Ханде Ерчел и Керем Бюрсин - професионален и личен живот /Тема 2/

• 36 743
  • 737
  •   1
Отговори
# 615
# 616
Dilemi, предварително едно голямо благодаря за труда ти  Kissing Heart

Gift Heart

# 617
  • София
Може и да съм го заслужил, но и ти заслужаваш урок.

Енгин: Е, братко? Какво стана? Какъв е проблемът?
Серкан: Няма проблем. Ще дадат показания и ще ги пуснат.
Мело: Ако няма няма нищо, тогава защо сме тук?
Серкан: Ето така, Мелек. Г-жа Айфер не е била напълно откровена за отношенията си с Алекс.

Еда: Значи виновна е леля ми?  А майка ти, сякаш е света вода ненапита, така ли?
Серкан: Не казах това, Еда. Но ако леля ти беше по-честна за отношенията си с Алекс, тогава нямаше да я има цялата тази лудост.

Еда: Но и ти не можеш да се смяташ за много честен. Не отговаряш за действията си. Какво ще правим с това?
Серкан: Извинявай, но как темата изведнъж се прехвърли на мен, не разбирам.
Еда: Не разбираш, защото това не ти изнася.

Енгин: Добре, Серкан.
Серкан: Намираме се в участък.
Еда: Тук единственият виновник си ти, Серкан. Единственият виновник си ти.
Серкан: Какво общо има вината?!

Мело: Добре, успокой се. Какво става, Дада? Какви са тези нерви? Стана ли нещо в ресторанта?
Еда: Той ме целуна.

Мело: Какво? Как те целуна? Спомни ли си те?
Еда: Не помни, Мело. Целуна ме, за да си спомни, но не си спомни. Защото му е останало толкова мозък.

Енгин: Шегуваш ли се?
Серкан: Да. Всичко е игра. Играе игра с Дениз, за да я ревнувам. Сватба, любов... Всичко това е лъжа.
Енгин: Я пък ти!
Серкан: Точно така.

Енгин: Как можах да не се досетя? Да си помисля, че Еда ще се откаже така лесно от теб?! Идиот съм!
Серкан: Не знам.

Мело: Защо прави това? Защо се държи толкова глупаво?
Еда: Не разбирам. Вече нищо не разбирам.
Мело: За какво говорят? Планират ли нещо?

Еда: Въобще не ме интересува вече. Не ме интересува. Уморих се. Отказвам се. Уморих се да го чакам да се спомни. Писна ми да спорим с него. Уморих се. Отказвам се.
Мело: Къде отиваш?
Еда: Ще изляза на въздух, Мело.
Мело: Чакай ме.

Енгин: Е, и какво ще правиш сега с тази информация? Сигурно ще отидеш да кажеш на Еда, нали? Че знаеш, че всичко е игра.
Серкан: Не. О, не. Тя ще си признае сама. И ще направя куп неща тя сама да си признае.

Енгин: Какво ще направиш?
Серкан: Сега не съм много сигурен, но имам някакви идеи. Ще го направим заедно с теб.

Енгин: Ще направим всичко необходимо, братко. Ще се обадя на Пъръл, притеснява се у дома. Късно е. Добре, ще се видим навън.
Серкан: Значи играете игра с Дениз, Еда.

Исках да те целуна, и така може би да си спомня.

Може и да съм го заслужил, но и ти заслужаваш урок. Какво правя тук? Говоря си сам. Всички са полудели като майка ми.

# 618
Серкан и Кираз Revolving Hearts

... баща и дъщеря Revolving Hearts

# 619
Дилеми, благодаря ти за старанието. Relaxed Flowers Hibiscus

Чакаме...

# 620
  • София
Мислех, че ще поискаш нещо за себе си.

Ферит: По-добре ли си? Успокои ли се малко?
Джерен: Малко по-добре съм.
Ферит: Не знам какво те е разстроило толкова. И няма да питам.Можеш да си спокойна. Разстроен съм, че си разстроена, но се радвам, че дойде при мен.

