Бебешката количка - цяла наука за второ висше №49

• 72 361
  • 869
  •   1
Отговори
# 360
Момичета,пак аз ще ви досаждам .
Количката си е добре ,но има нещо,което не одобрявам,сега да ви питам дали вс колички са така -седналото й положение не е напълно седнало ами направо си е като полулегнало...Облегалката се коригира с колан,а не с механизъм.Дали всички,които са с колани са така?

# 361
  • до най-прекрасния мъж
И нашата е с колани. Не мога да кажа, че е полулегнала, но определено не е на 90 °, което за мен е ОК. Мисля, че всички колички имат лек наклон назад, иначе детето как ще се облегне?

# 362
И нашата е с колани. Не мога да кажа, че е полулегнала, но определено не е на 90 °, което за мен е ОК. Мисля, че всички колички имат лек наклон назад, иначе детето как ще се облегне?
Да,може би е така...Сегашния ни танк с помпащи гуми понеже има такова на 90° ,но е с механизъм, та реших да попитам

# 363
И ние сме с приам. И колкото и да си я обичам и харесвам количката не иска вече да стои в нея. Много ми е болно 😢 хаха. Иначе имаме лятна на мамас и папас. С нея е горе-долу по-добре. Единсвения недостатък е, че е с две дръжки, а на приама бях свикнала да си бутам с една ръка. Благодаря за препоръката за триколката. Ще я разгледам.
Иначе за количка, защото темата е такава. Препоръчвам Cybex priam. Всичките ми приятелки след мен си взеха приам и балиос. Всички сме супер доволни. Супер удобна е и за бутане и за спане. Детенцето ми се скъса да спи в нея. Но ясно с прохождането вече не иска да се вози…

И ние ще сме с Priam. Поръчах шаси, кош за новородено и лятна седалка. Мислих, гледах и в крайна сметка на нея се спрях. Красива, надеждна... Надявам се и проходима... И кошница и стол за след 9-ти месец за кола взех на Cybex. Дано да сме доволни, че таткото е много капризен и с предното ни бебче, набързо разкарах Стоке-то.  Simple Smile
Какво не ви хареса в Stoke ,питам понеже съм се спряла точно на тази марка

# 364
Здравейте! Предварително се извинявам за въпросите, но съм много неориентирана все още. Очакваме първото си дете и тепърва започваме да пазаруваме. Очевидно най-скъпата покупка ще е количката и вече разглеждаме.
Може ли мнения за Tutis и Buba? Харесахме модели от тези марки, както и от Easywalker и Maxi Cosi. Бях чела положителни мнения за последните 2. Отзиви и за 4те марки биха били полезни.
Няколко основни неща искаме - количката да е 2 в 1 или 3 в 1, да става и за по-едро/голямо бебе/дете (кг - до 22, не до 15), същевременно пък да не е прекалено тежка, лесно да се маневрира, да има повечко място за багаж. Нямаме конкретен бюджет, но все пак не ми се иска да давам 2000 лв и нагоре за количка.
Благодаря! 🙂

# 365
@FireWithin666
от тези марки Easywalker

# 366
  • Бургас
FireWithin666, бюджета ви е добър. Изключете Буба и Тутис. От споменатите  Easywalker и Maxi Cosi са добър избор. Зависи от модела на който сте се спрели, но там вече  е и въпрос на вкус.
За около 2000 лв обаче аз бих взела Nuna Mixx Next Birch - https://dundio.com/nuna/nuna-%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%B1%D0%B8%D0%B … ce&order=DESC
Надхръвля малко бюджета, но ако има времете все ще изпадне някое намаление. Отговаря и на изискването ви да става до 22 кг.

# 367
И ние сме с приам. И колкото и да си я обичам и харесвам количката не иска вече да стои в нея. Много ми е болно 😢 хаха. Иначе имаме лятна на мамас и папас. С нея е горе-долу по-добре. Единсвения недостатък е, че е с две дръжки, а на приама бях свикнала да си бутам с една ръка. Благодаря за препоръката за триколката. Ще я разгледам.
Иначе за количка, защото темата е такава. Препоръчвам Cybex priam. Всичките ми приятелки след мен си взеха приам и балиос. Всички сме супер доволни. Супер удобна е и за бутане и за спане. Детенцето ми се скъса да спи в нея. Но ясно с прохождането вече не иска да се вози…

И ние ще сме с Priam. Поръчах шаси, кош за новородено и лятна седалка. Мислих, гледах и в крайна сметка на нея се спрях. Красива, надеждна... Надявам се и проходима... И кошница и стол за след 9-ти месец за кола взех на Cybex. Дано да сме доволни, че таткото е много капризен и с предното ни бебче, набързо разкарах Стоке-то.  Simple Smile
Какво не ви хареса в Stoke ,питам понеже съм се спряла точно на тази марка

