Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 51

• 25 514
  • 737
  •   1
Отговори
# 525
Разгледах ги. Може ли да се купи парче? Цяла торта ще ми дойде в повече 🤣

Е, само ти ли си вкъщи? Със сигурност ще има и други хора там.
Но както си решиш.
На място има торти на парчета. Аз чат пат ходя и дегустирам.
Но точно амаретото много бързо свършва. Досега не съм я виждала. То ще е печалба от тотото да улучиш.
Ние взехме, че бяхме трима души и си я ометохме за 2-3 дни.
На място може да си избереш друго парче. Може и 2 различни. Ще ти ги сложат в кутия.

# 526
Разгледах ги. Може ли да се купи парче? Цяла торта ще ми дойде в повече 🤣

Е, само ти ли си вкъщи? Със сигурност ще има и други хора там.
Но както си решиш.
На място има торти на парчета. Аз чат пат ходя и дегустирам.
Но точно амаретото много бързо свършва. Досега не съм я виждала. То ще е печалба от тотото да улучиш.
Ние взехме, че бяхме трима души и си я ометохме за 2-3 дни.
На място може да си избереш друго парче. Може и 2 различни. Ще ти ги сложат в кутия.
Аз живея сама и с тази карантина ще съм си сама. Няма кой да я яде с мен. Иначе за семейството леля ми ще купи от мое име нормална за тях да се почерпят.

# 527
Аз живея сама и с тази карантина ще съм си сама. Няма кой да я яде с мен. Иначе за семейството леля ми ще купи от мое име нормална за тях да се почерпят.

Ами тогава който ходи да ти вземе да ти каже какво има, може и да снима.
Ако искаш две парчета за два дни вземи.

# 528
Здравейте, дами. С първото дете качих само 13 кг, след това успях да ги сваля. С второто почти 24 Sad вече 5 месеца не мога да ги сваля. Имам ир и хипотиреодизъм. Мисля да започна режима с нв - ВМХ. Трудни са ми идеите за закуска, дайте съвет, сутрин се будя освирепяла от глад..

# 529
Нали съм писала тук...малката, като беше по-малка, как ме тероризираше с night terror...😁 Задължително изчаквах да мине поне час- час и половина преди и аз да легна...Иначе будене, ужасните писъци и плач поне 10- 15 мин не ми мърдаха....Когато прочетох, че това се случва заради незрялата детска нервна система при преминаване от една фаза на съня в друга...започнах да засичам времето и да я будя около 15 мин по-рано от "онзи час". Ако закъснеех по някаква причина, чаках час и половина- два в другата стая...
Чери, нещо засищащо, щом се будиш гладна...Не е нужно да е различно от другата храна за деня. Кърмиш ли?

# 530
dolce miele, не кърмя Simple Smile
Лошото е, че сутрин се будя с огромен апетит за сладко, през нощта толкова ли да ми е паднала кр захар Sad
И ако не закуся обилно и се чувствам зле..

# 531
Гладна си, защото с неправилно хранене си прецакала инсулина, оттам кз.
Също  така може и грелин и лептин да са ти прецакани. Впоследствие и други неща се прецакват.
Откакто съм на нввмх сутрин глад не изпитвам.
А аз даже не съм като другите хора на този режим. Аз закусвам плод. И пак не съм гладна после.
Онзи ден вместо фаст на вода, вечерях няколко ягоди. Резултата беше вече голям глад вечерта към 10. Сутринта също бях зверски гладна, че и с главоболие.
Толкова за това дали плодовите дни са полезни.
Само на следващия ми беше тегаво. Не следващия ден пак си закусих 1 плод киви, 3 бразилски ореха и до обед не бях гладна.

Това и Фънг го пише. Че глад сутрин има при неправилно хранене.
Хората, които се хранят правилно, няма как да изпитват глад сутрин.
Като съм почивка това ми е закуската.
Като съм на работа, хапвам 1 варено яйце с малко масло, защото съм на работа, а ако огладнея не ми се мисли за храна, разсейвам се от работата.

# 532
Снощната вечеря, запеканка с кайма, лук и яйца и зелена и червена салата със зелен лук:

Аз също не се будя гладна. Нито преди, когато не бях на режим и закусвах по навик (защото задължително трябвало да се закуси до 30 мин след ставане...иначе метаболизмът се забавял😆), нито сега...Но със сигурност преди ми е било прецакано поне едно от двете- грелин и/или лептин, защото почти никога не изпитвах чувство на ситост (даже и когато не чувствах глад)...

