Бебешката количка - цяла наука за второ висше №49

• 71 288
  • 869
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте, търся си лятна/лека количка за детенце на годинка. Имам качване на 1 етаж стълби, искам да може да преодолява неравности - дупки, бордюри и прочие, искам да мога в градския транспорт да я качвам.
До сега ползвах 2ра ръка Jane Muum. Много си я обичам, но има два недостатъка - тежка е и след време дава един дефект на дръжката. Чупи се и трябва ново шаси. Писва ми да я катеря по стълбите и скоро усещам, че ще се прояви дефекта.
Имам и супер лека количка с най-малките гуми на света. Взех я от амазон преди 3 години с първото детенце. Но тя става само за разходки в мола.
Чета ревюта за Cosatto, Hauck и други, но от Англия. А там терена за возене и lifestyle-a е друг.
Благодаря!
за БГ малките колелца не са най-доброто решение,  и аз до този извод стигнах. Maclaren е по-добра на идеални настилки. Пробвай Inglesina.

# 601
Здравейте, търся си лятна/лека количка за детенце на годинка. Имам качване на 1 етаж стълби, искам да може да преодолява неравности - дупки, бордюри и прочие, искам да мога в градския транспорт да я качвам.
До сега ползвах 2ра ръка Jane Muum. Много си я обичам, но има два недостатъка - тежка е и след време дава един дефект на дръжката. Чупи се и трябва ново шаси. Писва ми да я катеря по стълбите и скоро усещам, че ще се прояви дефекта.
Имам и супер лека количка с най-малките гуми на света. Взех я от амазон преди 3 години с първото детенце. Но тя става само за разходки в мола.
Чета ревюта за Cosatto, Hauck и други, но от Англия. А там терена за возене и lifestyle-a е друг.
Благодаря!
за БГ малките колелца не са най-доброто решение,  и аз до този извод стигнах. Maclaren е по-добра на идеални настилки. Пробвай Inglesina.
Уважавам мнението ви, но аз не бих препоръчала тази марка. На 2 Мами от нашата площадка не оцеляха количките им в нашия град. Теоретично са ок, но зависи явно пак от терена. Обяви в олх на quid2 в момента 0. Това за мен е показателно. С по-големи гуми Cybex eezy s също е вариант, но нямам лични наблюдения.

# 602
Благодаря!
Уважавам мнението ви, но аз не бих препоръчала тази марка. На 2 Мами от нашата площадка не оцеляха количките им в нашия град. Теоретично са ок, но зависи явно пак от терена. Обяви в олх на quid2 в момента 0. Това за мен е показателно. С по-големи гуми Cybex eezy s също е вариант, но нямам лични наблюдения.
аз пък точно с Inglesina най -добре се чувствах в БГ, даже я подарих на приятелка, която също с удоволствие я кара. Е, малко избеля с времето, но много е карана, затова купувайте светли цветове, бежово. Обяви няма, защото в БГ не ги внасят толкова масово, колкото Cybex. На мен Cybex също ми харесват, нямам личен опит.

# 603
  • до най-прекрасния мъж
Ще мога да дам отзиви колко ще оцелее, като спрем да я ползваме или се счупи, недай Боже. Но засега, вече 6 месеца оцелява и не е мръднала, нито трака, нито нещо се е счупило. Ежедневно сме навън по два пъти. А е карана по всякакви терени, единствено на море не е ходила, но живот и здраве догодина, ще отиде. Аз съм с новия модел Майор. Цветовете наистина избеляват. С бежова съм и леко личи разликата. Но в Пловдив слънцето е силно.

# 604
За Cybex Melio някой има ли впечатления? Гледах я в Рая Тойс, сравнително малки са гумите и всъщност само това ме притеснява.

# 605
За Cybex Melio някой има ли впечатления? Гледах я в Рая Тойс, сравнително малки са гумите и всъщност само това ме притеснява.
не са толкова малки колелетата, 16.5 см са, идеален размер
Количката е много лека 6.2 kg, вижда се, че конструкцията е с много тънки по напречно сечение лайсни, но пък е подсилена, погледнато отстрани се вижда нещо като триъгълник, предполагам, че няма да се клати много.
Сгъването на снимка ми изглежда нереално малко, гледах и рекламния клип, там я сгънаха и беше по-широко и високо...
Скрит текст:

# 606
Пак казвам, че малките колелета по мои наблюдения не са причината една количка да е издръжлива и да не може да се движи и по груби терени. Според мен зависи как точно е разпределя тежестта количката. Още повече, когато говорим за 5кг колички. Примерно, когато бях с коша за новородено, Балиос С много ми зацикляше при среща с ръбове, а когато сложих т.нар. лятна седалка, вече все едно стана друга количка. Реално колелетата си бяха все същите, обаче за мен разлика имаше. Пак казвам, че съм доволна от Maclaren Atom,   а всички Мами, които разпитах със Cybex Mios също бяха доволни. Разликата обаче в цените е голяма и аз лично не бих дала толкова пари. Просто казвам, че малките колела не са причината, много често.