Здравейте, изключително нестабилна и непроходима. Нестабилна, защото на няколко пъти щеше да се преобърне от най-малкото препятствие и непроходима, защото не е подходяща за друго освен равен терен, тип "мол" и парк. За качване на тротоари и нашите неравни пътища е абсурдна, за съжаление. Бях я харесала на външен вид и я взехме и в крайна сметка я продадохме на 6-ти месец. Тогава взехме лятна на Cybex Easy S+ и се родихме. Сега обаче очакваме зимно бебе и ми трябва и кош за новородено, затова взимам Приам-а и след годинката ще извадя пак Easy S+.

# 368
А Easywalker не са ли малки? Харесват ми, но сякаш ми се струват малки. И те ли са до 22 кг? Ако бебето прилича на баща си, ще върви високо.

# 369
  • Седмото небе
Charmante,
А защо не погледнете опциите на Изи-то да си сложите “зимен кош/0+” или да я ползвате с порт бебе. Сайбекс предлагат много хубаво такова, уютно и закрито е, Cocoon S се казва.
Иначе с две ръце подкрепям “за” Приам. Като при този модел също има опцията за пълно легнало положение на седалката 6+ комбинирана с Lite cot за Priam. Той после може да се ползва и вместо зимно чувалче. Не всички намират този вариант за практичен, но според мен за зимно бебе, с което може би няма да сте много време навън е добро решение.
Дъщеря ми е родена на 20 януари и сумарно зимния кош сме го ползвали общо 2 месеца. Като тя на 4+м вече не се търпеше толкова на закрито и я преместихме в летния кош. С него изкарахме миналото цяло лято, зимата с чувалчето и дъждобрана се спуквахме от дълги разходки и тази година го ползвахме до преди месец.
Ако не бяхме взели триколката-колело, за лятна количка обмислях или Mios (харесвам е заради мрежестия гръб) или Eezy s twist +2 (а тази заради въртящата седалка). Те с подходящите аксесоари също биха били добър всесезонен избор

# 370
Здравейте, момичета, ние очакваме бебчето си февруари, но вече започнах да мисля за различни критерии за количка. Бих се радвала да чуя вашите мнения и съвети.

- Да е маневрена и не много тежка.
- Да бъде комбинирана (бебето е февруари, предполагам ми трябва кош за новородено, след това летен кош, но после - да кажем, като стане на годинка, какъв кош се слага?)
- Бюджет - 2000-2500 лева.. Ако е около 2000 може би по-добре, но ако включва и кошче за кола комплектът - 2500 също е ок.
- Чувала съм за много марки - Cybex мисля, че са доста добри.. но ще се радвам да чуя вашето мнение.
- Може ли също малко помощ относно: кошчетата за кола - едното е за новородено, после взимате за 6+ месеца ли? Че прочетох доста неща в интернет. Предполагам е хубаво столчето за новородено също да може да се поставя на шасито?

Благодаря предварително!

# 371
Charmante,
А защо не погледнете опциите на Изи-то да си сложите “зимен кош/0+” или да я ползвате с порт бебе. Сайбекс предлагат много хубаво такова, уютно и закрито е, Cocoon S се казва.
Иначе с две ръце подкрепям “за” Приам. Като при този модел също има опцията за пълно легнало положение на седалката 6+ комбинирана с Lite cot за Priam. Той после може да се ползва и вместо зимно чувалче. Не всички намират този вариант за практичен, но според мен за зимно бебе, с което може би няма да сте много време навън е добро решение.
Дъщеря ми е родена на 20 януари и сумарно зимния кош сме го ползвали общо 2 месеца. Като тя на 4+м вече не се търпеше толкова на закрито и я преместихме в летния кош. С него изкарахме миналото цяло лято, зимата с чувалчето и дъждобрана се спуквахме от дълги разходки и тази година го ползвахме до преди месец.
Ако не бяхме взели триколката-колело, за лятна количка обмислях или Mios (харесвам е заради мрежестия гръб) или Eezy s twist +2 (а тази заради въртящата седалка). Те с подходящите аксесоари също биха били добър всесезонен избор
Мислих и този вариант, но реално периодът ще обхване цялата зима /началото на Ноември чакаме бебето/ и ми беше притеснено дали ще е подходящо и заложих на сигурното. Плануваме и следващо бебе, живот и здраве по-нататък, така че ще влезне в приложение Приам-а отново. Simple Smile
Daisy, бюджетът ви е добър. Можете да влезнете в тази цена със столчето за кола на доста добри модели на Cybex и други висок клас марки. Разгледайте, в олх изкачат от време на време чисто нови Priam на добри цени, ако ви допадне. Момичетата препоръчват и други марки и модели, вижте в темата.

