Месец МАРТ не е далече, мама среща своето човече!

• 14 041
  • 296
  •   1
Отговори
# 75
  • в бяла къща с голямо дворче... след софийското околомръсно
Пчеличка, мислиш ли, че не съм опитала всичко, което има по аптеките и което става за бременни?! Последното, което купих бяха едни таблетки, които се разтварят. Основната им съставка е калциев карбонат. Успокояват ми киселините точно за 10 мин. Единственото спасение откривам в повръщането... засега. Има много момичета, на които им помагат хапчетата за киселини, както и други странни неща, като дъвка Орбит например или Кока Кола, но уви, на мен нищо не действа ooooh!. Благодаря ти все пак за вниманието Hug!

# 76
Здравейте, мамчета! Днес мога да взема отношение по темата на Муцуна за стриите. По този въпрос всички казват различни неща и сигурно всеки е прав за себе си, затова и аз ще споделя. Мажа се всеки ден още от третия месец насам. По препоръка на една приятелка ползвам маслата на икаров - доволна съм, а и не са много скъпи. Започнах с бадемово и масло от пшеничен зародиш - те се препоръчват точно за такива случаи на опъване на кожата. Идеята е да се омекотява и отпуска кожата, така че да понесе голямото разпъване, на което е подложена сега Wink Сега преминах на комбинирано масло против стрии пак на Икаров - по-голямо е, смес от няколко масла, половината са ароматни и затова миризмата му е по-приятна от тази на пшеничното например. /Ако може да се каже, че сега има приятна миризма Mr. Green/ И понеже няма смисъл да се омазвам цялата, маслото го прилагам само на местата, които пълнеят - при мен това е корема и гърдите, а за останалат част ползвам Еудермол на Талодерма за много суха кожа. Той е без миризма по принцип и съм много доволна и от него. Пък после като му дойде времето ще мислим за някакви неща за стягане, но засега просто трябва да помогнем на кожата да се разтегне #Crazy
Пък ако си имаш навит мазач наоколо, цялата процедура е много приятна... thumbsup

# 77
Радвам се,че попаднах тук и добре дошли на Биляна26 и другите нови мамчета!
Момичета, вие направо ми замествате и справочника, и ровенето в нета, и женските списания, и разговорите с "разсеялите се нанякъде приятелки"  :hug
Simple Smile) Последните много се "разсеяха някъде" откак съм бременна...с вас как е?

Килограми не съм качила много, но на 1.82 не може да се усети веднага предполагам...чорапите си обувам сама, епилирам се сама и даже стоя на комп с повдигнати на стола крака свита в корема.
Стрии засега не виждам,въпреки че застарялата ми кожа се опъва ужасно и на моменти доста ме сърби  Wink
Болки имам ежедневно, каквото и д хапна.При мен е на психическа основа,с колит съм от ученичка. Пия сигурно килограми мезим-форте...знам,че не бива, ама иначе не издържам от колики и газове /с извинение!!!!/
Триколките на Чико видях днес на живо в магазин в Пловдив. Имаше една в прекрасен сиво-зелено-бежов цвят...не мога да го обясня точно, но е много приятен и топъл. Самите триколки са дооооста големи, дълги, с допълнително изнесено напред колело. Цената на комплекта е.... европейска  ooooh!
Видях и някакъв нов модел, пак 3-в-1, но с 4 колела, олекотена версия на предишния такъв. Кошът и столчето са като на триколките, само основната конструкция е по-лека и по-компактна. Цена: 850 за всичко. Започвам да пестя от фафли и бисквиди :Р

...Темата за количката ме тресе повече от всякакви кошчета и пердета, защото съм на 7 етаж, в панелен блок, в краен квартал, живея сама с майка ми /50 кг женица/ и единствената ми връзка със света остава колата, а единственият начин да съм сигурна,че и двете ще можем да напускаме поединично жилището с бебето е теглото и вида на количката...

