Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 51

• 24 825
  • 737
  •   1
Отговори
# 660
Пак ви изтървах, 2 дни и сума ти страници сте изписали.

Елора, отивам да правя твоя бъркоч: лук, тиквички, патладжан, карфиол, чушки и и кайма. Стискайте палци!

Успех. Ама до сложиш водица, да не прегори. Аз малко запържвам лука. 30 секунди сигурно.
После слагам зеленчуците, вода и каймата.
Подправки - чубрица, черен пипер.
Лют пипер и червен накрая.
Копър задължително, че върви на тиквички.
Като се сетя слагам и дръжки на копър или дръжки от магданоз.
Ако искаш и накрая 2-3 парченца кашкавал за кеф.

Оф, гледам, че вече си го направила.

# 661
Четох по назад в темите, мисля, че Елора цитираше Др Фънг за това, че не би трябвало да се изпитва глад сутрин и после Джеръми, когото много уважавам, също каза нещо подобно. Много доктори, гурута твърдят точно обратното. И понеже реших да пробвам това второто, на мене ми се отрази много добре да се храня за последно в 5 например, не винаги успявам. Но понеже много пъти съм се подвеждала от мнения, затова си позволих да пиша по темата, за да не бъдат и други подведени. Може би за всеки е различно, нямам идея, но много хора, които уважавам, напр. Стефани Кето Персон, тя е абсолютен противник на Берг и на Фънг, казва, че при нея идват много хора с разбити метаболизми от фастовете и че ако искаме все пак да не ядем, да го правим вечер, а не да пропускаме закуската.
Азара, много ти се възхищавам за това, че търсиш, не спираш да се образоваш  в търсене на оптимално здраве!

# 662
kokix, фсх и лх при мен изследвахме няколко пъти и винаги лх беше почти 2 пъти по-високо от фсх. Не се притеснявай от едно изследване, което не ти се вижда добре.
При мен много се влияеха от смяната на сезоните - пролет, есен всяка година си знаех, че ще имам закъснение..а лятото почти не ми идваше - юли, август - пиши го бегал МЦ...

За щитовидните - аз започнах елтироксин с тсх 2.660-2.800 и фт4 14-15 при реф.12-22. Започнах го заради възли на ЩЖ, които с хапчето "приспиваме", за да не растат (след като ми направиха биопсия).
Ти правила ли си на ехограф на ЩЖ?
Правиха ми ехограф и сега като бях, и преди 5 месеца при друг ендокринолог. На миналият преглед някъде декември всичко беше чисто, а на този сега ( преди 2 дни) каза че вижда " някаква кистичка " ,но въобще не и обърна внимание. Е, аз се притесних защото преди нямаше нищо, но не знам дали да ходя за второ мнение за това..

# 663
Но понеже много пъти съм се подвеждала от мнения, затова си позволих да пиша по темата, за да не бъдат и други подведени.
Редно е всеки човек да търси различни гледни точки, да чете и отсява информацията, за да не се "подвежда". Слагам го в кавички, защото наистина преди всичко е важно човек да прави това, което за него е ок и работи.  А и не разбрах за какво точно подвеждане става въпрос. Тук многократно е казвано, че не е нужно човек да прави фастове "на всяка цена". Аз лично вече не виждам смисъл да ям сутрин (или когато и да е), ако не съм гладна...Правя го по изключение, само ако знам, че ще излизам и ще огладнея след малко навън, а няма да имам подходяща храна в мен. Но пак понякога, не всеки път.
Юпитер, как се стопира възел/киста с прием на хормон, стана ми интересно?

Последна редакция: чт, 12 май 2022, 21:29 от dolce miele

# 664
Четох по назад в темите, мисля, че Елора цитираше Др Фънг за това, че не би трябвало да се изпитва глад сутрин и после Джеръми, когото много уважавам, също каза нещо подобно. Много доктори, гурута твърдят точно обратното. И понеже реших да пробвам това второто, на мене ми се отрази много добре да се храня за последно в 5 например, не винаги успявам. Но понеже много пъти съм се подвеждала от мнения, затова си позволих да пиша по темата, за да не бъдат и други подведени. Може би за всеки е различно, нямам идея, но много хора, които уважавам, напр. Стефани Кето Персон, тя е абсолютен противник на Берг и на Фънг, казва, че при нея идват много хора с разбити метаболизми от фастовете и че ако искаме все пак да не ядем, да го правим вечер, а не да пропускаме закуската.
Азара, много ти се възхищавам за това, че търсиш, не спираш да се образоваш  в търсене на оптимално здраве!

Вместо да караш на цитати, може би трябва да прочетеш книжки за да разбереш как работи тялото ти.
И да си отговориш на един елементарен въпрос.
Докъде си го докарала и какво си постигнала до момента с ядене на въглехидрати?
Така ако прочетеш Фънг или който и да е било друг ще ти бъдем благодарни да го обориш. И да докажеш практически, че не е прав. Само състоянието на Азара и излекуването е доказателство, че тази Стефани дрънка глупости.
Аз не съм човек, който кара само на теория. Аз съм практик.
Каквото съм постигнала, съм го доказала и съм писала.
И никъде не съм писала да се пропуска закуската.
Друго казах, но не четеш.
А за вечерните фастове неведнъж съм писала, ама явно и това си пропуснала.