# 372
  • до най-прекрасния мъж
Daisy1, няколко принципни неща мога да ти кажа като насока.
1. До около 6 м се ползва кош за новородено, а след това се преминава на кош 6+ на количката, това е седалката реално. В седналия кош детето можете да си го возите докато ползва количка или до максимално тегло, което може да носи самата количка. Обикновено 15 или 22 кг, което е до 3-4 годинки. Някои деца не искат да стоят в коша за новородено дълго. Дъщеря ми я преместих в чисто лятна количка на 3++. Но моята комбинирана беше тежка, затова купихме лятна, а и детето вече не го свърташе да лежи, искаше да я навдигам да гледа. Тя се роди началото на декември и в края на март я сложих в лятната количка. Вози се и до сега без проблем. Така че моят съвет е гледайте количката да е максимално лека. Повече се ползва със седналия кош, отколкото с коша за новородено и е важно шасито да е леко и количката да е маневрена. Също сенникът да е голям. Бебето ще е вече във възраст за седалка лятото и е важно да му осигурите добра сянка.
2. По отношение на кошницата - ако вземете количка 3 в 1, кошницата обикновено е до 13 кг. Моята дъщеря я преместихме на 6 м в столче с изофикс, тъй като кошницата й умаля и на ширина, и на дължина. От време на време я возим на близки разстояния в кошницата, но определено до 13 кг няма да я изкара. Сега е около 9 кг и е на почти 8 м и седи като наказана в кошницата. Съветът на специалистите по детска безопасност е да се наблегне на хубаво столче за кола. Така че, ако не държите кошницата да се закрепя за шасито, моят съвет е да си купите хубав стол, без да се съобразявате с количката. Аз съм слагала кошницата за кола  на шасито на количката броени пъти. Повече си я извеждах с коша за новородено, защото тя си спеше вътре.
Моята количка е на заем и ако сега трябва да избирам, най-важното за мен е да е лека и маневрена. Нямах търпение детето да стане на подходяща възраст и времето да се стопли, за да купя лятна количка.
Дайте повече насоки ще я вдигате ли по стълби, по какви терени ще я разхождате и т.н. Бюджетът е много добър, така че можете да купите доста добра количка за тези, че и доста под тези пари.

# 373
Blue Angel наистина е дала много важни насоки. Изборът на количка се определя преди всичко от начина на живот. Помислете наистина къде ще я карате, къде ще я държите когато не я карате, ще я сгъвате и качвате ли често в колата, какъв е багажника.  Аз също не съм привърженик ни системите 3 в 1, защото наистина е ужасно досадно да се сваля кошница от колата и след това отново да се закача с коланите. И аз много рядко съм я ползвала с шасито. Уж има удобство бебето като е заспало да се премести, но те са толкова тежки, че когато бебето малко порасне аз не съм в състояние да го вдигна това нещо. Спокойно с половината този бюджет може да купите едно качествено столче за кола от новородено до 18 кг.  което е около 4 години като например  britax dualfix, а с другата половина количка 2 в 1. Според мен възгледа, че има висок клас марки не е съвсем правилен. Марки като Cybex, Easywalker, Maxi Cosi, Mamas and papas, Peg perego и т.н (масово разпространени те европейски марки). имат висок и нисък клас модели в зависимост от екстрите, материалите и качеството на изработка. Съответно и цената на тези модели е различна. Водещите модели на всяка една от тези марки са около и над 2000 лв.
В това описание въобще не включвам българските марки, с такъв бюджет не си струва да се гледат. Те нямат собствени разработки, а купуват готови китайски колички и ги брандират. Имат и сполучливи модели от време на време, но не е масово.
Напишете ни как си представяте ползването на количка и ние ще предложим конкретни модели. Ще отидете на място ще видите и сама ще усетите кое е за Вас.

Последна редакция: пн, 01 авг 2022, 22:37 от paradigma

# 374
Daisy1, няколко принципни неща мога да ти кажа като насока.
 Така че, ако не държите кошницата да се закрепя за шасито, моят съвет е да си купите хубав стол, без да се съобразявате с количката. Аз съм слагала кошницата за кола  на шасито на количката броени пъти. Повече си я извеждах с коша за новородено, защото тя си спеше вътре.
присъединявам се, аз също само няколко пъти сложих столчето (яйце) на шасито на количката, като ходих в МОЛа. На лекар съм носила бебето в ръка със столчето.За мен няма смисъл от 3 в 1 за всяка майка.

Общи условия

Активация на акаунт