Месец МАРТ не е далече, мама среща своето човече!

• 14 041
  • 296
  •   1
Отговори
# 60
  • Пловдив Белащица
Ох и на мен сладкото ми е големият проблем, макар да не ям повече от преди, даже малко се съобразявам и по принцип с хляба по същия начин, но факта си е факт - 9 кг досега. Преди задължително обядвах с някоя пастичка или баклавичка, сега или с китайски ориз или някаква салата, вечерях преди поне с 3 филии хляб сега гледам да се спра на 1 и 1/2, но ... при мен явно не е от яденето. А никога не съм имала проблеми с килограмите и съм поддържала с тъпкане и със сладурии едни нормални за ръста ми кг. Така че който иска да ми се кара - да си бара ушите, няма да стоя на диета я  Whistling

# 61
Аз какво да ви кажа....ходихме до педката, Дени има силно зачервено гърло. Даде й едни хомеопатични  ooooh! дано помогнат незнам. Сега уж няма темп., но треперя през нощта как ще сме. Страх ме е да не вдигне много висока, страх ме е това с гърлото да не се задълбочи.
Каза че защото й растат зъби и й е отслабен имунитета и затова се е разболяла.
А досега никога не ми е имала болно гърло. Нито имам повод да се притеснявам че може да е настинала някак.
Незнам, може пък да е вирус. Дано мине леко и бързо че  Sad

За количките - аз съм много зле. Нямам хич наблюдения за скъпите колички, аз бях назаем с една от преди 10 години  ooooh! Но определено ме дразнеше за много неща, но като гледам и сега пак ще съм с нея  ooooh!

# 62
  • в бяла къща с голямо дворче... след софийското околомръсно
Момичета, яжте каквото и по колкото ви се яде, че не се знае кога ще ви хванат гадните киселини, а тогава и да искате няма да можете да ядете, каквото ви е на душата Peace! Аз в началото, докато още ги нямаше имах страхотен апетит, папах по много, абе глезех се и се успокоявах, че в крайна нсметка съм бременна и сега ми е паднало, но това беше много за кратко - само първите 2-3 месеца. Оттогава насам е истинска мъка. Гладна съм, а не смея да хапна нищо от страх да не се появят киселините. В крайна сметка чакам да ми прилошее буквално от глад и хапвам нещо, което нито ми е вкусно, нито ми се яде, но просто има най-малка вероятност да ми раздразни стомаха. Другият вариант е да ям каквото ми се дояде и по колкото искам, а след като се появят киселините да отида и да повърна. Никой от вариантите не е за предпочитане, но аз съм си избрала втория, но вече нито апетит имам, нито нищо. Ям защото съм гладна, а не защото ми се е прияло нещо специално или просто имам апетит. Ям със съзнанието, че точно половин час по-късно ще се мъча да си поема въздух от киселини и ще се псувам, че съм яла, а не съм си останала гладна. Сигурно много от вас, които не знаят какво е това - киселини, мислят, че преувеличавам, но вярвайте - поне в моя случай е нещо страшно. Не се оплаквам, нося си "короната", но просто ми става мъчно като чета, че някоя бременна се ограничава от това и онова само, защото качила много ... ooooh!
Та мисълта ми беше - докато нямате киселини (шанса да ви подминат е минимален), хапвайте смело, каквото ви се дояде и не мислете за килцата Hug

За схема за килограмите не знам, но съм чела, че първите 6 месеца е нормално да се качва по 1кг, а след това средно около 500гр. на седмица, което ще рече по 2кг. месечно за останалите 3 месеца.

# 63
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
Зайо, дано Дени се оправи бързо. Пък за количките - знам , че някой майки нямат възможност да си купят ултра модерни колички. Като вървя по улицата чак ми става мъчно, като видя някоя мама с много стара количка. Ние също не сме заможни и ще е нещо до 300 лева. Още не сме избрали.

За легълцата- дискутирали сме и това. аз клоня към дървено за спалнята и преносимо за пътуване и дневната. Но може и само с едното от двете да си остана.