Джерен: Защото не знаех къде другаде да отида. Не беше длъжен да ме успокояваш, но ти се погрижи за мен. Благодаря. По-точно, не знам как да ти благодаря.
Ферит: Ако искаш да се отблагодариш, и ти направи нещо добро.
Джерен: Ако е по силите ми, разбира се, че ще го направя.
Ферит: Джерен, има много добър психиатър. И аз самият ходя при него понякога. Наистина ми се отразява много добре. Искам и ти да отидеш.

Джерен:  Мислех, че ще поискаш нещо за себе си.
Ферит: ако ти си добре, и аз ще се чувствам добре. Ще ти уредя час за утре сутринта. Разбрахме ли се?
Джерен:  Разбрахме се?
Ферит: Прекрасно. Тогава...

Възхищавам се на упоритостта, постоянството и добрината на Ферит! Браво. Тихо, кротко, последователно се опитва да помогне на Джерен. Не зная дали е влюбен и обича Джерен или прави това от човещина.
     И още нещо. Въпреки първоначалните съмнения на Серкан и нежеланието му Ферит да бъде част от холдинга, Ферит се оказа, до сега, най-лоялния и коректен партньор на Серкан. Без дандании и фоерверки тихо, кротко, последователно си върши съвестно работата. Избягва конфликтите, но когато възникне такъв, взема правилната страна и търси решение на проблемите.

Малко инфо: Sunglasses
Скрит текст:
Психиатърът е лекар, който работи с хора с различни разстройства на психиката. Тъй като е лeкар, той следва медицинския модел и обяснява промените в психиката, тяхното протичане и повлияването им със законите на биологията. Лечението в психиатрията е предимно чрез лекарства.
Психолозите, за разлика от психиатрите, нямат медицинско образование, което значи, че не са лекари, а оттам и че не третират психичното страдание чрез медикаменти, въпреки обичайното схващане, че това е така. Психолозите са хора, които успешно са завършили академична специалност «Психология». Използвайки различни тестове (тогава, когато това се налага) и психологично консултиране, те могат да направят оценка и да изготвят хипотези за различни поведенчески и личностови характеристики. В случай, че това е необходимо, психологът може да насочи за консултация с психиатър.  Ако психиатърът прецени, може да насрочи медикаментозно лечение (защото той е лекар), което да подпомогне работата на психолога и състоянието на пациента. Психологическата подкрепа обикновено не включва продължителна и задълбочена психотерапевтична работа.
Такъв тип грижа би могла да предложи психотерапията. Психотерапевтите се различават от психиатрите и психолозите по това, че са преминали през допълнително специализирано обучение по психотерапия към определена школа. Подготовката на един психолог или психиатър за психотерапевт трае дълги години и отговаря на множество международни изисквания. Много често психиатрите и психолозите са и психотерапевти, ако са придобили тази допълнителна квалификация. Важно е да се знае обаче, че не всички психиатри и психолози са психотерапевти, въпреки че доста често се случва недобросъвестно да се представят за такива (т.е. само обучението по психология или медицинската специалност психиатрия не осигурява психотерапевтична квалификация и правоспособност за практикуване на такъв вид терапия).
Психотерапевтите се различават също и помежду си в зависимост от подхода им към човешкото страдание и разбиранията на различните школи за причините, които го пораждат. Съществуват различни психотерапевтични методи: психоанализа, психоаналитична психотерапия, когнитивно-поведенческа, краткосрочна терапия, психодрама, позитивна терапия, фамилна терапия и др.

Искам да се откажа, но не мога.

Айфер: За Бога, не разбрах нищо. Серкан подготвя изненадата, организира ресторант. И ти си ядосана. Защо?
Еда: Не помни, лельо. Не помни. На всичко отгоре ми казва това в лицето, сякаш се подиграва. Не флиртувахме, щяхме да се женим.

Мело: Дада, добре, права си. Това, което той е казал не е нормално, но...Този човек много се стара да направи тази изненада. Дойде и ни поиска помощ. Явно все още чувства нещо към теб. Како Айфер, нали така? Кажи нещо.
Айфер: Тка е скъпа. Ако не е така, защо да се старае, Еда?

Еда: Ето, че не е така, не е така. А и освен това не искам отново да се харесам на Серкан. Или той да дойде и да ме ревнува. Искам да върна истинския Серкан. Тоест искам познатия Серкан. Имаме спомени, минало, преживявания. За мен всеки спомен е ценен като съкровище. Не смея да го докосна, а той не ме помни. Не помни. Чувствам се сякаш в сърцето ми са забили нож. Много ми е обидно. Не знам какво да правя.

