Месец МАРТ не е далече, мама среща своето човече!

• 14 062
  • 296
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Мамчета, здравейте и от мен. И аз съм бъдещо мамче което ще има бебешорче през март Heart Eyes Аз отдавна си чета в този форум, но чак днеска реших да се регистрирам. И да започна с първия си въпрос...всички ли мамчета дето сте за през март вече знаете кво беби ще имате? Аз още не съм ходила на триизмерен, пък на последната ЖК изобщо не можа да се види какво ще е бебето. И другото което искам да питам е, колко според вас е нормално да се качват килограми за първите 5 месеца. Аз понеже съм слабичка, забременях 52 а сега съм 55-6, и дори миналия месец като бях на биохимичния скрининг малко се притесних, защото на другите мамчета си им личеше тумбачето, а аз няква клечка с мини корем Rolling Eyes То и сега си нося още дрешките от преди да забременея и съм качила единствено само на пупа...и на гърди Blush от което мъжа ми е безкрайно щастлив Laughing Я кажете Вие как катерите килца.

# 181
добре дошла мишчице Simple Smile
аз ходих на 3Д още във 20та седмица,така ми беше казала моята лекарка.Ходих при Томова.и всичко се вижда-невероятно изживяване.а за килограмите-аз бях 50 когато забременях.вече съм 60,но все още не ми тежат.мога още да поема Laughingшкембето ми е доста напред вече и много бързо нараства.не мисля че трябва да се притесняваш за нещо Laughing
лека вечер майчета.до скоро Party
отивам да полегна че доста похапнахме Sick

# 182
  • София
..... Ако знаете какви неща за девойки има  Peace не можах да си тръгна от щанда, то не са сукманчета, то пелерини....За момчета нямат такъв избор, но аз все пак купих едно гащиризонче/ не се стърпях/. ..

Аз като една ощетена мъжка мама напълно се съгласявам че избора за момичетата е по-голям, лятото се влюбих в една шапка на Жорал ама пусто му избеляло червено гледах гледах и я купих е след това я подарих на едно комшийче Simple Smile

...всички ли мамчета дето сте за през март вече знаете кво беби ще имате? Аз още не съм ходила на триизмерен, пък на последната ЖК изобщо не можа да се види какво ще е бебето. И другото което искам да питам е, колко според вас е нормално да се качват килограми за първите 5 месеца. Аз понеже съм слабичка, забременях 52 а сега съм 55-6..
мисля че нормално качваш занм за 2 случая които качиха всичко 4-6 кг. но при тях бе патология.
Относно 3Дто аз не смятам да ходя... а знам пола защото ме гледат с 2 вида ехограф и с коремен и с вагинален живот и здраве другия път 28 седмица ще ми е за последна на вагиналния лично на мен ми е неприятно, но стискам зъби щом трябва.
даже почвам да е замислям, че честото/ежемесечното гледане на ехограф е един вид тренинг за самите лекари Simple Smile

# 183
Добре дошла,Мишчице!
За 3D ехографа,ми за първи път ме гледаха в 17 седмица и оттогава само на такъв ме гледат.На вагинален никога не са ме гледали(Мама на слънце ,кой ти каза че трябва да те гледат на вагинален!?Доколкото знам,някои лекари смятат че е вреден за бебето.).
За килограмите  е нормално до 6 месец да качиш 5-6 кг,но не повече.Но това си е до организъм.Бебко го знам какъв ще е от 19 Г.С.-тогава имаше съмнения,но на следващия ехограф твърдо се видя какво е.Но има и "срамежливи" бебчета,които искат да са изненадка.Така че не се притеснявай. Hug

# 184
Добре дошла на мишцица Hug.Пловдивските мами и бремелинки някой знае ли дали Елипе имат фирмен магазин или такъв с техен асортимент?

# 185
Добре дошли на новите мамчета mishchitzata и tina78  Hug
Мишчице, килограмите ти са съвсем в норма. Аз забременях 50кг, сега съм 53-4 (на 170 височина). Най-много се качва през 7,8,9 месец, така че имаш още много време. Не е хубаво да се качват повече от 12кг за цялата бременност, затруднява се и раждането, и дишането, а и после трудно се свалят. Важното е да не се ограничаваш, да си пиеш витамините и да ти е спокойно  Wink Изразът "Сега трябва да ядеш за двама" няма нищо общо с истината. С предната си бременност качих 8кг и родих малкия 3,600кг. Полът някои не го знаят и до края, въпрос на личен избор. Ако пък искаш да го научиш и да ходиш на 3Д/4Д можеш да го направиш по всяко време. Аз и двата пъти научих пола в 16 седмица.
Мама на слънце Вагинален във втория триместър?  Shocked Не е ли късничко?
Темата за дрешките за момиченца ми е много болна. С часове ги разглеждам, тук има прекрасни неща. Дано на сестра ми бебчето да е момиченце, че да има за кого да ги купувам  stork-girl

# 186
Eх, Роси ние барбарончетата какво да направим като ще качим повече от 12 кила- ми аз като слушам, повечето ми познати качват средно 18- 20 килограма, от 20-тина мацки само една е споделила че е качила под 10 килограма. Ама по форумите се събират едни фиданки  Mr. Green, имам чувството че само аз дебелея от над 70 мацки тук. Laughing

