Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 51

• 25 525
  • 737
  •   1
Отговори
# 495
  • Gotham City
Изследваха и щитовидна. Там нещата са в граници, според доктора няма проблем с нея. Сега според мен стойностите не са идеални, като чета форума, но трети ендо ми казва, че са ок.

И на ехографско изследване няма изменения, освен малък възел, който трябвало да се наблюдава.

# 496
Имате ли поставена диагноза за типа косопад?
Скоро четох проучване, че ранното проявление на андрогенен тип косопад е свързано с наличие  на ИР.
А аз съм като парцал. Явно прекалено рязко отрязах въглените. Последните два дни съм сама с децата, и липсата на енергия ме разбива. С голямото решавам задачи, на малкото започнаха да му растат зъби и не спим нощем. Днес едвам се сдържах да не глътна 1 шише кола. С тази проклета кола ми е драмата. Години мога да не се сетя за хляб, ориз, картофи, но само мисълта за тази напитка ми предизвиква обилно слюноотделяне.
Иначе храната е ОК.
Закуска - 3 яйца,30 гр масло, маслини, половин домат
Обяд - език в масло, аспержи, зелена слата, 3 резена сланина
Вечеря- отново език, малко свински уши от щанда с готвено във Фантастико, зелена салата, патладжан с орехи
Добавки- инозитол, Вит. Д, omega
 Не съм се мерила, ще го правя на 2 седмици.

# 497
Бел епок, не са толкова ок нещата, колкото ти казват лекарите. Иначе са в норма...Но пък на мен по едно време ми идеше да се гръмна, защото всеки ден, се подувах като балон и имах чувството, че ще се пръсна. При подобни ТСХ и Т3...И дебелеех от почти никаква храна...разбирай 2 зелени чушки и малко извара+ 1 кафе за целия ден- и бам, кило и половина отгоре на следващия ден...🙄 Та ясно колко е добре щитовидните да са "в норма"- трябва да са оптимални, не просто в норма...Аз съм с хипофункция без никога да съм била с ТСХ над нормата...
Днес пак хапнах от тортичката (Елора, 🤗🙂)- никой вкъщи не се оплака да не е достатъчно сладка или нещо подобно. 😉 Това ми беше към 15- 16 ч+ едно кафе с мляко и мнооого топла вода (за да стане 450- 500 мл😁). Вечерята беше малко сирене, салата айсберг, моркови, магданоз и микс бейби салатки (не беше голяма салатата). Още около половин кофичка кисело мляко 4% (извън кадър):

Cygnus, кажи как приготвяш аспержите, че изглеждат така добре. 😃

# 498
  • Gotham City
Ами не знам, вероятно е и до организъм. Аз при тези стойности не се подувам, не пълнея, а се храня с доста протеини, доскоро хапвах и сладко, доста плодове. Четох за симптоми при хипофункция - не ги откривам.
А как разбираш, че си в хипофункция при стойности в граница?

# 499
Аспержите ги приготвям на тиган с масло или свинска мас. Слагам мазнина колкото да покрие дъното, аспержите се слагат един до друг( на загрята вече мазнина), на един ред, и е задължително да не се припокриват. Почвам с една шпатула да ги въртя непрекъснато за около 2 минути и готово. Тази година открих българска ферма за аспержи, и са толкова крехки, че стават за минута, минута и половина.
П.С. Това ми е любимия зеленчук. От април до юни( че това им е сезона) ги ям най-рядко през ден. Изобщо не ми писват, майстор съм на холандеза, и направо не ми се смята колко масло излапвам. Ама нали е режимно…..
А днес заредих тавите с микрозелениите, след 2 седмици, ще се поФаля с продукцията Wink

# 500
  • Столичанин ама не в повече :D
Изследваха и щитовидна. Там нещата са в граници, според доктора няма проблем с нея. Сега според мен стойностите не са идеални, като чета форума, но трети ендо ми казва, че са ок.

И на ехографско изследване няма изменения, освен малък възел, който трябвало да се наблюдава.
Мне, в хипофункция си, изследвай и тат и мат.