Сутрин е напълно нормално човек да не е гладен, ако се храни правилно.
Ако изпитва глад, то би трябвало да си наясно какво значи това. Ще те оставя сама да се сетиш. Или да прочетеш.
Хора, които се подвеждат по мнения са хора, които разчитат все някой друг да им свърши работата и не обичат да мислят и да четат.
По мнение не съм залитала и точно в началото аз се противопостявах на почти всеки пост за нввмх.
Така че преди да се критикува и то по-доста нелеп начин, без грам обосновка, само защото не ни изнася, е редно да се представи начина на хранене с въглехидрати, кила, изследвания, постижения и т.н.
Все пак Азара точно с нввмх се излекува от диабет и е някак смешничко предвид това да се продължи да се плюе. Плюс моя милост, Долче, Миоки, Невена, Джереми и още куп други потребители, които с годините сме писали за прогреса си.
Та според твоя гуру явно ние тук сме с разбити метаболизми Joy
Много гръмко и нелепо твърдение.
Ако ти се яде сутрин, яж. Не те спира. Ако ти се ядат само В, ми яж, на мен не ми пука.
Но леко ми пука да ми се хвали високовъглехидратно хранене.
Ще те замоля да прочетеш в началото на първия пост текстът в червенко.

# 665
Стефани Кето Персон не я знам коя е, но аз цял живот не закусвам. Това да стана и да ям веднага или почти веднага не ми се случва почти никога, всъщност не помня да ми се е случвало. Метобилзмът си ми е съвсем наред. Simple Smile Ям когато съм гладна, а това обикновено нито е в ранни зори, нито преди да си легна.

Кой ги знае тези с разбитите метаболизми какви са ги вършили, че от няколко месеца незакусване да се докарат то там.

# 666
А какво значи " разбит метаболизъм " ?
Нали ир е метаболитно разстройство и го оправяме с режим и всичкото съпътстващо ?

Какво е имала предвид г- жата Персон ☹

Днес и аз си поръчах от вашата промоция цели три кутии с тест лентички и ще си имам и модерно апаратче.
За да си направя безплатна доставката, си поръчах и Б комплекса  на Елора, ще ви досаждам да разпитвам , като ми дойде пратката.

# 667
А какво точно се разбира под "разбит метаболизъм" в случая? Че то човек с ИР наистина няма правилен метаболизъм в някои отношения, те нали затова не важат общите правила като за здрави хора...
Освен че няма как и всички да сме еднакви, такива абсолютни противници на едно и друго поне на мен ми идват малко в повече.
Вече 40 години няма сила която да ме накара сутрин да търся храна щото според някои било по-добре така. Може и да огладнея сутрин ако съм пропуснала вечеря или съм яла много малко, не винаги ама се случва. Другият вариант е ако по някаква причина съм силно недоспала, тогава е нормално човек да търси енергия и тогава огладнявам преди обед. Не баш веднага след ставане, но по-рано от обичайното за мен. Ама това е за мен, други пък не си представят деня без закуска. Няма прав и крив в случая, има различни хора просто.

Явно не съм единствената дето тоя термин ми убягва, писали сме едновременно.

# 668

Днес и аз си поръчах от вашата промоция цели три кутии с тест лентички и ще си имам и модерно апаратче.
За да си направя безплатна доставката, си поръчах и Б комплекса  на Елора, ще ви досаждам да разпитвам , като ми дойде пратката.
Къде е тази промоция Grinning че и аз се интересувам

# 669
# 670
Дами, аз ако не бях такъв пушач лош, щях и аз да не закусвам. Щях да джуря едно кафе с кокосово масло и да отлитам.
Но дори и сега като си хапвам плода сутрин пак не огладнявам. Е, аз ям и вече малко плодове и то с ниско ги.

Впрочем лентичките и на мен ми свършват.
И игли искам да си взема.

Колкото до закуската.
Има хора толкова са свикнали да закусват, че си втълпяват, че са гладни.
Или че не могат без хляб, щото оставали гладни.

# 671
Елора, ей ти
https://remedium.bg/bayer-microlet-lancets-igli-za-ubozhdashto-u … 00-broya-146792/p

Днес цял ден седя уж да работя на компютъра и колко сайта обиколих, оххх, не е добре човек да се застоява така и да блее.
От нищо нямам нужда, но вляза ли в сайтове и рЕзко ми идват и нуждите, и правя страшни глюпости.

# 672
Ае който иска, нека си закусва, но не приемам твърдения, че ако не закусваш, си разбиваш метаболизма.

# 673
Супер си.
Ще се разходя аз до ремедиум тогава.
И за лентички.

# 674
Елора, моето другарче и то цял живот щом стане и търси да хапне... с изключение когато е при мен, ненадейно започна да не е гладен сутрин, при положение че през деня се храни с каквото и аз. Не че съм го спряла да яде въглехидратни храни, много пъти съм и посочвала че няма да ми пречи ако той яде нещо такова. Но пък на него моята храна му харесва и му се вижда излишна занимавка да има различна за него, съответно само навън храната ни ще е различна (той не може да устои на нашенските пърленки и картофки със сирене). И свикна и денем ако случайно огладнее по-рано, да бръкне в хладилника и да вземе сварено яйце, а не да търси бисквитки, сандвич и прочие. И се оказа че не изпитва нужда от повече хранения на ден. По естествен начин обаче, не че някой му е спирал храната. Първо беше изненадан, даже много. После и това му мина Grinning
Те и фастовете не е хубаво да са така насила, а някои хора явно точно това си представят - глад и мизерия докато пририташ. А то ако ти е зле по време на фаст, значи вероятно нещо не е както трябва.

Общи условия

Активация на акаунт