# 187
Добро утро на всчики!
Мини,То и аз си мисля че ще кача повече от 12 кг,никога не съм била фиданка(имам предвид да ми се броят ребърцата!),та за това си мисля че ще се превърна в кит до края на бременността. hahaha

# 188
здравейте и от мен mini спокойно аз с мойте 158см всяко кило ми личи,засега още съм на етап тюлен до края смятам че ще стигна фаза кит Laughing ама нека всичко друго е наред пък килата ще ги оправим някак Simple Smile
иначе и мен не ме подмина грип ли е настинка ли незнам ,ужас вчера от толкова мед лимони и чаъове ,цяла нощ неспах от киселини незнам как ще се оправям,ще се пробвам с бабините рецепти първо ,пък дано не стигна до лекарства
добре дошли на новите мартенки Hug

# 189
Здравейте момичета! Аз също нещо съм се притеснила за тези килограми....Засега съм +10....., като поже4ето от тях ги ка4их за последните 2 месеца. Съобразявам се какво да ям, ям предимно плодове, зелен4уци, избягвам тестени изделия, ограничила съм сладките неща....но килата си се  трупат. И като се сетя, че доктора пак ще ми се кара на консултацията, ама ще взема да му кажа да забременее той и да си контролира покачването на килограмите, даго видя как ще го постигне това.  hahaha
А иначе важното е да съм добре, бебето да е доре, после ще свалям някакси. Познатите ми казват, че килограмите са отишли в шкембето и талията, на лицето, ръцете, краката като 4е ли не съм ка4ила. Най-много ме е страх оттова, че всички казват,че най-голямото качване от 6 месец тепърва запо4ва, въпреки 4е не винаги качването на килограми се разределя по този начин за цялата бременност. накои мами, качили повече в на4алото и средата, ж края на бременността качват по-малко....

# 190
Мда, аз съм от тях, т.е. първия път,а като гледам и  сега съм + 10 и дано се поспра, защото не кит ами не знам на какво ще заприличам.Първия път качих около 22кг., ама после ги свалих всичките, за съжаление с доста глад и  май и сега няма да ми се размине. Обаче аз не мога да се похваля, че сега се ограничавам и май много прекалявам със сладкото EmbarassedПървите месеци изобщо не ми се ядеше сладко, а сега "стой та гледай". От понеделник съм решила да започна да внимавам  Naughty Във вторник съм на консултация ама изобщо не ми пука дали ще ми се карат, важното е бебо да е добре.
Приятен уикенд на всички  bouquet

# 191
mini_79 Казвам го защото докторите твърдят, че така е здравословно и по-леко минава всичко и за майката, и за бебето. Иначе аз имам приятелка, която качи от 50 на 110, но в никой случай не се чувстваше добре- нито по време на бременността, нито по време на раждането, нито след това. За мен всяко качване е нормално, стига беменната да се чувства добре в собствената си кожа.  preggo

# 192
  • София
За вагиналния: това което знам аз (обсъждахме го някъде преди няколко месеца може и година newsm78). По принцип не е опасен. С него се следи маточната шийка било добре да се измерва до 28 седмица.
Друго което ми е известно е, че с него се гледало по-добре(докато има възможност, но трябва да си с празен пик.мехур иначе пречи) и не всички ехографи имат тази приставка както и приставката за гърди е различна(аз като едно патило гледано на всякави ехота...).

За килограмите аз първия път от 58 стигнах 74 след това дълго се задържах на 68-69 (и тов апри положение че не кърмих:(), тоест нищо не свалих докато малко преди да забременея си казах време е и свалих 8 кг за 2 месеца и ги задържах след това (преди това опитвах с златно чудо зелева супа - МРАЗЯ Я, а ми толкова вкусно зелето).
Чудото стана с една диета на д-р Байкова (диетоложката) която се разпространяваше в "Красива мама", принципа й с няколко думи бе "на еднообразие + разделно хранене"

# 193
  • в бяла къща с голямо дворче... след софийското околомръсно
Eeeeee...ама пак ли за килограми заговорихте?! Shocked Хайде стига моля, тепърва ще има да качваме и да се депресираме (тези, на които са им в повече) ooooh!. Аз вече спрях да го мисля. Досега съм +10, а забременях не на нормалните за мен 65, а на 75, които по принцип бях натрупала през последните месеци ooooh! Е какво да направя, да се гръмна ли?! Еми ще си ги нося, пък после ще свалям Party. Мисля до края на бременността да не качвам повече от 6-7, за да не ми е много тежко Peace, ама то това, дето аз си го мисля не винаги става, нали?!

Аз бебешки дрешки за момчета мноооооого съм си харесала. Вярно, че за момиченца са по-накипренки, но пък се размазвам, като видя някоя ризка за бебе, а кройката и цветовете също като за голям човек... Побъркват ме разните му там джинси бебешки, панталони с катарамки, ципчета, джобчета и т.н. Миналата седмица ходиш до детския Бенетон и ми спря дъха като гледах момчешките бебешки дрехи, пък да дойде някой да ми каже, че нямало голям избор за момченца Crossing Arms
Целувкам ви засега Hug!

# 194
  • София
не се гърми моята майка от 50 (8.12) на сватбата си като ме е родила почти точно след 1 г (30.11)е била около 100 (96 или 100 и малко Simple Smile )

Общи условия

Активация на акаунт