Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 51

• 26 070
  • 737
  •   1
Отговори
# 90
Морковите (и други подобни зеленчуци) не съм ограничила. Картофите са ми в графа "НЕ". Също и плодовите сокове, а голяма част от плодовете или не ям, или е много рядко и по малко.
36 ч фаст е по-добре като ефект от ежедневен 16-17ч. Усещането при мен след това е съвсем различно при 36 ч или повече. Някаква начална фаза на автофагия може да се очаква едва след 18-тия час...
Азара, много ниски вгх+ (почти) ежедневен спорт също се отразяват на ЩЖ. Всеки вид стрес всъщност се отразява на ЩЖ, независимо дали емоционален или от друг тип. Всъщност, и калорийната рестрикция се отразява на ЩЖ,  не е зле да си провериш горе-долу какви калории докарваш на ден (но все си мисля, че не са много).
За съотношението на мед и цинк в организма...само да подчертая (да не се обърка някой🙃), че не става дума за пчелен мед...😉
Долче, някак съм прпопуснала този ти пост....яво докато съм нареждала мисли и не съм го видяла после:)
Да , и аз мисля, че не са ми много калориите......ще мисля определено как да подобря положението...според Рей Пийт не е нужно даже да се спортува, защото хората /повечето/ го правят по задължение/за да изглеждат по-добре, или защото смятат че така е правилно/, т.е не изпитват истинско удоволствие , както и бягането на пътека във фитнеса също носело шок за организма, защото уж се движи, а е на едно място....и дава сравнение с кенийците, които тичат в саваната хахахаха каква гледка имали Simple Smile))) Но при тях бягането си е вид предвижване от точка А до точка Б...не заради здравето им Simple Smile
Аз малко понамалих ходенето до залата...вече  ходя  около 3-4 пъти седмично....преди бяха 5-6...

Елора, не съм изгледала цялото видео-те са поредица....все пак са ми много интересни, но ММ се прибра и няма как да се отдам на гледане сега Simple Smile ПОсле ще пиша отзиви за изгледаното ...

В Диабетната група пак си мерят "козунаците" хахахаахха
Скрит текст:

# 91
Добре че не обичам плодове и без друго.
Ако мм не купува, нямаше и да се сетя, дори в предния ми живот. Само череши и тиква обичам, и пъпеш, ако има кой да ми го обели , нареже и поднесе.

Нати сигурно върти козунаци 😎
Навъртях го аз, утре като се съберем сигурно и ще го опитам поне да видя каква съм я свършила Grinning
Един брой - стига им толкова, то ако аз не направя няма хич да имат домашен.

Плодове и на мен рядко ми се прияждат,странни са ми хората дето не могат без тях. Ама свят шарен, не се и опитвам да ги разбера.
Виж зеленчуци не съм и не смятам да спирам да ям. Не картофи, разбира се, но почти всичко друго си ям, което ми харесва. Не чакам на салатата да ме засити както правят много жени "на диета", щото аз и не мисля че съм на диета. Но си обичам салата и гледам предимно да имам, докато плодовете хич не са ми важни.

# 92
На мен пък често си ми харесва да спортувам.
Ако не го правя, започвам да се чувствам зле.
Преди като бях дебела логично не спортувах. Аз нямах сила за нищо, какъв ти спорт.
Така че не съм много съгласна тука.

Колкото до козунака. Ми направихме домашен. Вкусен си е, но не стана много сладък.
Ама не ми пука. Хапнах си днес.
Ще развратнича леко 2-3 дни.
Иначе малко козунак ям на ден. Днес парче стандартно с кисело мляко.
Утре пак.
Вдруги ден сигурно колежката ще донесе. И ще я уважа сигурно. Чуждото винаги е по- сладко.
После почва стегнацията. Мисля сряда или четвъртък фаст. Събота е новолуние също. Другата седмица 2 фаста не ми мърдат, но мисля да са разделени.
Но не мисля да купувам козунаци. Миналата година купувахме и правихме домашен, но брат ми е хищна хиена и трудно може да се вреди човек от него.

