Месец МАРТ не е далече, мама среща своето човече!

• 14 071
  • 296
  •   1
Отговори
# 165
Зайо, в родата на моя мъж пък само момчета.Да вземем да ги омешаме да видим кое ще надделее Laughing.Той още като родих Петьо и ми вика "Да не те отчайвам, но и второ да имаме пак ще е момче" Joy Заплаших го, че за третото ще го сменям Laughing.Понеже и аз толкова много исках момиченце и като ми се случиха тези неприятности взех да се обвинявам, че Господ ме наказва дето повече съм искала момиченце и леко се разочаровах като разбрах, че е мъж.Знам че е глупаво ама ние май доста глупости успяваме да измислим докато си бременеем.Сега се моля само да е живо и здраво.То нали за ваште моми мъже трябват.Да има да избират Laughing
Sade, и от мен със закъснение ЧРД!!!!  bouquetДа си жива и здрава и март си чакай подъръка  Wink
Миранда, аз сравнително нямам проблеми със зъбите, но имам един за правене още от преди няколко месеца и взех, че отидох на зъбах.Жената ми направи пломба.Каза, че нямам много поражения.Да пия флуор.

# 166
Зайо аз само се включвам да кажа, че много се радвам, че малката сладурана е по-добре и се храни  thumbsup Според мен е най-хубаво да имаш и момиченце и момченце. Алек не подрежда, много рядко си прибира игра4ките като му кажа. Чисти пода, но не защото помага, а защото ме имитира  Laughing Неща носи като му кажа, но мисля че това и момиченца и момченца го правят. А освен тези неща прави по 1000 бели на ден на мама белажийчето  Hug
Желая на всички ден изпълнен с хубави мисли и емоции.

# 167
Абе,мили ми мами,сега разгледах снимките на тумбачетата ни и направо изпаднах в паника.Само аз ли приличам на кит?! newsm78Имам ужасното чувство че моя корем е най-голям,а не съм наддала толкова много(+5)...нито пък чакам близнаци.Ужас,а като се гледам в огледалото не виждам да съм като бухта. newsm45

# 168
  • София
Здравейте,
Честит рожден ден на патерици и от мен на Sade    bouquet

За витамините: пия Пре натал на Хипп, ама не редовно 2ро шише ми е. Смятам че трябва да се набляга на плодове колкото може а не н a изкуствените витамини, но не така ми бяха казали преди. Флуор приемам само под формата на вода, так ми препоръча зъболекар ми каза че 200мл Девин или Хисар са напълно достатъчни. А и скоро пак говорихме с други майки по повод на Зимафлора за децата и бременните и на в повечето случай се отрича профилактиката. 

При нас положението е следното за 24 ч съм сменила 21 памперса, температурата бе м/у 37.8-38.5 при стриктно даване през 4 часа на панадол. Почнахме антибиотик, сега мрънка (за "мама-тати"=тати, ленчо=възглавничка-еленче, кучи=плюш.куче), но поне почти няма темтература, заспива от време на време.
И въпреки всичко преживяно през нощта и че зверски ми се спи, сякаш имам някаква надежда. 

Браво на малката Дени Simple Smile Ние също си хапнахме 2/3 от попарата приготвена преди да отидем до Педиатъра, милото поиска си я само а аз я направих но реших да спазя инструкцията за смектата и да го натисна да го изпие, е след нея отказа да яде Sad.

За половете. Когато бях бременна с Митака, много исках момиче, но не би. Сега някак си мислех, че пак ще е момче и преди 2 м. при едно пътуване след като накарах мъжа ми да отбие на едно място от магистралата и се почна едно мрънкане проклетисване на дупки и пътища, малкия и той нещо бе недоволен им заявих че по принципа на всеобщата гадост ще ми се падне още един мъж 
Иначе малкия е голям помощник, дай му прахосмукачка, мопа или отверка ( Twisted Evil за това последното баща му бе запащен че бой ще яде) и не го търси като намери боклук го носи в кофата за смет и в къщи и навън Simple Smile та в тоя ред май съм се простила с едни тъмни очила

# 169
Цитат
Може пък на трето да се решите и то да е момченце
Засега мисля да спра дотук с планираните деца   Stuck Out Tongue Winking Eye
Живот и здраве всичко да бъде наред и с двете де Praynig Praynig

Цитат
Понеже и аз толкова много исках момиченце и като ми се случиха тези неприятности взех да се обвинявам, че Господ ме наказва дето повече съм искала момиченце и леко се разочаровах като разбрах, че е мъж.Знам че е глупаво ама ние май доста глупости успяваме да измислим докато си бременеем.Сега се моля само да е живо и здраво.
И моите мисли бяха такива, и си казах - каквото ще да е, само Господ живо и здраво да ми го донесе  Praynig