# 533
Вчера ми дойде. Съответно на нощното събуждане на малкия( което трае от 3 до 5), забърсах една лъжица лешников тахан и половин банан. Банана не беше предвиден, но докато преглъщах тахана, го съзрях един такъв самотен на барплота….
Храната вчера беше:
Закуска - 3 яйца, 30 грама масло, маслини, домат
Обяд- копривена  каша с брашно от тапиока, козе сирене и орехи, пържен черен дроб
Вечеря- свинско краче.
Няма да качвам снимки, че вечерята не е за гледане …
Сега ще направя няколко фаста в следващите 10 дни. Планирам 4 х 20 часа. Мисля, че още не съм готова за 36. След 10-12 ден приключвам с фастовете до следващия цикъл.
Чери, Елора ти е обяснила защо си толкова гладна сутрин. Като закуски бих ти предложила няколко варианта. Аз ги въртя тях основно, но на мен ми е достатъчно, защото мога да ям еднообразно.
- яйца под всякаква форма( като на всяко яйце се слагат 10 грама масло)- на очи, омлет със сирене, зеленчуци, месо и т.н.
- авокадово шоколадово смути( това засища жестоко)- авокадо, неподсладено  какао, кокосо мляко, лъжица тахан( аз слагам лешников), може и някой кето подсладител(еритриол), но на мен лично сладостта на тахана ми е достатъчна.
- пудинг с кокос и горски плодове-кокосов крем, чиа, конопено семе, ленено семе, хидролизиран колаген, МСТ масло( или друга мазнина)Това гарнирано със пасирани малини/боровинки, и поръсено с кокосови стърготини.
Всяка една от тези закуски ме държи сита, особено след авокадовия шоколад се насилвам да ям на обяд.

# 534
Хората по навик закусват.
Защото им е втълпено.
Ако не пушех, нямаше да имам нужда от закуска.
Ама нали за да запаля цигарата, трябва да си спретна кафето сутрин и да хапна нещо.
И от старите времена съм свикнала с плодове.
Само аз ги правя тия глупости сутрин с плодовете.
Е не съвсем, първо пия 400 мл топла вода, после правя другите работи.
Така че това, че го пиша, не значи, че трябва да го правите.
Плода по-добре да ако ще ядете поне час след основно ядене.
То с режима в един момент ще установите, че нямате нужда от закуска.
Едно бронирано кафе ще е достатъчно.

# 535
А микрозелении гледам в тарелки. Купувам си субстрат за микрозелении или кокосова подложка.
Може ли снимки? Откъде ги купуваш?
Копривената каша звучи интересно. Как я приготвяш?🙂

# 536
По въпроса със закуската, ако по някаква причина ми се налага да закуся, нямам никакви скруполи да го направя с пържола или кюфтета. 😃

# 537
Снощи хапнах три шок. бонбона от вредните, едни тънки такива с черен шоколад и мента вътре, защото ги бях купила за почерпка, а една приятелка отказа, че били гадни.
Е, хубави бяха, но за хора като нас, с особен вкус са, заради сладкото.
Мерих час по- късно кз, 5,3.
Сутринта пак толкова.
Обачеееее, егати гладът ме погна в 11 😕.
Опекох си бекон от едни разфасовки на грил майстор и сланинка препекох, сега съм сито магаре и пръхтя на дивана вече два чАса 🤣

Това ми е идеята за закуска. Или яйца на омлет.

# 538
Ти пък защо три Joy

Знам ги тия. Едно време ми бяха нормално сладки, а сега противно сладки.
Нормално е кз да не ти скочи. Избълвала си инсулин, който ти я държи такава. Ама оттам и глада.
То оня ден с ягодите ако се бях сетила да измеря кз, щеше да е нормална. Ама гладът друго сочеше.
Кога инсулиномер ще почнат да правят тия производители.

# 539
  • Столичанин ама не в повече :D
Здравейте, дами. С първото дете качих само 13 кг, след това успях да ги сваля. С второто почти 24 Sad вече 5 месеца не мога да ги сваля. Имам ир и хипотиреодизъм. Мисля да започна режима с нв - ВМХ. Трудни са ми идеите за закуска, дайте съвет, сутрин се будя освирепяла от глад..
Вечерята да не е късно и да има протеин (и животински и растителен протеин да не се смесват). По принцип сутрин след ставане не е добре да се яде, защото организма се прочиства от токсини, хубаво е да се изчака поне час-два.
Ти пък защо три Joy

Знам ги тия. Едно време ми бяха нормално сладки, а сега противно сладки.
Нормално е кз да не ти скочи. Избълвала си инсулин, който ти я държи такава. Ама оттам и глада.
То оня ден с ягодите ако се бях сетила да измеря кз, щеше да е нормална. Ама гладът друго сочеше.
Кога инсулиномер ще почнат да правят тия производители.
И аз ги знам тия и съм на мнението на приятелката, щот и на мен са ми гадни, наскоро взех от същия модел с карамел (щот без мляко), те на вкус по-биваха ама от тях пък се почувствах некомфортно. И аз ядох вчера и днеска ягоди (купиха ми, инак не ям, въпреки, че като малък май това ми беше любимия плод).
п.с. ч.р.д. на ураганчето да е жива и здрава! Birthday

Общи условия

Активация на акаунт