Разбира се, дотогава има много време и ще напълним още много теми ! Бъдете здрави!!!

# 78
  • в бяла къща с голямо дворче... след софийското околомръсно
Witchie, само да не си помислиш, че нещо те охажвам, но твоите постове винаги ме разсмиват.
Стилът ти ми е любим Hug!

# 79
Четох в едно списание, че стриите се появавали от 25 седмица нататък, не знам дали е вярно. Аз се мажа с бадемово масло и с един допълнителен крем, обаче мисля, че не съм много редовна и не знам:) Майка ми е имала, така че някакси предварително свикнах с тази мисъл. А и имам малко по бедрата от внезапно напълняване и отслабване, така че, явно съм предразположена:)

Темата за легълцата ми е по-любима от тази за количките:) Аз съм си избрала едно дървено на колелца и ако е необходимо, ще го местя. Освен това и матрачето ще си избера, това според мен е много важно, все пак, през първите месеци, бебето само спи...
А като порастне, ще му мисля. Живот и здраве до тогава:)

Легълцето, което ми харесва е такъв модел:

Само че е в много приятни цветове - светло зелено, жълто и такива разни.
Има шкаф отдору и едната му стена се маха и се слага най-отдолу, както се вижда на снимката.

# 80
rosito_m_m,На външен вид разликите са минимални,но като функции е доста по-различна.Иначе  Peg Perego GT3 Naked Completo,може да я видиш в Премама-то,там я гледах с мъжа.
Мерси много  Hug Имаш ли спомен каква беше цената й?
zayo Стискам палци да спинкате спокойно тази нощ  Praynig
За таблиците за тегло съм попадала на 2 вида. Първия вид е описания от Муцуна, а втория се съобразява с това дали началното тегло на майката е било под или над нормата. Но специално за мен да се водя по тези таблици си е чисто извинение да дебелея безгранично. Показа ми, че трябва да кача 23кг  Laughing
Муцуна Има много специални кремчета против стрии. Няма правило кога да ги чакаш, при някои се появяват рано, при други-никога. А и зависи колко е еластична кожата ти. Естествено и килограмите имат зна4ение. За количките и моята не беше от 1000лв 1я път, но ми я откраднаха и я ползвах само 7месеца  Crossing Arms
p4eli4ka Мила, няма да съжалявате за люлката. Само да ти покажа новата серия, излезе съвсем скоро. Разцветките отново са страхотни. Хубавото на новата люлка е, че работи и на ток, а не само на батерии. Иначе не можеш да свариш да зареждаш. Аз имам почти всичко от серията Аквариум за баткото и за мъничето ще купя новата. http://www.fisher-price.com/fp.aspx?st=2002&e=rainforest Понеже имам само 1 куфар за връщането си към Бг след 2 седмици и днес отивам да купя стола за хранене. Влюбена съм в него  Laughing Искам и люлката, леглото и джъмпера, но да видим кой ще ми ги носи за Бг.
За Гракото и аз оглеждах този модел, когато бях бременна 1я път. После купих аналогичния на Еvenflo. Само да те предупредя, че са зверски тежки и огромни. Само като си мисля и ми става лошо.
Кошарка пак ще ми е трудно да избера. Не искам дървена текстура със сигурност. Тази ми се стори интересна, а и много евтина, но не знам. Размерът е по-малък от стандартния: http://www.carlodanielli.com/show_product.php?id=310
За киселините и на мен в4ера ми изписаха някакви таблетки. Днес ще пробвам дали ще помогнат  Laughing

# 81
Добро утро!!! Бързам да се включа преди онова чудо-юдо в съседния офис да се е появило... (за моят боссс става въпроссс).  afwitch

Пиша по повод вдъхновението, което ме споходи късно снощи и вземах, че измъдрих заглавие за нова темичка:

Баба Зима по прозорците чудни приказки рисува,
кара МАРТенските майчета свойте бебчета да засънуват...