# 93
Купен козунак поне за мен не си струва да си развалям режима с него или поне аз не съм ппадала на наистина хубав. На домашния част от удоволствието му е да си го направя аз. А и винаги има помощници за изяждането, та за преяждане с него и дума не може да става Grinning

За спортуването ме е яд че тока и не си създадох навици и съм непостоянна с него. Такова бягане като някакъв хамстер в колело пък хептен не се виждам да го правя редовно, определено не е моето. Което обаче не значи че съм на другата крайност само да си местя кълкота от леглото на дивана и обратно, това би ме побъркало сигурно... И физичиски, и ментално не ми се отразява добре и го избягвам. Гледам да си намирам постоянно поводи да ида пеша да свърша нещо, д шавам из къщи често вместо да съм дълго време седнала, малки неща и пак си има разлика. Представям си ако успявах да съм по-сериозна с по-съществен спорт, сигурно щях да хвърча направо.

# 94
  • Столичанин ама не в повече :D
Хубаво е да се чете. Винаги човек може да научи нещо ново.
Ето примерно за диабета.
Само нввмх не може да излекува диабет. Диабет се лекува с 36 часа фастове и нввмх.
Та Азарчето да си помисли като спре хапчетата да прави чат пат гладувания.
Впрочем наскоро почина една роднина. На 107 години ако не се лъжа. Може и 97, не съм сигурна. До финала си можеше да ходи, просто е издъхнала.
Иначе здрава, права, работеща, почти никакви заболявания.
Интересното е, че е хапвала често и по-малко от всичко.
Но впечатляващото е, че цял живот е правила фастове. Всяка седмица е имала 1 ден в който е била само и единствено на вода.
Всъщност на тема гладуване съм прочел повече отколкото за всичко останало (ама практиката ми куца, защото ме е страх, като аз говоря за дълги гладувания от сорта на поне 20 дни). Един лекар преди няколко години получи нобелова награда за проучванията си относно влиянието на гладуването върху регенерацията на клетките, има и изследвания, твърдящи, че удължават живота, но и тук както при останалото всичко е въпрос на баланс.
Здравейте...
Елора...вече 10 дена съм без метформин.....нямам покачване на КЗ.....да, в горната граница е,,,но определено забелязвам една съществена разлика....преди като пиех Метфогама, сутрин КЗ е около 5 и после до обяд се качваше /независимо дали консумирам храна/кафе/  със и без пак се качваше до към 6.7-6.9......сега това не се случва......мерих се няколко дена подред......с колкото се събудя, така си стои до обяд.....а следобяд винаги е ниска...т.е добре ..Това на първо четене...

Сега.....много се колебаех дали да пиша на тази тема....но....ще пиша....
Бях поствала преди време.....в някои от Фб групите за ИР макар безумните съвети, които се дават се среща чат пат интересна информация, която винаги е добре дошла Simple Smile Та..от там прочетох за Atom Bergstrom намерих го във ФБ и започнах да го следя; https://www.facebook.com/atom.bergstrom За съжаление английският ми съвсем не е перфектен, но успявам да си преведа основни неща......та той постоянно хвали Рей Пийт........който се оказва доктор...разрових се доста покрай това и снощи вече попаднах на поверителна Фб група на български/ о, йееее/ край с мъките да чета на английски.....то има толкова много за четене, че още съм до никъде , НО има много добре обяснен проблема с храненето...метаболитните проблеми ......СЕга...това е неговата теория...има хора, които не са съгласни с нея, но не пречи човек да прочете още една гледна точка....рових също из нашия форум......няма кой знае какви коментари/пак нашата групичка ми излиза/ и да....Долче, той е този дето съветва да се приема портокалов сок хахахахах Simple Smile Обаче наистина има много изписано и обяснявано....и факт е...при мен наистина след подобряването на КЗ след спиране на ВХ---хормоните на ЩЖ започнаха да се влошават, както и МЦ.....Тъй като аз няма да спра да търся начин да подобрявам ця;лостния си начин на живот, за мен лично тази информация е много интересна....пак да кажа....има мнооооого за четене.....аз лично съм в тотален шок и объркване.......чета на интервали, за да мога да асимилирам всичко, иначе настава една голяма каша в главата ми.....има качени преведени файлове на БГ......смятам, че всеки може да извлече нужната му информация......понеже не видях да се коментира неговата теория, затова качвам линк:
Това е групата: https://www.facebook.com/groups/778765572568876/learning_content … t=681235526036093

Миоки ми се губи последно време...... някой знае ли нещо?
писал съм нещо тука
https://bg-mam.ma/p/1335413/43239095
относно морковите настъргват се на дълги ивици, тъй като по този начин действат като метла и подпомагат изхвърлянето на излишния естроген (всъщност миналата година го правих за известно време, но лека полека го спрях и всъщност изобщо забравих).