Не знам какво да правя, как да продължа. Как да се държа – не знам. Искам да се откажа, но не мога.

Мело: Дада, ако се предадеш, какво ще стане? Можеш ли да забравиш Серкан? Истинската любов не може да се изтрие, не изчезва за един миг. Виж, казвам ти. Добре, разумът на Серкан не помни, но сърцето помни. Искаш всичко де се случи наведнъж, разбирам те. Но някои неща стават бавно, иска се време, Дада.
Айфер: Еда, той не е виновен, че е загубил паметта си, скъпа.
Мело: Не ти ли каза този човек: „Дори 100 пъти да дойда на този свят, бих се влюбил в теб всеки път“?

Еда: Каза го.
Мело: Еее. Ревнува те като луд. Полудява, когато види някой до теб. Каквото и да става, рано или късно се оказва до теб. Дада, Серкан отново се влюбва в теб.
Айфер: Еда, никога не се отказвай. Нито от Серкан, нито от любовта си, нали?

[b]Мело:[/b] Не се разстройвай повече. Ще мине време и ще се смеем, спомняйки си това.
Айфер: Хайде, моля те, Боже!
Еда: Не знам. Може би не са ми останали сили да чакам.

# 621
# 622
Благодаря Дилеми  за преводите.
Джерен уж приятелка на Еда а й забива нож в гърба  разбирам заради Дениз но все пак приятелството е над всичко.

# 623
  • София
Джерен уж приятелка на Еда а й забива нож в гърба  разбирам заради Дениз но все пак приятелството е над всичко.
azisiq Flowers Cherry Blossom Според мен Джерен направи голяма добрина на Еда в тази ситуация, разказвайки истината на Серкан. Най-важното - да не ревнува! Защото няма от кого да ревнува! Тя накара Серкан да се замисли, да прави стратегии, насочи вниманието му към мотивите на Еда да започне тази игра. Той разбра, че Еда има чувства към него! Серкан не й е безразличен! Върху това той трябва да мисли и да размишлява! Stuck Out Tongue Winking Eye

...каквото и да става, винаги са заедно.

Дениз: Не отговаря.
Селин: Ако не се свържем с тях, няма да разберем как е минала вечерта.
Дениз: Да, но съдейки по спора им, между тях няма нищо положитерно.
Селин: Дениз, каквото и да става, винаги са заедно. Отиват да вечерят заедно.

Дениз: Виж, Селин. Трябва да разбереш това. Не можеш да контролираш чувствата на Серкан. Не можеш да ги управляваш. Не знам. Трябва да направим нещо по-ефективно.
Селин: Какво да направя, Дениз? Да направя покани като теб?

Дениз: Не мисля, че имаш време за това. Да, единственото, което можеш, е да се ожениш за Серкан.
Селин: Да, трябва да го убедя да седне на сватбената маса.
Дениз: Не само Серкан. Трябва да убедим и Еда.

Еда: Дениз? Дниз, ще говоря със Серкан. Наистина съм много изморена вече. Искам да му кажа.

Дениз: Да, щях да ти звънна точно за това. Виж, Селин дойде в кафенето тази сутрин. Избирахме мебили за кабинето. Оттук отиде при някакъв дизайнер, моделиер на сватбени рокли.

Еда: Щяла да разглежда сватбени рокли?
Дениз: Да, някакъв специален дизайн. Нещо такова. Не разбирам нищо от тези неща. Но по молба на Серкан. Серкан го поискал.

Еда: Серкан го поискал? Поискал е специален дизайн?
Дениз: Доколкото разбирам, не си в течение.
Еда: Наясно съм. Вече съм наясно.

Дениз: Еда, добре ли си?
Еда: Добре съм. Много съм добре. Ще се видим, Дениз. Ще видиш ти.

