Любими и разочароващи ресторанти в София

• 121 735
  • 966
  •   2
Отговори
# 810
Ох, пиците им са направо скандални, да.

# 811
Страхотна локация, постарали са се като интериор и обслужване, но дотам.

# 812
Нищо особено не е храната , аз скоро се разочаровах и от “la terra”, а за при ми бяха любими( не е по темата , но да си се оплача ) . Аз предлагам “Егур егур “, ако не държите на италианската кухня , зад руската църква е 😀много е приятен като обстановка , храната също е добре . “Re club” също е приятно място и е в района .

# 813
Присъединявам се към мненията за Уника. Пиците са ооопс, какво е това и защо? Тирамисуто - правя по-хубаво вкъщи, честно ви казвам.
Иначе като обстановка и локация е добре, така е.

Кенди, какво е станало с ЛаТера? Пиците там ги харесвах, даже тесто за вкъщи взимам от време на време.
В Мерканти зад Министерски съвет дават заявка за неаполитанска пица. Ходихме няколко пъти, амиии.... не са лоши пиците, обаче са малки - сравнявам с неаполитанските, каквато е заявката и където не мога посмъртно да изям цяла сама, а тук нямам проблем. И второ - страшно са бавни. Имат сигурно трима пицари, които пушат, размотават се, препаркират си колите, а клиентите чакат по около 40 минути, което ми е необяснимо при готово тесто, гореща пещ и малко седящи места. Впечатленията ми не са еднократни.

# 814
  • София
Аз за последно бях преди около 6 месеца в La Terra. Харесах пиците, но честно казано съм яла и по-хубави. Не знаех, че продават тесто за вкъщи. Получава ли се добре домашната пица, какво количество трябва да се купи за 1 голяма и каква е цената?

# 815
Да, в Мерканти храната е хубава, но пък обслужването е потрес. Всеки път се заричам, че няма да ходя повече Simple Smile

# 816
Аз за последно бях преди около 6 месеца в La Terra. Харесах пиците, но честно казано съм яла и по-хубави. Не знаех, че продават тесто за вкъщи. Получава ли се добре домашната пица, какво количество трябва да се купи за 1 голяма и каква е цената?
Тестото е оформено на топки за последното втасване. 1 топка е за 1 пица от 6-8 парчета. Последно беше 2.50лв. Добре опаковат отделните топки и реално могат да стоят още ден в хладилника. Може и моцарела на място да се вземе - поне на мен всеки път ми предлагат и други продукти, ако желая, но не съм се възползвала, защото обикновено имаме.

Понякога правя сама тесто, но ако искам в събота да ядем пица, трябва да го почна още в сряда, защото първо правя префермент. Спестявам си няколко дни по този начин. Не е като с професионална фурна на 400 градуса, но пускам на макс домашната и дори бордът на пицата става приличен.

# 817
  • София
Имаме повод утре и търся добър ресторант за семейна вечеря - колебая се между Ариа, Космос, Талентс и евентуално Фейк Френч. Ако не нарушавам правилата на темата - може ли мнение? Може и някой друг, но не тип пица и паста.

# 818
Първо проверете кой ще има места от днес да утре.

# 819
  • София
Засега имат първите три, четвъртък е все пак.

# 820
  • София
Фей френч е и малък и гъчкан за такива събирания, според мен.
Ария препоръчвам аз.

# 821
Аз препоръчвам “егур егур” има си зали , не сте сбутани .

# 822
  • Sofia
La Cocotte на Позитано -  цялата компания останахме много впечатлени от обстановката, обслужването и кухнята.

# 823
La Cocotte на Позитано -  цялата компания останахме много впечатлени от обстановката, обслужването и кухнята.
Много съм изненадана. Аз минавам постоянно покрай него, и денем, и вечер - никога няма повече от една маса заета, обикновено с компания на собственичката. Според мен е някаква перачница за пари и дори не допусках, че има сериозни намерения като ресторант.

Olive,
бих избрала Космос. В Талентс не съм ходила, Фейк Френч е твърдо не за мен, а Ария е горе-долу. Добро обслужване и презентация, но готвачът не е на нужното ниво, малко от нещата имат вкус.

# 824
Преди доста време ходех отвреме навреме на обяд в La Cocotte, приятно, малко бавни, обедното меню беше скъпичко. За мен е в графата става, но нищо впечатляващо, което да те накара да се връщаш.

Общи условия

Активация на акаунт