# 501
  • Gotham City
Ето ми ги ТАТ и МАТ, но са от март

# 502
А как разбираш, че си в хипофункция при стойности в граница?
Ами, защото стойностите ми не са оптималните, които трябва да бъдат. За кратък период с неоптимални щитовидни и аз не съм имала проблеми преди. Обаче като започнаха да се задържат така за повече време и да си "танцуват" нагоре-надолу и всеки път все по нещо не беше оптималното...и накрая дойдоха и симптомите. Най-вече при ТСХ към горна граница (4,160 ми беше) и Т3 на дъното (близо до поднормено ниво беше)...
Cygnus, дай повече информация за тази ферма за аспержи! И за микрозелениите- как ги отглеждаш! Че аз имам една картонена тавичка и и' се чудя от известно време...директно в нея ли се слага водата или се мести в друг съд...😅
Джерами, по тези референтни 5,6 ли е горната за ТСХ?! Ехей....колко са я завишили...аз с 4,160 едва се влачех, задържах вода и се потях 2 пъти повече, отколкото иначе щях от жегите...🤪

# 503
Ето ви един запис на мой сън. От вчера, днес направих 8 часа, слава богу.
Поне дълбокият сън процентно ми е добре 34%, че съм имала и по час и 1/2 дълбок сън - да речем 20%. На вас колко ви е.
Установих, че има връзка между ранното ми ставане, високия сутрешен кортизол и високата сутрешна КЗ. Всъщност всичките ми драми са сутрин. Ще го разплета този възел, а ендото да се стяга и да помага, викам.

# 504
И при мен е горе долу така, но процентите зависят от общите часове сън. Моята гривна брои за  лек сън и часовете докато чета книга, съответно излиза, че съм спала да речем 11 часа, което не е така.

# 505
7 часа и 7 минути сън имам нощес, от тях 2 часа и 44 минути дълбок (това е 38%) и съм се обръщала само 15 пъти Grinning
Горе-долу са ми типични такива времена, всичко над 2 часа дълбок сън ми го брои че е ОК в приложението, но май има заложен и някакъв процент от общия защото някой път за първа смяна спя по-малко часове, дълбокият сън е под 2 часа но пак твърди че сънят ми бил "отличен". Иди го разбери. 7 часа са ми обичайната нужда от сън на мен, в случай че на някого му изглеждат малко. Много рядко ще спя 8 часа, ако съм много изморена и съм спала недостатъчно в предишните нощи, а на по 6 часа мога да изкарам доста време преди да почна да се бъгвам видимо. Гледам това да го избягвам разбира се, ама мога ако се наложи и си функционирам нормално.
Преди да си коригирам храненето спях по повече часове и все не се бях наспала, сега съм си много добре даже.
То на мен зорът ми е веднъж да заспя, че това обикновено става по-късно отколкото бих искала. От там нататък и топ да гръмне до мен, не ми пука - отразявам само моята си аларма или някой ако ми заговори по име да ме буди. Друга аларма, други шумове, ремонти, рязане на дърва от съседи, силна музика и прочие просто не ме касаят, ако вече съм заспала Grinning Изключително рядко се случва да се будя, ама то е обикновено ако съм изпила много вода преди да си легна и си е естествено тогава, не го броя за проблем. При такова събуждане отивам в просъница, връщам се и си продължавам да си спя.
Спане и доспиване денем не ми върши работа на мен - едно че е почти изключено да заспя, друго че хич не се чувствам отпочинала ами даже напротив - ставам изморена, крива, с главоболие и с чувството че ми е паднало кръвното (идея си нямам последното дали е вярно че нямам с какво да меря). И съответно не го правя. Стана ли веднъж сутрин - това е, следващото спане е през нощта. Колкото съм се наспала - толкова, независимо дали е било достатъчно.
Понякога завиждам на хората дето могат по всяко време да дремнат, че даже и им се получава добре. При мен още от дете това не работи, сега съм на 40 и не вярвам от тук нататък да се променя.

# 506
И при мен не са ок сънчетата следобед. Събуждам се като парцал след тях. За това гледам да ги избягвам🤣

# 507
Карай да върви, има по-интересни неща за правене по него време Grinning
При теб как е положението, оправяш ли се вече?

# 508
За който приемаме МСМ- как ги мерите тези 0.5 грама първоначална доза.. везната не ги хваща толкова малко, пък не мога да преценя колко трябва да е като част от чаена лъжичка..а не идкам да предозирам случайно..кафената лъжичка не се ли равняваше на 0.5 за вещества на прах

# 509
Не знам да ти кажа.
Аз слагам малка кафеена.
Ама ето, 2 дни пих и вече забравих да пия Joy

Общи условия

Активация на акаунт