Мерси Роси   Simple Smile А те всички имитират, не че ще ми избърше пода  Wink

Цитат
Ние също си хапнахме 2/3 от попарата приготвена преди да отидем до Педиатъра, милото поиска си я само а аз я направих но реших да спазя инструкцията за смектата и да го натисна да го изпие, е след нея отказа да яде
И моята така отказа сутринта, след като я измъчих с лъжица витамини, после сироп и антибиотик и тя лудна.  Crazy

Радвам се засега че поне през нощта спи, хремата не я тормози много и диша та спи. Дано спи, че и аз покрай нея да заприличам на отпочинал човек  Grinning

# 170
  • в бяла къща с голямо дворче... след софийското околомръсно
Здравейте мацки  Hug!
Благодаря ви много за загрижеността. Ние с бебешон сме екстра. Вчера явно и той се беше стреснал, защото цял ден та чаааак до късно вечерта не спря да ми танцува в корема. На доктор не отидох, не му се и обадих дори, защото малко след като писах и аз самата се успокоих напълно и забравих какво е станало. Наблюдавах се добре за разни странни неща, болки и т.н., но всичко си беше наред за щастие.
Още веднъж - благодаря ви, че сте толкова мили Hug!

По темата с момченцата и момиченцата, аз си исках момиченце. Цял живот съм си мислела, че ще съм майка на девойка и ми беше много странно докато свикна с мисълта, че ще съм мъжка такава, но няма да го върна я Peace. Имам си теория, че едно момиче се гледа много по- лесно, че самия контакт м/у майка и щерка е по-лесен, а връзката по-силна. Да не говорим, че на момиче, докато не влезе в пубертета няма какво толкова да му трепериш. Игрите на повечето момиченца не са свързани с гоненици, прескачане на огради, катерене по дървета и разни изоставени строежи. Аз лично помня, че скачахме на ластик, събирахме разни миризливи листчета от тефтерчета и си ги менкахме и се захласвахме много по разни барбита... дори колело не помня дали съм карала... А помня също как нямаше момче от площадката, което да не го кърпеха поне веднъж годишно... Просто момичешките игри не са толкова опасни, като момчешките - това е моето мнение. После вече, в периода на пубертета мислиш за момичето си - дали няма да го излъже някой келеш и да го "налюби", дали няма да се случи нещо по-лошо (четете вестниците и знаете за какво говоря), а за момчето си мислиш дали няма да се събере с неподходящи дружки и няма да направят някоя бандитска беля, дали няма да се издръвчи някъде, където не трябва и дали няма да му потрошат кокаляците в последствие... дали няма да се яхне на колата или мотора в нетрезво състояние и баш в тоз момент да реши да доказва шофьорските си умения пред някое маце...все притеснения са си и за едното и другото, но мисля, че "момичешките" притеснения са за предпочитане Whistling

Sade, здраве, любов и щастие за теб и цялото ти семейство Hug!

А на малките ви болнички слънца - да минава всичко и пак да греят усмивки Hug!

# 171
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
Здравейте, момичета. Вчера успях да си взема и двата изпита,на които бях.Днес малко се моткам на работа, но с цел да си почина. В понеделник и вторник съм в Пловдив командировка и дано се разсея малко.

Иначе нещо съм лепнала някакъв вирус. Сутринта бях при личния лекар и веднага ми изписа антибиотик, който не вреди на бебето - Оспен. аз обаче се обаждах на гинелолога да го питам да го пия ли - каза да го пия. Иначе съм със страшно главоболие, хрема и зачервено гърло. Ям лимони , мед и пия чай. Обаче нощем едвам спя.  Sick

# 172
Цитат
Игрите на повечето момиченца не са свързани с гоненици, прескачане на огради, катерене по дървета и разни изоставени строежи
Олеее,  ooooh! ела да видиш Деница. Където види стълби за изкачване стига до върха им /например на онези кръглите катерушки по площадките/, рита топка, тича по камиончета и колела. Изобщо няма страх това дете. Аз като я гледам и просто умирам по малко всеки път. Обръщам се на другата страна и не искам да гледам Crossing Arms

