Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 51

• 24 805
  • 737
  •   1
Отговори
# 75
Невена беше споменала, че с дългите фастове могат да унищожават и кисти.
Иначе рупам си аз моркови. Случвало се е колегите да ми викат зайо Joy
Щото ми се рупа нещо, пък не мога чипсове да рупам.
За меда и цинка знам и аз. Цинка с мед се приема /НЕ ПЧЕЛЕН/, а добавка.
На булвит имат баш цинк с мед. Вече само от него взимам.

Иначе ограничаване на В само в началото трябва да е много стриктно за да се успокои възпалението, да се намали кз и инсулин. После си се вкарват.

# 76
Aз харесвам стила на Милко Георгиев и мисля, че има доста разумен подход към ВМ-НВХ и защо не е ок дългосрочно кето. Ограничаването на вгх доста често се бърка с кето...както и режим с малко вгх се нарича погрешно "безвъглехидратно хранене"...А, да, и "режимът на АУ" доста често участва в някои обърквания като "не мога да ям моркови или зеленчуци, расли под земята"...

# 77
Е, тук, нашата група, сме си хем сериозни, хем и не сме сектанти.
Аз съм се примирила, че бързи резултати няма как да видя, важно е да се върви в правилната посока. В началото за мен беше наистина пълно ограничение, защото трябваше да овладея процеса. Забелязвам и досега, че на мен плодове, дори в минимални дози, ми влияят изключително зле на кз. Само вишните на Долче още не съм опитала.🙄.
Затова съм ги изключила.

Бриа, ти си колкото мен на кила. Ще ме надминеш скоропостижно, а май тръгна от повече, поне така помня.
Аз съм заковала и няма мърдане, бре.
С 24 фастове още се насландисвам, явно там е истината.

# 78
Tайс, аз в началото доста внимавах с вишните, рядко си ги позволявах...После се оказа, че ми се отразяват горе-долу все едно съм яла ягоди или горски плодове. Те не са и сладки като черешите.

# 79
Долче, ти си ветеран. На мен от 6 ягоди вечер, сутрин кз ми клони към 6.
И със сливи пробвах, и с круши, и с ябълки, все така.
Боровинките , май не, отдавна не съм си купувала. Най- интересното е, че дори 40 гр. Черен шоколад веднъж излапах, там няма такъв  резултат.
Добре че не обичам плодове и без друго.
Ако мм не купува, нямаше и да се сетя, дори в предния ми живот. Само череши и тиква обичам, и пъпеш, ако има кой да ми го обели , нареже и поднесе.

Нати сигурно върти козунаци 😎

# 80
Да ти кажа, след сливи, круши и ябълки съвсем не отчитам КЗ, каквато след вишните...😀 Пък и те все са ми в закв. сметана или смес с кисело мляко.

# 81
Аз пък забелязах, че с крушите нямам проблем/ако не са презрели разбира се/.......в статията четох че е най-добре плодовете/фруктозата/  да се комбинира с млечни.....парче сирене примерно с круша..
Аз също имам пакет замразени вишни във фризера/ по идея на Долчето/ Simple Smile
Моркови обичам.....но не съм се сещала досега да ги ползвам за "хрупане'......много добра идея Елора Simple Smile

# 82
Морковите е хубаво да се приемат с мазнинка. Мисля, че така се усвоява витамин А по-добре.
Ама и за хрупане си стават.

# 83
Tays миналата година по това време бях 75 но качени изкуствено + много ядене, от дексаметазона се изпитва неистов глад/ 3 месеца кортикостероид/.
Днес съм 63.900 не съм много доволна нооо колкото, толкова.
Ендокриноложката ме съветва да ям мляко с боровинки
Или мляко с малко сушени плодове
Да не спирам на сто  процента въглехидратите напълно.
И двете ендокриноложки говорят за готвен зелен фасул, аз нямам време да готвя …
Както и всичко със спанак, спанак с яйца, с пиле, агнешко или телешко.
Позволявам си пресни горски плодове, всяка седмица пазаря така не ям нищо друго, взех да купувам и лешници или бадеми.