Дениз каза „правилната новина“ на Еда, и нейната умора бързо изчезна. И отново е готова да действа... Продължава „играта на любов“.
Селин и Дениз са готови да се оженят, съответно с Еда и Серкан, като изрично знаят, че те не ги обичат.
А при Дениз положението е кристално ясно – Еда го помоли да й помогне да играят играта на любов, Серкан да започне да я я ревнува и така евентуално да се върнат спомените му за нея и те да се съберат отново. !!! За нищо друго, да никакви чувства никога не е ставало дума. А той планира с измама да се ожени за нея! И после какво????

Призвнавам си, ползвала съм речник със синоними, за да мога да подбера достатъчно много прилагателни, които да изразят най-добре отношението ми към Дениз и неговото поведение.  Защото за мен няма по-голямо предателство от това да предадеш приятел, който ти се е доверил! Smiling Imp

Какъв е Дениз:
Imp може и малко да съм прекалила с епитетите, но...Hands Thumbsdown
Скрит текст:
Дениз...отвратителен подлец, злодей, лукав негодник, подъл измамник, мизерник, безчестник, низък  мръсник, долен лъжец, отвратителен манипулатор, жалък, гнусен предател... Велзевул...  Дениз!!!  Недостоен да бъде дори наричан приятел, заслужава да бъде презрян и забравен! И да гори в Ада на забравата! Няма прошка за такива! И ще говори, че е влюбен и обича Еда!!!!
Селин е направо бял лебед до него!

Велзевул (наричан още Белзебуб, Баелзебуб, Веелзевул; на иврит: בעל זבוב‎) е демон, почитан в Близкия изток.

За него се споменава в християнството и юдаизма. Думата е от античен произход и означава „принцът на демоните“. Beel е „господар“, „принц“, а Zebub или Sebub означава муха. Така буквалното значение е „принц на мухите“, всичко по което ходят мухите: мръсотия, тор, изпражнения, а оттук и значението за принц на мръсното, пошлото, зловонното и злото. В преданията се говори, че се появява под формата на муха или рояк грозни мухи, които разнасят зловоние.
Велзевул е един от най-висшите демони, стои много високо в йерархията и е най-неконтролируемият. Според екзорсисти Велзевул вилнее през есента. Католиците владеят много методи за справяне с демоните и злите сили. В източното православие също има молитви за прогонване, т. нар. Василиеви и Златоустови молитви. Една от най-известните молитви в православната църква е тази на Св. Киприян, против уроки, магии, лоши езици и болести.
Велзевул е споменаван във връзка със седемте смъртни гряха – Себастен Михаелис го свързва със смъртния грях горделивост, според Петер Бинсфелд е демон на чревоугодничеството. Франсис Барет определя Велзевул като принц на фалшивите богове.

Ако наистина играят игра, тази вечер ще излезе наяве.

Енгин: Сега е ред на местата за активност. Виж, братко. Това е, което намерих, погледнах в интернет. Просторно и шикозно. Всички ще се поберем.
Серкан: Наистина не разбирам що за човек си ти? Наистина ми харесва идеята, която измисли.

Енгин: Казах ти братле, гений съм. Еда и Дениз никога няма да забравят тази вечер. За тях ще е кошмарна, братле.
Серкан: Добре. Добре, точно тава исках. Кой ще задава въпросите?

Енгин: Заведението има тази възможност. Ние просто ще участваме. Но как ще стане това? Г-жа Хандан ще задеде въпросите, които ние ще подготвим за Еда и Дениз.
Серкан: Енгин, сега наистина ме плашиш. Всщност се надявам наистина, че някой ден няма да ми го причиниш.
Енгин: Не се тревожи, на твоя страна съм. Няма от какво да се страхуваш.

Серкан: Да погледна това. Добре, значи си се погрижил за всичко.Няма да има проблеми, нали?
Енгин: Точно. Забавата от мен, а Дениз е за теб. Не забравяй.
Серкан: Договорихме се.
Енгин: Ако наистина играят игра, тази вечер ще излезе наяве.
Серкан: Не, не мисля. Защо й е на Джерен да ме лъже?

Енгин: Не. Просто се чудя защо го е направила. За да предпази Еда ли?
Серкан: Какво друго може да бъде? В края на краищата са близки приятелки.
Енгин: Говориш истината, но...
Серкан: Нищо, няма нищо. Все пак казва истината.