# 173
Ох,Муцуна всичко е толкова относително. И на мен ми се искаше момиченце, но и аз няма да си върна момченцето. Hug По отношение на притесненията около децата, зависи си от самото дете си мисля. newsm78 Аз бях по-дива от брат ми. Не са ме интересували особено разни салфетки и листчета. Научих се да карам колело късно - 4 клас, но сама и карах като бясна. Играех баскетбол всяка вечер с момчетата, независимо дали валеше и какво валеше, докато съученичките ми идваха там само за да ги загледат момчетата и се криеха да пушат, ходеха на "барчета" и се натискаха с някой. Отгоре на всичко една вечер, пред всичките "мъже" там, набих един циганин защото ме напсува на майка(това и до днес ми е най-голямата обида). После не излизах 1/2 месец, щото ако ме набараха циганите, щяха да ме разкачат. Познавах всички момчета, поне по физиономия и то "по случайност" все тренирали бойни изкуства или бокс и въпреки всичко никой не ме "барваше", въпреки че е имало случай съм си "просела" боя.
А брат ми, седеше по пейките и се закачаше с "каки". Мотори и коли - не се влечеше.(А аз се прехласвах по тях, не че сега - не де, ама... Embarassed) Никога не се е сбил с някого, освен с един който го беше цапардосал понеже говорел с приятелката му, която му се "натискала". Занимаваше се с разни от "Направи си сам", увличаше го електрониката и толкова. Помагаше много вкъщи и дори ме е гледал, докато съм била малка.
Та всичко си зависи от детето, според мен де.  bouquet

Моля се моето да прилича по-малко на мен. Praynig Embarassed

# 174
Ох Дени, и ти си като моята Дени Sad Гърло, кашлица, хрема - ужас.
Но ако не те е страх че може да слезе надолу или да стигне до ангина, може и да не ги пиеш да се пробваш с нещо за гърло само.
На Дени й изписаха едни хомеопатични, но е много малка за тях.
Тонзилотрен се казват и се смучат на всеки 2 часа например - за гърло. Аз с едни хомеопатични, но само че в Германия ми ги изписаха се оправих много бързо. Тези не ги знам.
Аз направо пък незнам как не съм още прихванала този вирус от Деница. Дано се размина  Praynig Praynig

Честито за изпитите. Знам какво облекчение е  Hug

Относно момичетата, един ден с Дени бяхме по площадките и двете с грейки. Имаше едно момиче  -- предпубертетна възраст, риташе топка с 2 момчета и беше по къс ръкав!! Направо й се изкефих  Grinning

# 175
Голяма напаст са тези вируси ! Всички се изредихме по веднъж у дома. Мен се мъчи и да ме повтаря - две седмици се спуках от кашлица и нищо не помага. Валери снощи не спа от болка в едното ушенце и днес съм като парцал на работа. Него го лекуваме с хомеопатични , но за себе си не мога да преценя кое лекарство отговаря точно за моите симптоми  Sad
Искам да завали един хубав пухкав сняг ,че да се прочисти малко въздуха Simple Smile

# 176
Здравейте и от мен, нямам търпение да се включа към Вас.
Аз чакам мъжка рожба на 02.03.2006 и съм от Варна.
Вече имам едно момченце на 4г. Много ми се искаше женско , но уви , вчера ми потвърдиха пола.
В крайна сметка , важното е да е живо и здраво.
 Лека бременност на всички

# 177
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
Моята лична лекарка се стресна много, тъй като преди 2 години направих и изкарах много тежка пневмония и лежах 10 дена по Нова година в специализирана белодробна клиника. И тя я е страх, че ще ме повтори - затова иска с един по-лек антибиотик да се размина. Мисля да си го купя, пък и в болницата гинеколозите казаха да го пия.

# 178
Ми ето на всичко от детето си зависи.Аз пък обратния пример си имам.Моят мъж все ме обвинява, че от мерак за момиче съм насадила на синчето ни женски хормони  JoyТой е страшно чувствителен, нежен и кротък.До към година и половина за момиченце го мислеха.И него в градината все момичетата го бият.Колело се научи това лято да кара.Не е по екстремните изживявания.Той дори на пързалката се престраши чак на 3 години да се спусне.Ами страхливичък ми е какво да го правя.Дай му животни на него.Те са му страст.Особено конете.Дано се поотрака с годините, че то и така не е добре.Ама пък иначе 3 гаджета в градината имаме JoyМъжка му работа от сега по няколко върти Laughing

# 179
Здравейте мами! Много ми е приятно като разказвате за децата. Заио радвам се, че нещата при вас отшумяват / фенка съм на твойта Деничка/ и затова следя стриктно как е.
Днес бях в НДК на произведено в България - има хубави неща на няколко фирми, но щанда на ЕЛИПЕ ми събра очите Shocked Аз даже не я бях чувала тази фирма, оказа се че е Пловдивска и нямат магазини в София. Ако знаете какви неща за девойки има  Peace неможах да си тръгна от щанда, то не са сукманчета, то пелерини....За момчете нямат такъв избор, но аз все пак купих едно гащиризонче/ не се стърпях/. Embarassed
Лека вечер и приятна събота и неделя!

Общи условия

Активация на акаунт