Бебешката количка - цяла наука за второ висше №49

• 71 382
  • 869
  •   1
Отговори
# 390
Чантата - раница я купих от ойшо, черен цвят, връзва се с рамата. Доста е голяма и удобна, беше около 100лв. Зимно чувалче все още нямам, вероятно ще купим есента, така че нямам мнение. Количката я взех от "магазин" в olx, мисля, че са същите хора, коти стоят зад бебино, но периодично пускат по-добри оферти в olx. Има си гаранция срещу касова бележка. Струваше ми около 1500 лв с включен дъждобран за коша за новородено, универсален комарник и универсална поставка за чаша. Тогава човекът ми предложи и чувалче в съответния цвят за 150лв, което към днешна дата съжалявам, че не купих.

# 391
  • София
Аз също съм от хората, които категорично се заричаха, че няма да си купят лятна количка, защото искат нещо стабилно. Ползвам 5месеца Maxi cosi plaza+, но все повече се замислям за лятна. Много си харесвам количката, но имам първо три стълби, за да влезна във входа и още 10стълби до асансьора. Детето е едро и тежи 9кг и макар, че сме със седалката вече и не е от най-тежките на пазара почти 11кг, като сложа и багажа (аз винаги мъкна много 😂 и пазарувам), става едно 25кг, което като се сетя, че трябва да вдигам и ми става лошо. 😅 Оглеждам се за Cybex easy s2+, но все още събирам впечатления и се колебая, защото Макси козито е много по-високо. Малкия е супер любопитен, все иска да зяпа и го возя от месец насам със седалката да гледа напред, но като поседи половин час и му омръзне и почва да реве и го слагам в ергораницата (и нея мъкна задължително) докато се приберем. Не знам дали е период, надявам се да мине, но не мисля, че проблема е в количката, а просто иска да гледа отвисоко. Най-вероятно ще я продам и ще купя лятната да ни е по-удобно и за път, че сме цял катун.

# 392
Здравейте, следя темата с интерес от скоро, тъй като очакваме първото си детенце през есента. И аз съм се спряла на Easywalker Harvey 3.
Freya, благодаря за включването, много ми беше полезно и ми отговори на някои въпроси за лятната седалка и т.н. Вие с каква чанта за количка сте? Гледах оригиналната, но ми се видя скъпичка. Също имате ли зимното чувалче и ако да, имате ли мнение за него? И последно да попитам - откъде е купувана количката?
Благодаря предварително!
И ние очакваме първото си детенце и взехме тази количка. Не мога да дам още отзиви, но ние примерно чанта не взехме, а купихме оригинален затворен багажник за количката като на Harvey Premium. Аз много държах багажника да е затворен и се колебаех между двата модела докато не ме чуха консултантите и не казаха, че си има и затворен багажник. Ние я взехме на промоция в комплект и със зимното чувалче за седалката, както и с всички дъждобрани, комарници..

# 393
  • до най-прекрасния мъж
Аз винаги съм знаела, че стане ли бебето на 6 м, минавам на лятна количка. За мен лекотата е на 1во място. Избрах с големи задни гуми и не съжалявам изобщо. При почти 9 кг бебе на почти 8 м, не си представям да мъкна над 20 кг 2 етажа поне 4 пъти на ден. А аз излизам все още без никакъв багаж, само комарника и дъждобрана возя в багажника.

# 394
Здравейте, извинявам се ако вече е коментирано. Има ли възможност на летните колички на Maclaren да бъдат сменени гумите/колелата (да се подновят в магазин за велосипеди например) ?

# 395
Знам, че много хвалят Balios s lux количката и на мен ми харесва, само ме притеснява предните гуми не са ли много малки, ще я бутам предимно по дупки и ми се иска да е стабилна..
Няколко пъти съм писала, не я заменям за нищо Балиоса, имаме 2 летни колички и най-удобна и лесна за бутане си остава тя. Живеем на павирана улица и се справя отлично с паважа, дупките, тротоарите. Предните гуми хич не са малки, а и имат амортисьори. На ,,пресечен” градски терен Балиос според мен вози по-меко от Приам.

# 396
В началото на лятото продадохме нашия Балиос и честно казано съжалявам. Детето е на 2г+ и е 15кг, но не мога да мръдна с него да си свърша някаква работа, която е на повече от 10мин пеша. Търся си някаква лятна количка, която да ползвам рядко. Предполагам, че ще взема втора ръка или някъде от чуждите сайтове. Според мъжа ми няма нужда, но не той носи 15кг дете. За такива килограми и повече знам само за  ergobaby metro и се изгубих в търсене.

