Любими и разочароващи ресторанти в София

• 155 318
  • 1 299
  •   1
Отговори
# 375
Моля, дайте препоръки и отзиви за места с хубави, висококачествени бургери в София, (и впечатления от обслужването).
В последните години бургерите са модерна храна (често и неевтина) , но къде в София си заслужават?
Само във вивенда!

# 376
  • Great Britain
В Италия няма вече пица по 5 евро.
На мнение съм, че на много места може да се яде добра  пица у нас и италианска кухня, която за съжаление тук е представена предимно от паста и пица.
За последните няколко месеца съм била няколко пъти в Италия, последно преди седмица и половина. И, да, ядох пица за 5 евро в малка семейна пицария. Няколко седмици преди това на друго място също пица за 6 евро, която беше толкова огромна, че не можах да довърша и супер вкусна. Дали харесвам всички пици в Италия - не, разбира се. Но и тук много се прекалява с това гурме, когато говорим за нещо базово.
Иначе съм съгласна, че е много жалко, че в Бг италианската кухня е представена основно от пица и паста.
Вчера хапнахме  цяла пица Маргарита €6 в пицария на брега на морето на остров Сардиня. По скъпа пица от €10 в заведението нямаше.

# 377
Подкрепям Параход за ресторант Сараево. Хапнахме много вкусно: шкембе с доматен сос и пармезан, салати с пресни и хубави зеленчуци, скарата и баклава. Наливното им вино е Майбах Ризлинг.
Телешкото го внасят от Босна, а агнешкото им е българско.
Обстановката е непретенциозна, все пак е квартално.

# 378
В Crystal Steak House бяха хубави бургерите, макар че тази година май не съм ходила.

Стига с тая Италия вече, всеки е свободен да хване първия Уиз и да провери Simple Smile

# 379
Някой скоро да е ходил в Къщата с часовника? Някакъв актуален отзив да чуя..

# 380
В Италия няма вече пица по 5 евро.
На мнение съм, че на много места може да се яде добра  пица у нас и италианска кухня, която за съжаление тук е представена предимно от паста и пица.

Дали няма ??

# 381
Някой скоро да е ходил в Къщата с часовника? Някакъв актуален отзив да чуя..
Скоро бяхме, не останах с някакви конкретни впечатления от храната, което значи, че не е било нещо запомнящо се.Иначе хубава обстановка, усмихнати сервитьори.Цените както навсякъде вече- не е евтино.

# 382
Моля, дайте препоръки и отзиви за места с хубави, висококачествени бургери в София, (и впечатления от обслужването).
В последните години бургерите са модерна храна (често и неевтина) , но къде в София си заслужават?

вивенда
шиши

Познавам качеството от Вивенда магазини, но за заведението с бургерите нямам впечатление.
Имам съмнения относно обстановката и обслужването дали отговаря на цените, които със сигурност са по-високи? От една страна това с буса ми се струва да е малко като крайпътно. А и нали сервирали в пластмасови чинийки и чашки... . От друга, в гугъл чета за оплаквания от персонала в заведението, а някои имат забележки и от храната. В същото време магазините са известни с много качествено месо, което предполага и заведението да поднася такова.
Разкажете малко повече, ако сте били?

# 383
Магазина им на Оборище го знам, другите са ми твърде в покрайнините, а къде е т.нар. ресторант? Къде предлагат приготвени бургери за консумация?
Трудно ми е да се ориентирам и аз също моля да ме просветите.

# 384
На Черни връх са бургерите , преди бяха страхотни , последно си взех преди няколко месеца и не бяха като преди , от Шиши съм си взимала със свинско бургер беше ок .

# 385
За бургери бих могла да препоръчам само Meat (до Терминала и Кюфтетария).

# 386
"Шиши" дъщеря ми ми го рекламира като "мястото с най-скъпия дюнер в София" (по-скъп и от този на Ивайло) Stuck Out Tongue

Самите те се идентифицират като "бургер джойнт". Смешници Simple Smile Ами не, няма да им стъпя. Човек някакво себеуважение си дължи все пак.

# 387
Burger joint е термин, с който наричат всички "камиончета" и малки магазинчета само за бургери.

# 388
Знам какво е, но не е на български, а на кирилица изписано пък въобще нищо не е Simple Smile

А и не са чак всички, а само най-нещастно хипстъреещите.

# 389
Аз казвам какво означава на английски, а колко са нелепи всички тука дори не коментираме. Аз само заради името тези не бих ги посетила. Просто да не стават недоразумения, много хора с много идеи в главата четат форума Grinning

Общи условия

Активация на акаунт