# 95
Елора, няма лошо да спортуваш често- щом ти харесва...Има значение и какво и дали ти е приятно или се преуморяваш...
Мисля, че моите крачки не са зле- предвид, че тази седмица дори не съм особено активна...

# 96
Честит ВЕликден на всички Simple Smile)))))
Точно на 10-тия ден от спирането на метформина - КЗ 5.3/ мноооого добре/ Заблезязвам още нещо.....като намаля приема на вода/имам поякога такива дни/ определено КЗ е по-висока....Вчера си пийнах доста вода, като не съм се наливала на сила....
Вечерята ми снощи пилешки бутчета и крилца +малка салата маруля, домат, краставица  репички и едно сварено яйце....обаче леко ме наболяваше корема 2 часа след това...имам подозрения че маруляята не ми влияе добре....преди седмица пак се бях набухала с една голяма салата- скъса ме стомаха после/тежест+газове/....някой да има наблюдения? Май ще я премахвам от храненето...Преди много време пак съм засичала след ядене на маруля подобни симптоми.....

Долче-бомба си ...10 000 крачки никак не са малко Simple Smile

Джереми- Благодаря за инфото...мисля да пробвам аз с портокаловия сок....както и морковите Simple Smile Моя организъм много бързо си показва кое му е ок, и кое не Simple Smile

Нати- не се кахъри, че не си сериозна със спорта- ако това ти носеше истинско удоволствие- щеше да го практикуваш.....важното е човек да има движение и да не го прави на сила Simple Smile
На мен фитнеса зпочва да ми става леко скучен в интерес на истината...НО много си харесвам леко оформените мускули, и не искам да ги загубя Simple Smile..умувам дали да не продължа с табата...канго.....единствено времето в което се провеждат много не ме устройва...

# 97
Да бе да, 20 дни ще гладувам. Да не съм луда Grinning
А защо точно на ивици трябва да са морковите. Няма ли да има същия ефект като си го хрупам.
Иначе като си го правя на салата - или е на чопъра с цвеклото или на ренде. Пак е някакви ивици.
Продават обаче в една квартална скара салата от моркови на едни кръгли дълги ивици и едвам я дъвча тази салата.
Иначе това от статията на Азара го разбрах за естрогена.

Ми аз винаги съм казвала, че вода трябва да се пие. Че и с малко сол даже.
Да ходя на фитнес винаги ми е било скучно.
Иначе като се метна вкъщи и си пусна филмче, не ми е скучно.

Долче, аз съм мързелива. И затова не се напъвам. Ако ми се върти час - го правя. Ако не съм на кеф, може и половин час.
Дори силовите си ги правя по-бавничко. Не обичам бързите и резки движения.

# 98
Това с морковите на ивици и аз не го схванах. Каква метла, какви 5 лева, аз нали ги дъвча както и да са били нарязани? Да няма пък сега да гълтам салатата без да дъвча като някаква мисирка, че да ми бъдела като метла... Нещо пропускам явно, не може да е толкова шантава идеята.

Елора, то с това да не си луда - ами че те нас немалко хора ни смятат за луди и без това Grinning
За мен са луди тия дето карат по сума дни на плодове, то като си го представя и без храна май по-лесно звучи отколкото само с плодове и чай с мед... Че аз сигурно бих приритвала час по час, а някои го правят и докато си поддържат нормален ритъм на живот с работа и прочие. Ей това си е вече мазохизъм.
И преди да ми каже някой че те не се мъчат толкова - ами виждала съм го с очите си, познавам хора дето се подлагат чат-пат на това. Мъка, ама много мъка е. Обикновено толкова се изтормозват от глад че накрая не си правят труда да се захранят постепенно ами се мятат направо на всичко що им се изпречи.

# 99
Здравейте! Христо Воскресе! Здрави и щастливи бъдете!
До сега не съм писала тук, но моля за съвет.
При изследване на хормони/ висок Естрадиол/ ми казаха, че може да има ИР.
Въпроса ми е достатъчно ли е да си пусна всички изследвания, без обременяването с глюкоза, за да разбера дали всичко е в граници? Какво бихте ме посъветвали да направя?
Благодаря предварително и светъл празник!

# 100
Ой да, така е Нати. Храната се дъвче и как е нарязан моркова няма никакво значение.
А мъченето и гладът на тези хорица им идва точно от плодовете и хормоналния отговор.
Аз съм била по цял ден на вода, никакъв глад не съм имала.