# 64
  • Пловдив Белащица
Темата с количките и легълцата я обсъдихме веднъж, но ми се струва, че освен сега поне още един-два пъти ще я почваме. Заключението до което стигнах за себе си и моето дете е за леглото - ще е дървено, заради матрака най-вече, че на тези преносимите не е подходящ за често спане, а и те не са подходящи за деца от 6м нагоре, когато почнат да шават. Другото ми условие е да е малко, т.е. само за бебешкия период, че нямам място за голямо легло и да е на нива, по всяка вероятност на три. За количката и аз мислих за триколка, но май се поразкандърдисах. Най-важното е да е лека, стабилна, с двойка въртящи колела, иначе сравнително големи и дебели. Да е широка за бебо, да може да става в напълно легнало положение. Няма да е комбинирана, защото ние ще сме края на март и реално студеното време ще е не повече от месец - месец и половина. Най-важното - да се събира в багажника на колата, че съм с едно Пежо 106  ooooh!. Столчето за кола ще го купуваме отделно, че май излиза по-изгодно така.
Това са ми засега изискванията, въпросът е да се спра на марка, цвят и цена естествено.

# 65
За килограмите аз знамМ
1-3 месец - от 1 до 2,5
4-6 месец - общо - 6-8
7-9 месец  - 10-12

Иначе е вярно и това, което Муцунка е написала - по 1 кг месечно и не повече от 500 грама на седмица.

Ама в крайна сметка всичко е до организъм . Да не се тормозим много, а?

# 66
Иначе е вярно и това, което Муцунка е написала - по 1 кг месечно и не повече от 500 грама на седмица.
Ама в крайна сметка всичко е до организъм . Да не се тормозим много, а?

О, ама хич и не се тормозя, даже пиша в момента с пълна уста  Mr. Green  Mr. Green  Mr. Green
Заминавам на консултация сега, и съм си се подготвила за конското  Embarassed

# 67
Не за тази табличка говорех-имаше една колко тежи п-лацентата в определен месец,колко е бебо и т.н. И по нея можеше да се ориентираш дали си в нормите и т.н.Но колкото и да се ровя не мога да я намеря.А за качилите повечко килца-да не ви пука.На мен нещо взе да ми писва да се органичавам.Пък и сладка на поразия ми се хапва... Joy

# 68
Сега се връщам от ЖК теглиха ме и какво да ви кажа 3кг повече от колкото аз си се мерих вкъщи и акушерката вика доста си качила от миналия път Embarassed а аз и обясних че със все по дебели дрехи и обувки ще ходя от сега на татък да ме мерят и ако ми ги смята така ехееее Laughing иначе вкъщи  в банята сутрин на гладно до тук +5  важното е че се успокоявам като се тегля вкъщи Laughing а и кръвното ми е ок ,казаха че височината на тумбака ми е като за 7ми месец и бебока ще да е голям Simple Smile

# 69
  • Пловдив Белащица
Сега разглеждам количките в Пакостник, ето тази http://pakostnik.com/productdetails.php?id=486 на Чиполино ми се струва с доста екстри за цената си, макар че май нещо не е много на почит тази марка  newsm78. Единствено не прочетох дали има опция за обръщане на дръжката или кошчето, защото и това ми е едно от условията. Ето и тази http://pakostnik.com/productdetails.php?id=1679 е добра, тя е с превъртаща дръжка, но не е с кошче.

Последна редакция: вт, 21 ное 2006, 16:44 от mango

# 70
Мерси, Манго, за хубавите линкове. Аз се ориентирам към Чиполино, защото ми е по джоба, другите колички са ми много скъпи.

# 71
Има колички и за 100 и няколко лв, поне на Пиер Карден са толкова, ама трудно се намират....
Аз пък единствено искам да  ми е лека количката, имам една почти нова от сестра ми на Кангароо, обаче тежи 11-12кг. Аз имам да я нося по стълби и просто изобщо не я ползвах....

# 72
  • в бяла къща с голямо дворче... след софийското околомръсно
Момичета, на вас появиха ли ви се вече стрии, а тези от вас, които ще са мами за 2-ри път да кажат кога горе- долу да ги чакаме тях. На мен кожата на корема така ми се е изпънала, че имам чувството, че всеки момент ще ми се сцепи. Почвам сериозно да се мажа, че се изплаших, като помислих какво мога да си причиня. Досега бях много несериозна с мазането... всичко на всичко около 3 пъти се мазнах с обикновен крем за тяло ooooh!, но сега почвам, защото имам чувството, че кожата ми просто няма да издържи това разтягане ooooh!. Кажете с какво се мажете, че съм много боса на тема козметика... по принцип не се мацотя много с каквото и да било, защото не съм имала нужда досега.. Чух, че най-доброто е мас с невен, но ми се струва леко гадничко, ако някой знае алтернатива ще го нацелувам Hug

