Спирала МИРЕНА

• 46 547
  • 894
  •   2
Отговори
# 750
Съжалявам ако повтарям обсъждана тема, но не мога да изчета всички страници. Знаете ли дали Мирената увеличава риска за рак? Аз трябва да сменям мойта безхормонална спирала, и гинеколожката доста ме натиска за Мирена. Уверява ме, че нямало никаква опасност, но в наше време докторите са и бизнесмени и не всичко, което казват, е в полза на пациента.
Иначе сега имам медна спирала, но тя ми удължи цикъла до 10 дни, та търся алтернативи.
Вижте листовката и сама преценете.

# 751
Рак на какво?
Много често ние си носим онко-предраположеността генетично. После влошаваме нещата с начина си на живот. Това е вече признато от медицината.
Не знам кое е признато от медицината, но пак в медицината има доста установени зависимости между лекарства и повишен риск от някои видове рак.

# 752
Особено когато говорим за хормони, прекаленото им стимулиране често увеличава риска от рак на гърдата или на детеродните органи (съжалявам, ако термините не са точни). Много жени, които вече са имали рак на гърдата, или са се тествали и имат този ген, примерно, трябва да не допускат високи нива на естроген. За прогестерона знам по-малко, затова се опитвам да събера повече информация.

# 753
Наложи ми се да се интересувам по въпроса. Давам извадка от Уики, няма да давам от медицински издания. Ненапразно като имаш предистория семейна в тази област , трябва да започваш значително по-рано профилактичните прегледи и да си много внимателен. Аз затова зададох въпроса за онкозаболяване в каква област става въпрос. Защото ако има предистория семейна с РАК на гърдата с Мирена или без риска за повторение е много голям. Същото и за други подобни заболявания.

# 754
Здравейте, помагайте!
Другият месец ще съм на море и както се очертава ще съм с досадното зацапване (поне в момента съм и не знам кога ще спре) Sad Има ли някакъв начин, който да опитам за спиране на кървенето или трябва да влизам с тампон във водата... Не ми се е налагало досега, но предполагам няма да има проблем?

Другият ми въпрос е може ли някой от вас, които сте си купували спирала от Турция, да ми изпрати линк към аптеката, понеже много силно клоня към поставянето й, към момента не виждам друг вариант. Миомите ми заемали голяма част от предна маточна стена и ако съм вземела решение да ми ги махнат, имало голям шанс матката да не може да износи плод.

Отделно при последния ми преглед гинеколожката забеляза на крака ми спукани капиляри и каза, че спиралата може да им повлияе лошо, имате ли информация по този въпрос и колко сериозно може да стане?

# 755
Не, зацапването не може да се спре.
Не, няма проблем да се влиза във вода с тампон.

# 756

Отделно при последния ми преглед гинеколожката забеляза на крака ми спукани капиляри и каза, че спиралата може да им повлияе лошо, имате ли информация по този въпрос и колко сериозно може да стане?
Това беше една от причините да се откажа от хормонална спирала. По принцип имам нарушения в съсирването по време на бременност и при приемане на противозачатъчни (пробвала съм преди години). Излизаха ми синини по краката, без да съм се удряла. Тоест хормоните ми влияят на тия неща и не бих искала зорлем да си правя сериозни проблеми.

# 757
  • Б
При по-големи миоми   6, 7 см как влияее спиралата на тях?  Могат ли да се свият?

# 758
Цитат
Това беше една от причините да се откажа от хормонална спирала. По принцип имам нарушения в съсирването по време на бременност и при приемане на противозачатъчни (пробвала съм преди години). Излизаха ми синини по краката, без да съм се удряла. Тоест хормоните ми влияят на тия неща и не бих искала зорлем да си правя сериозни проблеми.

А какво решение взехте за своя проблем, ако не е спирала, какво друго мога да направя?

# 759
При по-големи миоми   6, 7 см как влияее спиралата на тях?  Могат ли да се свият?
При мен даже порасна миомата. Измести спиралата и нямаше как да не я махна, защото кървях силно и дълго.

# 760
При по-големи миоми   6, 7 см как влияее спиралата на тях?  Могат ли да се свият?

Малко вероятно. Но е много вероятно да спрат да растат и да си откараш до менопауза без операции.

# 761
  • Sliven
Здравейте, помагайте!
Другият месец ще съм на море и както се очертава ще съм с досадното зацапване (поне в момента съм и не знам кога ще спре) Sad Има ли някакъв начин, който да опитам за спиране на кървенето или трябва да влизам с тампон във водата... Не ми се е налагало досега, но предполагам няма да има проблем?

Другият ми въпрос е може ли някой от вас, които сте си купували спирала от Турция, да ми изпрати линк към аптеката, понеже много силно клоня към поставянето й, към момента не виждам друг вариант.

Моята Мирена е от Турция,но си я купих от там,а не през сайт.Някой,обаче беше споменал,че има и доставки до България.Относно зацапването,моето продължи 2 цикъла,като от време на време си беше направо кървене.Да не дърпам цявола,но вече почти месец не съм имала.Не знам дали е случайност,но тук,във форума прочетох за една хомеопатия и след седмица прием спря.Secale Cornutum 5CH и Cecale Cornutum 9ch приемах 4-5 пъти на ден по 5 гранулки от всяко.

Това намерих като линк,но е по-скъпа, отколкото я взех: https://turkopharma.com/products/%D0%BC%D0%B8%D1%80%D0%B5%D0%BD% … rena&_ss=e&_v=1.0

# 762
  • Б
Аз искам тежестта в корема и подуването от Миомите и усещането , че всеки момент ще ти дойда  да намалеят след поставянето на спирала.

# 763
Здравейте, помагайте!

Другият ми въпрос е може ли някой от вас, които сте си купували спирала от Турция, да ми изпрати линк към аптеката, понеже много силно клоня към поставянето й, към момента не виждам друг вариант. Миомите ми заемали голяма част от предна маточна стена и ако съм вземела решение да ми ги махнат, имало голям шанс матката да не може да износи плод.

Има чашки за цикъл

# 764
Цитат

А какво решение взехте за своя проблем, ако не е спирала, какво друго мога да направя?
Аз лично по отношение на сравнително голямата миома, която имам (или имах, защото според мен се е свила), взех да пия един чай, специално разработен за тоя проблем. Вече повече от година го пия. Всеки ден варя, кисна, прецеждам, но едва ли има много такива стриктни като мен. Така че, не мисля че би помогнал, ако наистина не се пие всеки ден.
Този:
https://myherbs.bg/product/mioma-na-matkata-i-chast-bilkova-smes … lkova-smes-250-gr

Общи условия

Активация на акаунт