Месец МАРТ не е далече, мама среща своето човече!

• 14 026
  • 296
  •   1
Отговори
# 195
Не бе Муцунка, просто си се успокояваме взаимно-друго си е като разбереш, че и накой друг е трупнал десетака  Joy

# 196
Роси, аз пък никъде не съм прочела доктор да напише, че не трябва да качваш повече от 12 килограма по време на бременност. На предишна лекция на списание 9 месеца изришно питах лекарката, тя каза че оптималното качване е 15 кг, като има резонанс +-3 кг. Самата тя даде себе си за пример- с първата бременност 15, с втора- 18. Друг доктор с когото разговарях преди около 2 месеца по темата каза че е редно вече да се обърне внимание не толкова на майките които качват м/у12 и 18 килограма, а тези които качват под 10 по време на бременност. Пък и да не забравяме, че всички сме различни с различен метаболизъм и не може да се слагат толкова жени под общ знаменател. Аз съм от дебелите  tongue

# 197
Мини е много права,освен от метаболизма си зависи и от самата бременност колко ще качиш.Зависи от това колко си активен,от начина на живот,от това дали бременността е безпроблемна,ако трябва да се пази леглото пък апетита расте няма начин да не се качат много килограми.Ще ги мислим после миомичета  bouquet

# 198
Муцунка, аз имах предвид че конкретната фирма имат повече неща за момиченца. Разбира се и за момченца има сладурски неща, но като цяло са по-малко Sad

# 199
mini_79 За пръв път чувам за оптимално качване от 15кг, за 18 пък да не говорим  Shocked Въпросната лекарка явно е искала да покаже себе си за пример, но тези кг се препоръчват ако носиш близнаци.  При условие, че в края на бременността бебе+матка+води+плацента = около 6кг не виждам какво му е оптималното да си имам по себе си 9-12 оставащи тлъстини. Добре наддала мама изобщо не означава едро и износено бебе. Моя роднина и с двете си бременности качва по 25кг, а бебетата 2,200 и 2,500 родени дни преди термин. Да не говорим, че високото тегло по време на временност провокира високо кръвно налягане и преекламсия, които са опасни за плода. Наскоро по Discovery Health пък обясняваха, че дори и секцио по спешност е по-рисково в тези случаи, защото преди да стигне до бебето и да го извади гинекологът трябва да "премине" през пластове от сланина.
Въпросът наистина е много сложен и обширен и никакви таблици не са в състояние да обхванат всички случаи, важното е да се храним здравословно и да се движим, до колкото състоянието ни позволява.
Мама на слънце Попитах те понеже това, което аз знам е че има опасност от спонтанен аборт. По принцип всеки вагинален преглед по време на бременност е нежелателен.
Лека нощ на всички  Hug

# 200
Аз също съм чувала, че е нормално до 12 кг., но аз съм качила вече 6 а съм в края на петия месец:) А казват, че се качва най-много в последните три месеца.
За триизмерен видеозон - никога не са ме гледали на такъв, казаха ми пола в 21 седмица на двуизмерен. Всеки месец ми правят вагинален преглед, за да се разбере дали всичко е нормално затворено. Поне до сега, не знам дали ще продължат да ми правят такъв и в следващите месеци.

# 201
Айде сега да разбуня малко духовете !!!
Стане ли въпрос за покупки , визирам конкретно колички , креватчета и прочее гъзарии става парад на суетата. Започва едно надцакване ум да ти заиде и съответно темата се подържа от няколко потребителки. Като ви чете от страни човек ще помисли , че не сте бъдещи мами загрижени от това най вече да са ви живи и здрави дечицата , а водещи надпревара жени коя да купи по скъпа кола на детето си.  Горе долу същата работа стане ли въпрос за килограмите , не може всички да са слаби и финни бе момичета , какво да правиш природа , незнам някоя мама да желае да качи 30 кг. и след това месеци наред да гладува.
Не подтискаите с тези си писания , другите мами за да могат и те да се включат в дискусията , мисля че тогава ще стане много по приятно и уютно в отчетната ви тема.
Без лоши чувства към никои , само споделям как изглеждате от страни .

# 202
Айде сега да разбуня малко духовете !!!
Стане ли въпрос за покупки , визирам конкретно колички , креватчета и прочее гъзарии става парад на суетата. Започва едно надцакване ум да ти заиде и съответно темата се подържа от няколко потребителки. Като ви чете от страни човек ще помисли , че не сте бъдещи мами загрижени от това най вече да са ви живи и здрави дечицата , а водещи надпревара жени коя да купи по скъпа кола на детето си.  Горе долу същата работа стане ли въпрос за килограмите , не може всички да са слаби и финни бе момичета , какво да правиш природа , незнам някоя мама да желае да качи 30 кг. и след това месеци наред да гладува.
Не подтискаите с тези си писания , другите мами за да могат и те да се включат в дискусията , мисля че тогава ще стане много по приятно и уютно в отчетната ви тема.
Без лоши чувства към никои , само споделям как изглеждате от страни .