Толкова от мен за сега, да запретвам ръкави... Приятен мъглив ден на всички!!!  smile3525

# 82
Zdraveite mami. az sashto shte stana prez mart edna ot vas - chakam momchence v nachaloto na mart. kak da se vklucha v spisaka? Grinning

# 83
  • Пловдив Белащица
Zdraveite mami. az sashto shte stana prez mart edna ot vas - chakam momchence v nachaloto na mart. kak da se vklucha v spisaka? Grinning
Само кажи тук в темата или на лични на mini на коя дата ти е терминът, по желание - твоите години, кое по ред дете ти е и къде живееш, полът си го казала вече.
И добре дошла в нашия весел и задружен отбор на първопролетните майчета.

# 84
момичета, имаме си първата близнашка майка в нашите редици- добре дошла на tina 77. Дано повлече крак на още такива сред нас. За тези които не се виждат в списъка- поне да си кажат дата на термин и ако знаят пола на бебонката, за да ги запишем сред нас. Хубав ден на всички!

# 85
Здравейте момичета Hug
Много сте активни напоследък - не мога да ви изчета #Crazy
Добре дошли на всички нови мамчета   bouquet
Зайче, само като чета и започвам да си представям какво ни чака. Надявам се, че мишлето е вече по-добре и ще можете и двечките малко да си поотдъхнете. Стискам палци.
Радвам се на всички, които споделихте радостите си от последните прегледи. Надявам се и аз да имам с какво да ви се похваля в петък, когато е моя. Иначе киселините си ги имам, ама като чета как някои от вас повръщат даже, си мисля, че при мен явно нещата още са в лека форма. Това, което най-много ме притеснява е, че имам много обилно течение - доки ми изписа някакви свещички (без преглед newsm78), които вече втора седмица не мога да ги намеря по аптеките. В петък ще и кажа да си актуализира списъка с лекарствата и да ми изписва по-нови #2gunfire
Като ви чета как вече се интересувате от колички и легла и започвам да се замислям - аз въобще не гледам още за това. Да не казвам, че и дрешки не гледам - освен тези, които баба ми усърдно плете Joy Ама като отидем у тях и се започва едно велико разваждане на плетива - толкова се вълнува жената, че даже ме надминава Rolling Eyes
Аз единственото, от което се вълнувам е дали днес ме е ритл или не. И ако не дай си Боже днес е от по-лежерните му дни - започва лудо притеснение и ослушване. Явно в момента съм на етапа от бремеността - паника, та не мога да се насладя на бремеността като хората и да заразглеждам за бъдещите покупки, както вие правите. Но се надявам, че това скоро ще отмине. Целувки за всички  bouquet

# 86
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
Добро утро и аз да се включа.
За стриите - аз се мажа още от 3 месец с най-различни мазила.Имам и на Мустела, използвам и по-евтини Майка и Кокона, а от Германия получих и едно олио подарък. На мен ми действат добре, защото по принцип имам суха кожа и се мажа и без да съм бременна с мляко за тяло. За сега нямам стрии по корема. Но съм предразположена - имам такива от пубертата по дупето.

rosito_m_m - леглото е много сладко, но с този нестандартен размер - как ще се намери матрак, после и бельо и т.н.  newsm78

# 87
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
Нещо ме наболява гърлото. какво мога да смуча?

# 88
Дени, проповит С /аз такова смуках като ме нападна грипа/ или ефизол мисля че са подходящи. А на училището на 9 месеца вчера ни раздадоха брошури- тантум верде също е подходящо за бременни.

# 89
За стриите мисля че 90%е до ген и затова реших че няма смисъл от скъпи продукти,доскоро си се мажех с млякото което ползвах и преди ,скоро си взех крем на Дева за стрии пък ще видим.Имам си някои по бедрата от пубертета,а след това пак съм имала напълняващи и отслабващи периоди но без нови стрии,та не мога да кажа дали съм предрасположена newsm78

Общи условия

Активация на акаунт