Последна редакция: сб, 23 апр 2022, 17:39 от Bria

# 84
Вероятно зависи и от сорта круша, има сладки и сочни, както и по-хрупкави и не много сладки...И доколко са узрели.
Бриа, 100% спиране на вгх няма как да стане дългосрочно. За ден, два, три- да...😃 Зеленият фасул става много бързо, около десетина минути му трябват. Ако за това нямаш време, за какво имаш? 🙂
Аз ще правя курабийки сега. 😄 Да се забавлява детето. За утре съм и' взела комплект с голяма бисквита за украсяване. После ще отскоча за зелени салатки, зелен лук...Да ви кажа, имам чувството, че имаме предостатъчно храна за празника...Курабийки, козунак, мляко, яйца, зелени салати, коприва и спанак имам, карначета, маслини, малко синьо сирене и моцарела, даже целина глава, ако реша да правя печени "картофки"...😁 А апетитът ми никакъв го няма.😆 Днес съм на капучино, разредено с доста вода, за да стане почти 500 мл. Предишните 2-3 години покрай Великден даже свалях кг, въпреки малкото козунак с мляко и някоя курабийка...

# 85
Не че нямам време ами не съм правила такава манджа ☺
Работя с акъла си и на мен ми трябват да мисля, запаметявам, да взимам решения а когато съм на минимум въглехидрат веднага дава отражение на тези дейности.
Една позната е правила 4 месечна диета на Ерменкова и наистина изглежда страхотно!
След тази Кето диета цена на месец 110 лв.
Чак се засилих да се записвам че после се отказах ох край няма 🙈
Няма да ям козунак, курабии и тем подобни, само агнешко със салата за празника.
Опитвам се да сведа до минимум кафето тк пиех по 5-6 ….на ден, като наркотик е.
Всеки с пороците и слабостите си.

# 86
Аз правих вчера с малката таралежчета...по тази рецепта:https://www.vilistime.com/bg/2021/06/24/keto-taralejki-orehi-mas … 8wWIUR_Tgr7nnAibs
Много вкусни се получиха....единствено еритритола ми идва в повече май/нагарчат ми леко/...не помня кога за последно съм яла "сладко", освен плодовете......добавих и малко кокосови стърготини и замених свиската мас с патешка Simple Smile Много сполучлива рецептата ...
Скрит текст:

# 87
Азара, запазих си рецептата за друг път.
Аз нямах желание да търся кето рецепти за сладки...с това наболяващо ме зъбче, обхваща част от врата, ухото и главата, една такава тъпа болка. А и покрай него ми станаха чувствителни и венците...Много мразя да ме боли глава и ужасно рядко ми се случва, затова и такава тъпа болка в главата я понасям все едно е мигрена...😆 Но все пак имах учудващо много енергия за курабийките. Строих малката да прави топчетата после.😁 Доволна беше, но настояваше да не я гледам (нямат край тези предпубертетни странности).😅 Правя от няколко години едни портокалови курабийки, но сега нямам портокал и затова са с лимон и канела. 😄

Последна редакция: сб, 23 апр 2022, 19:19 от dolce miele

# 88
Долче, и аз нямах планове да правя изобщо ...но случайно ми попадна рецептата у ФейсО......и понеже имах всички съставки, реших импулсивно да я пробвам.....малката също прави топчетата....най-вече заради нея.....
Зъбобола е много неприятна ситуация...дано ти мине бързо.....

Днес такова "омазване" се получи с боядисването на яйцата....никога преди не бях се плескала така......като съм разтваряла боичките е паднало по земята...да не ви казвам колко са ми зелени ходилата...нямат изчистване....омазах всичко в нас....че късно установих каква съм я свършила....та сега съм като Шрек Simple Smile

Още малко да ви подосаждам с едно видео: https://www.youtube.com/watch?v=8lx2HyU4WJ0

Още не съм го изгледала цялото...доста е дълго......разочарована съм, че ми заклеймиха патешката мазнина Sad

# 89
Ой, не ми се гледа цял час.
Кажи с две думи какво приказва.

Общи условия

Активация на акаунт