Селин изчезна от главата и дневния ред на Серкан. Дали някога наистина е била в него?!
А Еда? Какво иска той от Еда?! Въобще иска ли нещо?! Иска Еда да си признае, че годежът й с Дениз е лъжа?!
Иска Иска да си спомни миналото си с Еда?! Влюбва се отново в Еда?!
Тактиката на Серкан – вместо да се изправи пред Еда и директно да зададе въпросите си, той избира труден, заобиколен път – да наблюдава, да предизвиква ситуации, в което се презполага, че тя ще се издаде. И най-важното – иска тя да се признае. Защо да ми е лесно, щом може да е трудно!!!!

Последна редакция: ср, 04 май 2022, 20:32 от Dilemi

# 624
# 625
Джерен  нарича „играта на любов“ лъжа и измама, и по принцип това е така. Но когато този и такива методи се прилагат от положителен герой или човек, когото харесваме, го наричаме възвишено „Бори се за любовта си!“.
    Как ви се струва, не са ли това двойни стандарти?!. В зависимост от отношението ни към събитията и хората, които ги предизвикват, имаме положително или отрицателно мнение и отношение. Колко е сложна... и едновременно проста и елементарна човешката природа!
Sunglasses

Напълно съм съгласна. Винаги пречупваме ситуациите през собствената си призма. За една и съща реплика можем да замерим с камъни някого или пък да кимаме в съгласие с друг, зависи от човека, който я казва. Wink За съжаление обективно да погледнем е почти невъзможно, особено когато има намесени чувства. А чувства винаги има , положителни или отрицателни...

Дилеми, тази иконка Sign Potable Water  я използваш в смисъл "където е текло, пак ще тече" ли? 😂

Nature Fire

# 626
# 627
# 628
  • София
От къде се взе това сега?

Еда: Момичета. Става нещо странно. Серкан се държи много страннно, необичайно.
Мело: Как така? Не е ли робота, който познаваме?

Еда: Не, не е така. Говори за любов през цялото време. Премахнал е забраната за любов, че любовта не познава пречки...И говори още такива неща.
Мело: Боже, Боже. Защо е такъв? Днес е един, утре се държи по друг начин. Минутка, не сказа ли снощи, че се отказваш от любовната игра?

Еда: И от него се отказах... Серкан ме последва.
Мело: Ако е така, това е съвсем друго.
Джерен: Не разбрах. Какво казва Серкан? Какво е станало?

Еда: Как да го кажа. Сякаш...Сякаш все едно се опитваше да научи нещо от мен. Тоест, оптва се да ме притисне в ъгъла. Нещо подобно прави. Преди малко ми каза, че не трябва да играя в любовта. Не знаех какво да кажа, изненадах се. Станах и излязох.
Мело: Минутка. Да не би да ти намеква за играта на любов?

Еда: Не. Така си помислих, но откъде би могъл да знае? Момичета, невъзможно е. Откъде ще разбере?
Мело: Не. Ако не му кажем, той няма да разбере.
Джерен: Иди и го попитай. Нека ти каже открито какво е искал да ти каже.

Мело: Нека първо отговаря за снощи. Остави го. Идва. Целува. Целунах те, за да си спомня. Не помня, но те целунах. Какво странно поведение има този човек?
Еда: Мело, успокой се. Ще се оправя. Ще го попитам.

Мело: Обещай ми. Няма да се откажеш толкова лесно. Ще продължиш. Нека го боли от любов. Нека дойде на себе си.
Еда: Добре. Ще го направя. Успокой се. Ще ти направя чай от лайка.
Джерен: Не, аз ще направя. Защото всички имаме нужда.
Еда: И аз ще дойда.
Мело: След малко ще дойда. Г-н Енгин иска една папка...

Серкан: Мелтем. Мелтем...Мелек. Да?
Мело: Дойдох да попитам как мина вчерашната вечеря?

Серкан: Забравих да благодаря. Много благодаря. Наистина мина добре. Добре мина. Но скоро ще има звънец за конференцията, ако искаш , после ще говорим.

Мело: Да, разбира се, ще говорим. Искам да ви каже нещо, преди да тръгнете. Ако обидите Дада, ще се разправяте с мен. Ако си запишите, може този път да не забравите.

Серкан: От къде се взе това сега?

# 629

Общи условия

Активация на акаунт