И забравих да кажа...
Христос Воскресе на всички.

# 101
Ето още: https://bg.waykun.com/articles/rej-pijt-doktor-po-polzite-ot-surovija-morkov.html
Не знам какъв е тоя сайт, но снощи четох до 2часа.......от ляво в черното поле има различни теми, повечето са свързани с хранененто ........И за някакъв друг доктор четох, чиято теория теория за лечение е съотношението на мед и цинк в организма......ама вече забравих подробностите хахахахха, да взема да хапна нещо ВХ.......може да се сетя ........абе много има за четене, аз запрятам ръкави...тъкмо са почивни дни Simple Smile
Ще пробвам да ти пратя покана...
Оле какви глупости дрънкам.....нямам те във  ФБ.....хахахаххах не мога..... на лични ще ти пиша
И аз вчера четох за мед и цинк и взех решение да си ги изследвам при следващото боцкане, което ще е съвсем скоро, че ми идва датата на следващия преглед. По темата за психологичните проблеми е, че аз си имам депресия, стресът нали дето също допринася за ИР и метаболитен синдром, та влизам в темата за паническите атаки и оттам ми излезе.

Христос воскресе!
Повече добри резултати и изследвания да има в темичката ни!
Азара, пращам ти акаунта си във ФБ на лични, да ми пратиш и на мен покана за темата!

Така, подпочнахме се с ягодите, по колко мога да хапвам на ден?
Известно време ме нямаше в темата, че бях крива колкото си искаш и не ставах за разговор. Сега съм малко по-добре вече.
Вчера реших да фаствам /сутрешна КЗ 6.1/, към 15:30 ми даде 3.2, добре, че се сетих да боцна пак, иначе бях започнала да изпадам в истерия вече. Та - 4.7. Сигурно е за смяна на батериите тая джаджа. Хапнах след това, не издържах до вечерта, но бях станала в 5 сутринта /безсънието ми/.
Днес станах по нормално време, наспала съм се и правя втори опит за фаст до вечерта, започнах отново от 6.1. Преди две седмици бях стигнала до 5.4-5.6 сутрешна, но по психологически причини - изнервих се и веднага ойде коньо у ряката. Та днес втори опит за фаст - който не знае, повтаря, нали така. Кг са 70-71 /в зависимост от това преди или след фаст и т.н./.  Талията ми е 96 в момента, но съм с подут корем, та може и малко по-малко да е била. Тръгнах от 82 кг. и талия 102-103 или даже по-нагоре, в началото май не я мерих. 11-12 кг. и 7-8 см за 5 месеца и малко.

Азара, марулите май са много нитратни и от това става проблема. Аз също ги избягвам. Смесвам ги със спанак и магданоз задължително, ако изобщо ги ям. Напоследък съм заменила с айсберг.

Моят спорт е предимно ходене. През време на отпуската докарвах и 15 000, в почивни дни също успявам повече. Целя два пъти на ден по 10-15 минути интензивно и/или аеробно, което следя по смарт часовника, въпросните 150 минути интензивно седмично. Отделно имам и просто крачки /бавно ходене/. Плувам, карах зимни кънки по едно време, сега ще започваме с колоезденето, според сезона общо взето и спорта, но гледам нещо, което да ми е приятно и да не ме затормозява.

Последна редакция: нд, 24 апр 2022, 15:46 от Минерва

# 102
Аз гледам умно козунака и се чудя дали да ям или не🤣🤣🤣
По принцип варени яйца не ям покрай Великден, сега пък козунаци😈

# 103
Предвид, че вчера си похапнах козунак, мога да кажа, че днес не съм качила ни грам.
Дори се чувствам по-плоска.
Явно фастовете си казват думите и още повече нещата са се подобрили.
Сега разврат, след 3 дни стегнация и нещата си влизат в релси Grinning

# 104
Аз гледам умно козунака и се чудя дали да ям или не🤣🤣🤣
По принцип варени яйца не ям покрай Великден, сега пък козунаци😈

Проблема на хората е в това че се лишават, а другия проблем на останалите е че не подбират количествата.
Няма такова нещо като вредна храна, дори и да е чипс, торти, вафли и не знам какво си още. Да, те сами по себе си не са вредни описаните, проблема е, че не допринасят с нищо за организма.

Не е проблем да си хапнеш козунак. Проблема идва като изядеш целия 1кг козунак.

Общи условия

Активация на акаунт