# 607
Здравейте,извинете,че така нахлувам,но търся  съвет за евтин вариант за зимна количка.Ще я ползвам  точно 2месеца, защото като се роди ще и студено и поне 3 месеца няма да има сериозни разходки.Има ли доволни от Кика бу  Amaia ,Gianni комбинирани 2в1,които се превръщат в кош за новородено?  За лятна харесах Косатo Woosh pumpkin  tiger . С първото ползвах Бебето,беше тежка,но за нашите пътища ставаше.През дупките си минавах с лекота.Забиваше единствено в по-големи наревности,а като гледах други колички се чудех как така се спъват ,друсат и тракат.Минах на лятна Лорели,която не беше нещо особено,но свърши 1 лято работа.След това от година и 9месеца детето навсякъде си ходеше с мен пеш.Надявам се и сега да имам детенце,което бързо ще махне всякакви возила.

Последна редакция: нд, 18 сеп 2022, 09:31 от Edelvais123

# 608
  • Вестерос
За новородено зимно бебе според мен е нужен кош за новородено.

# 609
От лятна количка на Easywaker съм супер НЕдоволна. Беше много къса/тясна за детето още от 8-9 м, а на 1 година главата й опъваше плата отзад и ужасно нестабилна!
За Maclaren има плюсове и минуси, писала съм за нея. Аз я карам главно по паваж, върви, бордюри качвам лесно, лека е, но не е нестабилна, детето е 13 кг и никога не съм се притеснявала, че ще се обърне с количката, а с Easywaker няколко пъти щях да го обърна на неравности.. Аз избрах модел с малко по-големи гуми, поръчах от амазон. Ама от хубавите ни улици и тротоари за 3 месеца ползване активно колелата се разскърцаха и ме дразнят, но си върви добре.

Не знам какъв е бил вашият модел , но аз съм с Jackey. Не е нито тясна,  нито е малка на детето ми , което е на 1г и 2м. 80 см , 11кг. Карам я на всякакъв терен и нямам никакви проблеми, гумите са нито малки,  нито големи.
Бутала съм Макларън Куест и след това ме бояха китките- абсолютно дърво. Не бих си дала парите за Макларън никога.

# 610
Здравейте,

някой дали е използвал Cam Fluido Easy или подобна? Интересуват ме теглото на рама+седалка, дали може да се сгъва със седалката и като цяло отзив за количката като устойчивост Simple Smile Много благодаря предварително Green Heart

# 611
  • до най-прекрасния мъж
Здравейте,

някой дали е използвал Cam Fluido Easy или подобна? Интересуват ме теглото на рама+седалка, дали може да се сгъва със седалката и като цяло отзив за количката като устойчивост Simple Smile Много благодаря предварително Green Heart

В първия сайт, който ми попадна, пише това относно теглото. Дали се сгъва със седалката - вероятно не. Не съм я ползвала, по принцип за САМ отзивите са разнопосочни. Огледайте се за магазин, близо до Вас, който я предлага и я вижте на живо.

# 612
Много благодаря, и аз гледам написаното по разни сайтове и предполагам 8.8 е теглото на рама+седалка. Ако има такъв магазин в София, с точно този модел наличен, просто не мога да го намеря Laughing Затова и питам за отзив.

# 613
Към нашата количка няма дъждобран и се чудя дали да купуваме отделно  ,та въпроса са ми е има ли нужда от него реално.нашето бебче ще е зимно края на декември

# 614
  • до най-прекрасния мъж
Да, объркващо е. Може би в официалния сайт на фирмата ще има повече информация.
Дъждобран зимата не ми е трябвал, към комбинираната количка нямахме изобщо такъв. Лятната има в комплекта, но никога не съм го ползвала, даже не знам как се слага. Но пък, иначе, пътува навсякъде с нас в багажника на количката, за всеки случай, ако потрябва. И моето дете е декемврийче, но е в началото на месеца.

Общи условия

Активация на акаунт