На мен пък не ми пречи кой какво приказва, нито се подтискам  Shocked, всеки си има различни приоритети.
Аз преди казах, затова този път не исках да се повтарям че съм качила 8 кг, и ако съдя от преди ще кача общо към 20. Но ги свалих за норматив, така че изобщо не ме вълнува въпроса с килата. Но след като има момичета които още питат, естествено че трябва да им се отговори.
А пазаруването за бебчо е най-голямото удоволствие.  Party
Аз откога не съм ходила да гледам за мен по магазините, но при детските винаги си спирам.
Ако имат пари хората, естествено че ще си купят скъпи и удобни колички и още какво ли не.
А като ти е за пръв път наистина не си изобщо на ясно, какво точно би ти трябвало и затова е форума да се обсъжда и дава мнение  Peace

А темата със здравите бебоци е коментирана вече и най-добре за здравето на всички ни, да не се обсъжда повече  Crossing Arms

Така че, аз се чувствам добре тук, както и повечето мартенки, а чужденките КИКИРИЦИ никой не ги кара да се врат при нас  Peace
А и не очаквам човек, който не е на вълна бременност да му е приятно тук и да ни разбира. Нищо лично  Peace Даже ми е смешно Grinning

# 203
Добро утро, мили "колежки" Simple Smile (сестра ми докато беше бременна и казваше, че като видела друга бременна, я чувствала като колежка  Laughing )
Вчера ходихме на Мальовица и Говефарци да си търсим нещо за Нова година, ама без кой знае какъв успех. Поне се поразходихме на чист боров въздух. След като надух главата на мъжа ми, че не искам тази Нова година да мсе в София, а искам някъде "на снежно" и като за последно само двамата  Blush , решихме, че този район е най-удачен, защото е "снежен", ако има сняг има къде да се карат ски (аз ще пропусна Sad ) и освен това е близо до София. Вие мислите ли да пътувате за празниците? В тази връзка, Росито, намери ли някакви приемливи за теб оферти?
Аз да ви се оплача, имам някакви гъби. В понеделник ще чуя с док, за да ми каже за какво точно става въпрос. Знам, че гъбичките са много упорити "гадове", ама дано успея да се оттърва от тях  Praynig
Вчера една приятелка ми донесе една купчина сп. "9 месеца", които тя си е купувала (роди преди 1 год.), та сега си имам доста за четене Simple Smile Та преди малко в едното списание прочетох, че при консумацията на овче и козе сирене също има риск от заразяване с токсоплазмоза. А пък аз последния път по грешка купих овче сирене Laughing В смисъл, че по принцип не обичам много, ям си само краве, ама онзиден в Билла нещо не съм догледала Simple Smile Сега половинката ще трябва сам да си го хапва Simple Smile
П.П. Зайче, благодаря за хубавия постинг Simple Smile Аз останах без думи, затова реших да не коментирам постинга на нашия Гост Wink

# 204
Добро утро, мили "колежки" Simple Smile (сестра ми докато беше бременна и казваше, че като видела друга бременна, я чувствала като колежка  Laughing )
П.П. Зайче, благодаря за хубавия постинг Smile Аз останах без думи, затова реших да не коментирам постинга на нашия Гост Wink
Ха-ха сладко  Laughing И аз май така го чувствам. И като родих май продължих да го чувствам така. Толкова мило ми става, че се усещам, че съм придобила странния навик да се усмихвам на всяка бременна жена   Heart Eyes
По въпроса за госта и аз благодаря  Hug
gertrudka Мила, мен лекаря ми яко ме наплаши, казвайки че не ме пуска да пътувам, където и да било от другия месец (разбирай да си дойда в БГ за месец) и че заради серклажа ми смята, че е много рисково и ако го направя си е на моя отговорност. Че си идвам, идвам си. Но реших да не резервираме нищо, докато не кацна на наша земя в добро здраве. Уговорихме се, че ако няма места никъде, ще си направим 4-5 дена почивка преди да тръгнем наобратно. Иначе 2та хотела, на които съм се спряла са: http://www.hotelkatarino.com/ и http://www.borovagora.com/ . Вторият е на много приемливи цени и е чисто нов. Не знам обаче как са с местата. С нищо друго не мога да помогна за съжаление.
Аз да ви разкажа за най-странния ефект на бременността ми- почти ми изпадаха космите под мишниците  Shocked Бръсна ги от 6 клас, рядко ходех на кола-маска и бяха станали ужасни. Сега имам по не пове4е от 15-20 на всяка мишница. Страшно съм учудена и приятно изненадана  Wink За жалост едва ли ще останат така  newsm78

# 205
Гери, ние ходихме там преди няколко седмици в един хотел за уикенда. Крушарската къща.
Беше суперско  Sunglasses
Иначе зависи мъжа ми как ще почива мисля тази коледа и нова година да сме единия път при нашите, другия при другите наши  Wink Вярно че са на 200 км път ама...миналата година изкарахме у дома сами с бебка, и беше адски потискащо.

Роси, и преди и сега космите по крака и ръце ми растат толкова бавно и са мееееки и нарядко. Все си мислех, че е защото чакам момичета, ама явно не било  Wink А след като родих и минаха първите месеци и хормоните се нормализираха, малеее пак стана ужас. Но хубавото е че сега се налага по-рядко да се кривим да ги чистим, че с тия кореми  Simple Smile

# 206
Аз първия път не видях да има разлика, но сега-направо рай. По краката си не мога да съдя, защото след редовна кола маска, сега са ми малко плешиви. Но последният път, когато си правих кола маска на ръцете беше средата на Септември, а имам 5 косъма  Laughing Супер  Joy
Дойде и моето време за лека нощ. На всички вас желая хубав ден   bouquet

# 207
Страхотни линкове, ако има нещо, което ми се прави много, то е да отида на планина. Но тук сега нямаме възможност, а казват, че точно тези месеци са най-подходящите за пътуване и почивка. Ех.., ако имате възможност, тръгвайте!

# 208
Уф и на мен как ми се пътува Sad  Cry
Само че не в БГ, а на коледна екскурзийка по Европа - Виена, Париж, някъде по Германия, Лондон....ама няма  Cry Cry
Дано някоя Коледа успея да отделя пари за нещо такова, някой ден след 100 години....
Но не спирам да си го мечтая  Heart Eyes

# 209
А на мен ми се пътува в горите на България:) Виждаш ли как е? Кой, каквото няма...

Общи условия

Активация на акаунт