# 397
Количките на Maclaren са до 25 кг. Има голямо предлагане втора ръка в бг.

# 398
В началото на лятото продадохме нашия Балиос и честно казано съжалявам. Детето е на 2г+ и е 15кг, но не мога да мръдна с него да си свърша някаква работа, която е на повече от 10мин пеша. Търся си някаква лятна количка, която да ползвам рядко. Предполагам, че ще взема втора ръка или някъде от чуждите сайтове. Според мъжа ми няма нужда, но не той носи 15кг дете. За такива килограми и повече знам само за  ergobaby metro и се изгубих в търсене.
Има много модели до 22-25 кг. Easywalker Mini няколко модела са до 25, на Joie има, Бритакс, Инглесина, дори Чиполино има модели до 22-25 кг.  Просто не сте се заглеждали до сега, но повечето марки имат модели до 22-25 кг.

# 399
  • В твоето съзнание...
Привет на всички,
За нас е доста рано все още за покупка на количка, но ми се ще да се ориентирам финансово какво ще ни трябва и затова се зачетох в темата, съответно доста въпроси ми изникнаха...
До колкото разбрах, от количка 3в1 няма много смисъл, по-добре е да се вземат отделно количка и кошче(седалка) за автомобил. Това което не ми е ясно обаче е, дали има смисъл от количка 2 в 1, тъй като до колкото разбирам летните количеки, които не са част от 2 в 1 количка, са по-леки и удобни от комбинираните?

Поразгледах предложенията за колички и виждам, че
 фаворити са количките на Cybex и Ewasywalker.
На мен ми се ще за количка и столче да се вместим в нещо до 2000лв, но пък не искам и да правим много компромиси, защото бебето живот и здраве ще се роди в началото на пролетта и се надявам доста да се разхождаме.
На външен вид много ми харесват количките на Cosatto, но не видях много впечатления от тях.

Ще се радвам на препоръки за количка може би до към 1500лв, като давам малко допълнителна информация:
1. Няма да се качва редовно по стълби
2. Аз съм нисичка (под 1,60), ни за сметка на това мъжът ми е по-височък.
3. Ще се ползва в София и общо взето трябва да се справя с "пресечен" градски терен.
4. Багажникът ни е голям Simple Smile

Благодаря предварително за насоките!

Последна редакция: нд, 07 авг 2022, 01:42 от march23

# 400
Привет, минавам, за да дам отзив за Cosatto Woosh XL. И на мен много ми харесваха като десени и ми се виждаха много яки и си казах, ето лятната ще е такава. За 2-3 месеца ползване по тротоарите на София ( не супер много, защото просто не излизахме толкова) се разскърца страшно много, направо ме беше срам колко шум вдига... Пратихме я на ремонт, защото е в гаранция, оправиха я, не скърца, но е въпрос на време пак да стане това.
В момента сме с кола с малък багажник и заема сравнително много място. В крайна сметка купихме Cybex Melio и се преродих. Страхотна е, наистина съм супер доволна, компактна, супер лека, маневрена, голям багажник, и нещо, което Cosatto няма - напълно легнало и напълно седнало положение. За напълно седналото не знаех, че е проблем, но детето в Cosatto мрънкаше и се набираше напред, за да вижда. Допълнително на Cybex коша може да се сложи в двете посоки, а на Cosatto не. Като цяло трябваше да се доверя на отзивите тук и да си бяхме взели Cybex от началото, даже и за комбинираната количка.
Това го разбрах като отидохме на живо в магазина да ги бутна с детето в тях, Cosatto я купих без да тествам - моя грешка.

# 401
nnn333,
Колелата се сменят много лесно. Може да си ги поръчате и смените вкъщи.

По повод лятните колички:
.. и въобще колички, след 5 броя които имах, за мен абсолютен фаворит са Йойо. Изключително маневрена, компактна, здрава и лека количка.
Ако знаех в началото нямаще да мина през останалите.

Започнах с голяма и стабилна количка, която намразих на втория месец. На улица си беше супер, но едва влизаше в колата, трябваще ла се разглобява... и пак. Тежеше.. ужас.

Втората беше по -лека, голямото предимство беше, че коша ставаше за столче за кола, така че не събуждах бебето при преместване. Коша можеше да приема седнало и легнало положение. Проблемът на тази количка беше огромните колела, които също едва побирах в колата.

Следващата беше МакЛарен, която бях взела на заем.