За количките - аз много гледам в нет-а, но още не съм си избрала. Не знам дали е редно да се водя по марката, защото в крайна сметка колко ще е здрава количката ти преди всичко зависи как ти самата я експлоатираш, но все пак ще се доверя на мамите от форума, които вече имат едно на ум за Чиполино и Бертони. За мен е много важно да се побира в колата, че ние сме с рено клио + куче голям формат и винаги вървим комплект, та количката ще я слагаме или в багажника, където сега се вози кучо или на задните седалки, ама тогава къде ще се вози бебо... newsm78 ! Е на ти сега една голяма дилема... #Crazy Да не е много тежка, да става и за зимата, тоест да има някакъв зимен кош/чувал или както там се казва, да се управлява лесно с една ръка,да не е много ниска, че да не влиза целия прахоляк от улиците при бебето, да се регулира дължината на дръжката, защото съм висока, да не ми трябва специален курс на обучение, че да си я сгъна сама и не на последно място- да не е повече от 500лв Peace.
Разбира се, като на всяка бъдеща мама ми се иска най-доброто за нашия бебешок, но както и да го гледам 1200лв. май няма да дадем за нашата количка Rolling Eyes. Мисля, че колкото и функции да има, колкото и да е хубава, все пак ще се ползва не повече от 2 години и не е разумно.

# 73
Муцуна, потърси си като моите хапчета, т.е. калциев карбонат. Гарантирам ти, че ще ти успокоят доста киселините (в повечето случаи напълно изчезват след хапчето). Не са вредни, по-скоро са допълнителен прием на калции, което е добре и за теб и за бебо. Аз имам киселини от много рано, от 3-тия месец някъде. Доктора ми каза, че доста рано ми се е появило това "щастие", но мога да се похваля, че с хапчетата е супер. Действат веднага. Няма начин и в Бг да не продават нещо такова. Тук разнообразието е огромно, и са на супер ниски цени, т.е. 120 таблетки за около 4$. Ако намериш такива хапчета, няма да съжаляваш Wink
За килограмите, аз съм +6. Но и аз отнесох леко мъмрене от доктора, защото последните 3 съм ги качила за последните 4 седмици. Каза ми да намаля до минимум солта (а аз му допълних, че трудно устоявам на захарта Crazy). Вчера ходих в една организация, където повече от 2 часа говорих с диетолог. Тя пък (диетоложката), каза че приемам достатъчно калории, но съвсем недостатъчно белтъчини (защото не пия прясно мляко). Сега по нейна препоръка, трябва да пия по 1л. прясно мляко на ден #Crazy Абе луда работа, ама започвам сериозно да обръщам внимание на съветите и на двамата, защото ако не се замисля сега, до края ще стана не слоница, ами не знам какво.
Роси, откакто спомена за магическата люлка (тази на Fisher Price), не ми излиза от главата. Намерих я в каталозите, видях я в един магазин на живо, разучих екстрите й, и мисля че и ние ще се сдобием с такава Blush И мъжа ми много я хареса. Тъй че, благодарим ти за инфото, което сподели  bouquet
За количката: аз нямам намерение засега да е нещо супер скъпо, спрели сме се на модел, който е комбиниран със столче за кола, което играе и ролята на кошница за пренасяне (докато сме в магазин примерно). Само че не съм гледала все още колко тежи, как се бута и т.н. Това ще го направя като тръгнем да купуваме. Ето така изглежда:
или

# 74
Леле мацки - за един ден 4 страници HugНемога да ви изчета Laughing
Добре дошли на новите мами Hug
Зайо дано поне малко си се успокоила и тази нощ ви бъде по-лека!
Мимич честит празник и ние днес имаме 8 год/ но от годежа/.
А днес е и Ден на христянското семейство, така чух днес в Cibalab. Момичета вие като ходите на изследвания влизатели направо, защото аз чаках 1 час и половина и чак като дойде една жена и се развика.....ми дадоха ред!
Иначе днес си платих за СПИН и Хепатит В и утре ще са готови изследванията. Ще трябва до края да направя косултацията със съдов , но за това вече ви се оплаках.
Лека вечер на всички!

Общи условия

Активация на акаунт