Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 51

• 25 515
  • 737
  •   1
Отговори
# 510
И аз на кафена ще разчитам..пък после може да си купя измерителни лъжички от тези за торове че те нали са някакви по грам Grinning
А по сутрин и вечер ли ги взимаш че четох, че не трябвало да се пие след 2 на обед ако искаш да спиш..ама може би това е за големите дози..

# 511
Хм, повечето добавки на прах нямат ли някаква мерителна лъжичка дето си върви с тях? То много тъпо ако нямат, една лъжица от различни неща ще е различен грамаж... несериозно е така.
Иначе с половин грам или малко отгоре едва ли да предозираш, мяркала съм добавки с повече от това в една капсула.
Има някакви мерителни лъжици дето и теглят, те са точно за тия много малките грамажи, по едно време в Лидл бях гледала подобна. То си е мини везна с форма на лъжица. Ако на човек му трябва редовно, може и да си струва и такава да си вземе, аз нали все джаджи заглеждам и все съм по играчките Grinning То стана ясно после колко ги ползвам по предназначение ама играчки да има из къщи Grinning

# 512
Мерителна лъжичка не мисля да купувам.
Там на око и каквото такова.

# 513
И аз се учудих че не идва с лъжичка особено като се има предвид какви малки грамажи са дозите ама така като гледам не са само българските марки така, но и от чуждестранните сайтове така че явно просто не е практика.. ще се тича до лидл че аз си държа на точността Grinning

# 514
А, те в Лидл тия са само през някоя си незнамсикаква седмица, сега не мисля че е такава..
Ама много тъпо наистина. Мисля на майка ми да взема такава добавка че тя закъсва с коленете доста. След изказванията че е гадно на вкус, че трудно се разтваря и че дори няма с какво да се измери, ще се насоча към капсули и да ми е мирна главата. Благодаря за споделеното тук, иначе сигурно щях да се полъжа за прах и аз.
Макар че обикновено хубаво чета как се дозира и ако не е ясно написано как се отмерва или да има тяхна си лъжичка, му бия хикса и гледам някоя друга добавка Grinning Избор има, не мога да се ядосвам излишно. Все някоя фирма ще го е измислила по-добре.

# 515
Аз имам такава мерителна лъжица от Лидъл, но не помня дали мереше по половин грам...🤔 Все ми се свидеше да си взема, но я намерих в коша с -30%.😃
Иначе има и везни за малки грамажи- за бижута, за лекарства...🙂

# 516
Елора, ти ли купуваше от някъде торта, която е по-приемлива за нас?
Утре имам рожден ден и търся някакъв вариант. И без това съм сама на празника, поне с нещо да си угодя🙄
Има кой да отиде да ми вземе.

# 517
На Роукейк.
Последната ни беше амарето с вишни.
Препоръчвам силно.
Ароматната торта с канела също е страхотна.
Ама амаретото ми скри шапката.

# 518
Аспержите си поръчвам от Ферма за аспержи-с. Джулюница. Имат фейсбук страница. Иначе знам, че в събота са на Римската стена, но не мога да се организирам да стигна до там.
Пристигат ето така:

А микрозелении гледам в тарелки. Купувам си субстрат за микрозелении или кокосова подложка. След посяването се държат покрити няколко дни. Обикновено 4-5. След това  ги слагам на светло на някой перваз, докато не пуснат първи истински листа.
Това са туко що открити -броколи, грах, цвекло.

Последна редакция: пт, 06 май 2022, 17:05 от Cygnus_i

# 519
Ама много тъпо наистина. Мисля на майка ми да взема такава добавка че тя закъсва с коленете доста. След изказванията че е гадно на вкус, че трудно се разтваря и че дори няма с какво да се измери, ще се насоча към капсули и да ми е мирна главата.
Аз исках специално на прах защото много ми стават капсулите за пиене, но ако такива ще търсиш има много добри варианти в iherb  ( сега се уча от там да поръчвам) ,много ги хвалят на Doctor's нещо си беше марката..а самият прах го хвалят защото уж бил най чистия вариант
[/quote]

# 520
На Роукейк.
Последната ни беше амарето с вишни.
Препоръчвам силно.
Ароматната торта с канела също е страхотна.
Ама амаретото ми скри шапката.
Разгледах ги. Може ли да се купи парче? Цяла торта ще ми дойде в повече 🤣

# 521
Без да искам повторих поста, беше останал на телефона.
Днес спах 8 часа и още 2:30 на обед, компенсирах вчерашните 5. Станаха си средно 7:45 дневно, което е супер.
И аз преди не можех да спя следобед, от около 3-5 години започнах да мога. На 43 съм сега. Може и на по-късно възраст да се създаде този навик. Работата обаче ми го позволяваше. 7 часа категорично не ми стигат, натоварено ми е ежедневието, нон-стоп сън напред-назад, работа, домакинство, куче, социален живот, спорт и какво ли още не - със 7 часа сън не смогвам. От режима нямам промяна, но няма и как да имам, при мен първо се появи проблема със съня. Вероятно е било едновременно всъщност, но този със съня беше много явен и виден, кг. в началото ги контролирах по стандартния начин - глад и стискане на зъби. А я стискай зъби да спиш, не става, става още по-зле, знаете.

Последна редакция: пт, 06 май 2022, 19:40 от Минерва

# 522
Че то на мен сутрин всичко ми е драма и стрес, щом съм будна Joy Ако някой настоява да се занимава с мен или аз с него, също му става твърде драматично Grinning

По едно време се дискутираха адаптогени из темата, не съм задълбавала но ми е останал някакъв спомен за ашваганда и разни от сорта. Не знам дали си опитвала нещо от този род но може би си струва и тях да разгледаш ако не си.

# 523
Ето ви един запис на мой сън. От вчера, днес направих 8 часа, слава богу.
Поне дълбокият сън процентно ми е добре 34%, че съм имала и по час и 1/2 дълбок сън - да речем 20%. На вас колко ви е.
От снощи 1:45 дълбок и 6:18 лек, без събуждане, предната вечер 1:35 и 5:06 съответно, с едно събуждане /котарака/, за което ми дава 14 минути, предполагам времето да заспя отново. Не знам в % колко е това. Не ми се доспива през деня, ставам наспана когато не трябва да ставам, за да излизам някъде сутрин и ме събужда аларма.
Иначе ми прави впечатление, че дълбокия сън се редува с лек, не е на един голям интервал дълбок между два с лек.

# 524
Те винаги така се редуват фазите, не е да заспиш дълбоко, да спиш два часа примерно така и после нататък все лек а вървят на цикли. На това е базирана смарт алармата дето толкова си я обичам - в рамките на тоя половин час преди зададеното време, все ще има кога да ме събуди през лекия сън.

Общи условия

Активация на акаунт