Четвъртата беше Йойо на заем. Е тогава се родих! Зимният кош, за малко бебе е полу мек, може да се сгъне. Летният вариянт е наистина проветлив.
Сгъва се така че може да я вземете като ръчен багаж в самолет!
Може да се води с една ръка, което е много удобно. И в крайна сметка е само една количка от началото до края.
След като я върнах си я купих и аз.

# 402
March23, виж:
Easywalker Rudey
Cybex balios S
Jane Muum ( много подходяща за ниски и високи родители, заради чупещата се дръжка, която е рядкост). Аз самата съм 1.50, а съпругът ми 1.85 и по-удобно дръжка и за двама ни не сме открили.
Maxi Cosi Addora
Chicco Urban и Best Friend, макар че не знам как са като качество в последните години.
За този бюджет може да се купи и mutsy evo или nio, но лично аз не съм им фен.

Eli.......,  уоуо как се справя на разбити улици? И аз я обмислям, но малките гуми ме спират. Заглеждам я най вече, защото е подходяща и за по-голямо дете.
nnn333,
Колелата се сменят много лесно. Може да си ги поръчате и смените вкъщи.

По повод лятните колички:
.. и въобще колички, след 5 броя които имах, за мен абсолютен фаворит са Йойо. Изключително маневрена, компактна, здрава и лека количка.
Ако знаех в началото нямаще да мина през останалите.

Започнах с голяма и стабилна количка, която намразих на втория месец. На улица си беше супер, но едва влизаше в колата, трябваще ла се разглобява... и пак. Тежеше.. ужас.

Втората беше по -лека, голямото предимство беше, че коша ставаше за столче за кола, така че не събуждах бебето при преместване. Коша можеше да приема седнало и легнало положение. Проблемът на тази количка беше огромните колела, които също едва побирах в колата.

Следващата беше МакЛарен, която бях взела на заем.

Четвъртата беше Йойо на заем. Е тогава се родих! Зимният кош, за малко бебе е полу мек, може да се сгъне. Летният вариянт е наистина проветлив.
Сгъва се така че може да я вземете като ръчен багаж в самолет!
Може да се води с една ръка, което е много удобно. И в крайна сметка е само една количка от началото до края.
След като я върнах си я купих и аз.

Последна редакция: нд, 07 авг 2022, 13:58 от paradigma

# 403
И аз много се чудя на това йойо, но зимния кош все ми се струва, че е много малък видях едно детенце и крачетата му висяха хич не ми се стори удобно. А ние също нямаме никакво място в багажника и две деца и само се чудя какво да избера

# 404
  • Варна
Привет на всички,
За нас е доста рано все още за покупка на количка, но ми се ще да се ориентирам финансово какво ще ни трябва и затова се зачетох в темата, съответно доста въпроси ми изникнаха...
До колкото разбрах, от количка 3в1 няма много смисъл, по-добре е да се вземат отделно количка и кошче(седалка) за автомобил. Това което не ми е ясно обаче е, дали има смисъл от количка 2 в 1, тъй като до колкото разбирам летните количеки, които не са част от 2 в 1 количка, са по-леки и удобни от комбинираните?

Поразгледах предложенията за колички и виждам, че
 фаворити са количките на Cybex и Ewasywalker.
На мен ми се ще за количка и столче да се вместим в нещо до 2000лв, но пък не искам и да правим много компромиси, защото бебето живот и здраве ще се роди в началото на пролетта и се надявам доста да се разхождаме.
На външен вид много ми харесват количките на Cosatto, но не видях много впечатления от тях.

Ще се радвам на препоръки за количка може би до към 1500лв, като давам малко допълнителна информация:
1. Няма да се качва редовно по стълби
2. Аз съм нисичка (под 1,60), ни за сметка на това мъжът ми е по-височък.
3. Ще се ползва в София и общо взето трябва да се справя с "пресечен" градски терен.
4. Багажникът ни е голям Simple Smile

Благодаря предварително за насоките!

Ние взехме от тази промоция https://dundio.com/easywalker-%D0%B4%D0%B5%D1%82%D1%81%D0%BA%D0% … acturers%5B133%5D
При нас не знам дали на лято няма да се наложи направо лятна количка да купуваме, но мисля че изгодно купихме всичко ако се наложи ще продадем количката с чисто нова седалка. Няма как да преценя от сега, но по -добре да имам всичко необходимо, ние сме решили че няма да трупаме нещата , а ще ги продадем докато са още новички.

Общи условия

Активация на акаунт