710
Аз не съм имала.

# 711
При първата Мирена, при мен беше повече от 6 месеца.

# 712
  • Sliven
Аз съм почти 2 месеца с Мирена,след първият цикъл не е зацапване,а направо кървене.Преди 2 седмици бях на лекар,казаха,че си е на мястото,едната миома закачала кончето...Дали ще отмине това?

# 713
Здравейте. Ето и моя опит със спиралата. Сложих я през ноември 2022 по препоръка на гинекелога ми тъй като имах обилен и продължителен цикъл, а и за контрацепция. Мина почеве от година докато цикъла ми не се нормализира. Не изчезна, но определено намаля като количество. Други странични ефекти не съм изпитала. Паралелно от тогава имам обилен косопад, който вече има и видим резултат, 2/3 от косата ми я няма. Не спира. какви ли не ампули, шампоани лекарства, пръснах сума ти пари, нищо не помага! Не знам дали е свързано със спиралата, но след като прочетох други отзиви във форума, вече се съмнявам че е от нея. Пускала съм всякакви изследвания, посещавала съм ендокринолог и всичко изглежда в нормите. Вече не знам какво да правя и към кого да се обърна. Ако се махне тази спирала какъв е ефекта? Вече съм отчаяна. На 38 години съм с две деца. Искам си косичката, сутрин не искам да се поглеждам в огледалото защото това което виждам не ми харесва. И повярвайте ми не съм свръх суетна, не искам да звуча като някоя жена мрънкаща. Моля дамите, които са се сблъсквали с такива проблеми да споделят. Благодаря предварително!

# 714
Привет, съжалявам много за този косопад. честно казано не знам и не съм чувала да има общо със спиралата.

Сестра ми има от много години много силно лечение с хормони по друг повод. Тя също загуби много коса и мислехме че е от лечението, но се оказа от друго- хашимото.

Тя пи и слага миноксидил много време + боитин 8000 + на гладно сутрин една супена лъжица коприва на прах с мед ( в 1буркан 1/2мед и 1/2 коприва на прах.).
Тя го пи доств време така че не знам кое от трите неща подейства, но доста коса се въстанови.

# 715
Привет, съжалявам много за този косопад. честно казано не знам и не съм чувала да има общо със спиралата.

Сестра ми има от много години много силно лечение с хормони по друг повод. Тя също загуби много коса и мислехме че е от лечението, но се оказа от друго- хашимото.

Тя пи и слага миноксидил много време + боитин 8000 + на гладно сутрин една супена лъжица коприва на прах с мед ( в 1буркан 1/2мед и 1/2 коприва на прах.).
Тя го пи доств време така че не знам кое от трите неща подейства, но доста коса се въстанови.

Благодаря ви за отзива. Дерматолог ли изписа миноксидил на сестра ви? Разбрах, че при някои жени след като се започне лечение с него косопада се засилва в началото. Доста помага, но след като се спре има опасност косата която е пораснала да окапе наново. Това са моите притеснения свързани с миноксидил, иначе е добър препарат и ефикасен. Биотин пия от 2 седмици 10000, надявам се да помогне. Мед и коприва ще взема и ще пробвам със сигурност. Благодаря ви много!

# 716
  • Пловдив
Копривата по принцип действа много добре при косопад. Имам позната, която се оправи след много тежък косопад в резултат на Ковид с шампоан с коприва. Доколкото разбрах, го е купила от ДМ.

# 717
В сайта на Витаголд има разни масла, които се втриват 0,5 ч. преди миене, за косопад. Знам за чесъна, а има и такъв шампоан с чесън.  При мен пък докато ползвах спиралата акнето се бе засилило, някакви подкожни, добре, че не  бяха на лицето.

# 718
S.Koleva, косата не пада от спиралата, а от някои от съставките в шампоана, който ползвате. Най- коварната е Содиум Лаурил Фосфат, другата е Содиум Лаурет Фосфат. Когато прочетох какво съдържат моите шампоани вкъщи, дори и шампоан за тяло, паста за зъби, някои кремове за лице и се втрещих. Прочети в нета и ще разбереш. Отвсякъде ни тровят, просто  е нужна повече информираност. Не е от спиралата, аз съм с втора такава и съм супер доволна.

# 719
Спиралата има много странични ефекти. Ако вие сте от щастливките, които не са ги изпитали, то аз имах много. Косопад точно не съм имала, но много жени споделяха в предишни тими, че са махнали "Мирена" заради това.

Общи условия

Активация на акаунт