Любими и разочароващи ресторанти в София

• 136 752
  • 1 134
  •   1
Отговори
# 1 110
Tutto e troppo си е малко семейно ресторантче с хубава храна, често ходим денем да обядвяме.Има обедно меню.Вечер не съм била.

# 1 111
Ние сме ходили вечер. Имат интересни ястия, добро обслужване и храната е вкусна. Но не работят събота и неделя, когато основно излизаме навън. По едно време работеха май в събота, после спряха ... Не знам сега как работят. Сега с бебето съвсем ни е трудно излизането по заведения.

# 1 112
Вчера за обяд бях в Sweet и съм безкрайно разочарована, че в заведението се пуши. Отдавна не бях ходила.
Не съм във възторг от храната, обслужването беше бавно.
Докладвайте ги веднага щом попаднете на такива наглеци

# 1 113
Вчера за обяд бях в Sweet и съм безкрайно разочарована, че в заведението се пуши. Отдавна не бях ходила.
Не съм във възторг от храната, обслужването беше бавно.
Докладвайте ги веднага щом попаднете на такива наглеци

Не съм видяла някой да пуши вътре като сме ходили. Сигурно имат зала за пушачи.

# 1 114
Днешно произведение на "Вайръл стихове за секс и драма":
Simple Smile

Абе,
в другите държави
има ли го това
обслужващият персонал
да се държи с тебе
все едно си
най-голямото дъно,
че очакваш
некакво обслужване,
или е само тука
тва?

# 1 115
  • София
Едната от двете мацки от тая страничка е доста сприхава и подозирам, че вината за това заключение по-горе невинаги е в персонала.

# 1 116
Едната от двете мацки от тая страничка е доста сприхава и подозирам, че вината за това заключение по-горе невинаги е в персонала.

Качеството не е сприхавост, а изискващ и човек, който цени усилие и внимание, цени за какво си дава парите. И той персоналът е там за да обслужва, с внимание и учтивост, независимо какъв е клиента. Как пък в чужбина неприятните преживявания са бройни на едната ръка, а тук в нашата Родина обратното - приятните са бройни. И то при все същия "сприхав" човек.  Laughing

LaughingLaughingLaughing

Когато чакаш за меню 10-15 мин, после да поръчаш още 20 минути, да получиш храната още поне 30 мин. - стана 1 час чакане. После да получиш сметка и да платиш още 20-30 мин. И това не е изключение, а правило. Малко персонал, претоварен, необучен, ниско заплащане и оставен на бакшиши, незаинтересовани собственици... нискокачествена услуга. Посредствена храна, неотговарящо на цените качество.

Ами едни пример - Площадчето. Вкусно и бързо обслужване. Приемливи цени за качеството. Смени се собственик и готвач, рязко надолу.

И да, заведенията са пълни, но това не винаги означава висок оборот. Една салата с безалкохолно не е равно на бутилка вино и основни ястия.

# 1 117
  • София
Като човек, който, както казах, познава едната от дамите, мога да подчертая, че това, за което говоря, е точно сприхавост.

# 1 118
Може ли мнение за ресторант Синева на ул. Будапеща в Центъра? Също, ако някой друг в същия район (Център), ви е направил добро впечатление, споделете.

# 1 119
Съншайн Реге,
аз не ги познавам. Може и да е сприхава. Стори ми се забавно и по темата, затова го споделих. Факт е, че лесно клиентът у нас може да се идентифицира с лирическия герой. Разбира се, невинаги и не навсякъде, но моделът е видим.
Ще го кажа и по друг начин. Ако си гледала един култов филм от 90-те години, "Десперадо", там пред бара, където се разиграва действието, виси табела The client is always wrong.
Не знам в Мексико откъде идва Stuck Out Tongue Но у нас знам откъде - от соца. Няма по-противно и надменно създание от соцсервитьор с привидно бяла риза и омачкан черен панталон. Храната беше на същото ниво - "кебапчетакюфтеташопскамешанапърженикартофи" (най-често вчерашни). Жалко е, че някои навици трудно се изкореняват, защото повечето обслужващи днес не са били родени тогава.

# 1 120
  • София
Е, какъв соц, той беше преди 36 години, промениха се толкова много неща. Изключително крайни изводи, едва ли не всичкото обслужване в БГ е такова. Нищо общо с истината, има си предостатъчно хубави места, с вежливо обслужване и качествена храна. Прекалено мрънкане и обобщаване, пак.
Вайръл авторките не ги познавам лично, но не харесвам особено писанията им.

# 1 121
Абе, Тисан, за хипербола не си ли чувала? А аз имам сигурно повече постове в темата от всеки друг за конкретни ресторанти, включително и примери за добро обслужване (не задължително храна).
Това не значи, че трябва да се казва на черното бяло.

# 1 122
Скрит текст:
От соца на Слънчев бряг все още имам топли спомени за кашкавал пане и зелева салата. Малка съм била и обслужването не помня.

Аз вече по изключение ходя на ресторант. Няма за какво!

# 1 123
  • пустинята Гоби
Не си много права, Параход, масово обслужващия персонал са млади хора, соц не са и помирисвали. Онзи ден бях на ресторант, сервитьорът беше 55+ и си казах, олелее, този господин е от школата на БДС, пък се оказа много мил и любезен.

Аз от соца помня принцесите с кайма и кашкавал, обожавах ги!

# 1 124
Жалко е, че някои навици трудно се изкореняват, защото повечето обслужващи днес не са били родени тогава.
Напротив, Mimi Rose, ясно съм написала, че са млади хора Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт