Любими и разочароващи ресторанти в София

• 157 034
  • 1 341
  •   1
Отговори
# 1 335
  • София
За Она знам, че се нощува на място в реставрирани къщи, мисля, че нощувката беше включена в цената. Вечеря в Dieci вече три пъти подаряваме за последната година на роднини, много са доволни всички. Там леглова база няма, но могат да съдействат за запазване на нощувка наблизо. Намира се в едно село между Горна Оряховица и Търговище по-точно.

# 1 336
Звезда или биб гурман може да се даде и на баничарница, и на шкембеджийница, изобщо не е задължително да е на бели покривки, просто тук нямаме кухня, нямаме необходимата култура на хранене и отношение към продуктите. Похвална е инициативата на Столична община, но в държавата на Хепи и Алебегов не виждам откъде може да се изстиска червена табелка.

# 1 337
Имаше вчера по новините интервю с човека, който отговаря за този одит в общината. Каза, че за одита сме платили 150000 евро, все още продължава, и че са верни някои от изтеклите оценки. Най-вече това, че цените не отговарят на качеството, навсякъде не отговарят. Официално е потвърдено вече и онзи уногундур Алибегов да се скрие някъде!

# 1 338
Цените зависят от пазара, не от качеството, за съжаление. Забелязвам, че много мои любими малки ресторантчета в София фалират, въпреки че готвят вкусно и с качествени продукти. Предполагам, че хората са склонни да дадат за нещо не повече от Х пари и имаш два варианта - евтини продукти, голяма надценка и печалба за теб или качествени продукти, ниска надценка и по-малка печалба за теб. И на такива малки собственици им писва да работят почти без пари, за да се конкурират с цените на другите.

# 1 339
Знам, че е много труден този бизнес и неблагодарен понякога. Но тъжната истина е, че все още няма критична маса българи, които търсят качеството на храна и обслужване. И в масовите магазини храната е пълен боклук. Как изобщо търпим да ни продават такова месо, мляко и т.н. Масовият хляб е от фуражна пшеница, например. И хората го купуват. Такъв е пазарът, уви. Много често в заведенията виното е с 300% надценка. Това го правят от невежество и от лакомия. Но и ние сме си виновни, че търпим.

# 1 340
Да сменя темата: някой с отзиви от Sache?

# 1 341
Да похваля Сточна и аз.Също таверна “Ме Мераки” на Неофит Рилски.Става малко препълнено с хора и шумно, но храна и обслужване без забележки за моя вкус.Цените също са ок.

Общи условия

Активация на акаунт