Бебешката количка - цяла наука за второ висше №49

• 71 353
  • 869
  •   1
Отговори
# 450
Аз пък искам да питам коя е лятната количка, която се сгъва най-много /става най-компактна/ и е най-лека. Търся нещо което да ползваме само за пътуване. Без значение са ми марка и цена. Ако има нещо по-бюджетно бих го предпочела.
Ние с тази цел взехме chipolino move on - може би най-леката беше в магазина, сгъва се с една ръка и е компактна, а за ползване е удобна. И е издръжлива Simple Smile

# 451
Аз пък искам да питам коя е лятната количка, която се сгъва най-много /става най-компактна/ и е най-лека. Търся нещо което да ползваме само за пътуване. Без значение са ми марка и цена. Ако има нещо по-бюджетно бих го предпочела.
Ние с тази цел взехме chipolino move on - може би най-леката беше в магазина, сгъва се с една ръка и е компактна, а за ползване е удобна. И е издръжлива Simple Smile
за летене, трябва да е около 4 кг, има такива!
EASYWALKER  Jackey Sand Taupe (7 кг)
CHICCO Trolley Me Lollipop (7.1 кг)
CYBEX  Libelle Beach Blue 2022 (5.9 кг)
ERGOBABY Metro Compact City Black (6.3 кг), много малка в сгънато полож.52 cm x 44 cm x 23 cm
MAXI-COSI  Laika - Nomad Red, 7.5 кг, много малка в сгънато полож. 27 × 66,5 × 46,5 cm
JOOLZ Aer Lovely Taupe 6kg
 Inglesina Quid2 2022 Elephant :  5,9 kg, 46,5 x 58 x 19 cm.
Zopa IQ 5,75kg,  55 x 30 x25
PEG PEREGO PLIKO MINI, 5,7 kg,  94 × 34 × 31 cm

# 452
Не е уточнено, че трябва за летене.
Chipolino Move On е 4.6 кг.

# 453
Това, че Hauk е немска според мен не значи нищо, поне тази която гледах аз като модел, ме привлече една опция. Но видимо нито материята, нито шасито беше с качествени или поне добри материали. Сигурно има и изключения.

# 454
  • гр.Пловдив
На Nuna им е много добър рейтинга в западните сайтове ,и за летни и като цяло за 3в 1 ,аз не търся нищо конкретно,но ми направи впечатление,т.е за маминките -обърнете им внимание Simple Smile

# 455
Това, че Hauk е немска според мен не значи нищо, поне тази която гледах аз като модел, ме привлече една опция. Но видимо нито материята, нито шасито беше с качествени или поне добри материали. Сигурно има и изключения.

платът е много добре. здрав, лесно се почиства, а когато се пере, съхне бързо. шасито е малко 'паянтово' според мен.. след кратка употреба се появиха луфтове тук-таме... но мисля, че ще изкара до другото лято, когато вече едва ли ще ползваме количка.

# 456
Здравейте, може ли отзиви за cybex balios 2in1? С трансформиращ се кош е.

# 457
Имам две приятелки с Хаук  и не мога да кажа, че количките са чудесни. Стават, вършат работа, но не са върха. Както са писали преди мен луфтове, не добър текстил. Не са най-добрите по маневреност. Общо взето са бюджетен вариант . С Чиполино елит наистина се напълниха парковете, струва ми се удачна конструкция, попитайте някоя майка на улицата.

# 458
Здравейте, аз ще купувам количка ноември вероятно, за януарско бебе. Иска ми се да е лека и с голям сенник. Хаук харесвам много (ползвала съм за първото ми дете). Другите марки, които ми допадат са Кам и Чиполино. Тази Чиполино Move on сякаш най-много ми хареса, но става ли за новородено? Изобщо, може ли да ми препоръчате някой летен модел, който става от раждането? Смятам да ползвам и слинг, а след това ергономична раница, затова ми се иска нещо компактно и бюджетно.

# 459
Здравейте, може ли отзиви за cybex balios 2in1? С трансформиращ се кош е.

Аз позлвам такава, даже имам чуството, че е най-масово използваната количка. Поне  около езерото в Дружба в София. За мен беше много важно да е компактно, защото асансьорът е малък, а и трябва да стои в коридора у нас.

Лека е, маневрена е. Кошът за новородено е достатъчно голям, въпреки че малката наддаде доста бързо и го изпълни за нула време. Летният кош има различни позиции, може и наред, и назад да гледа детето.
Аз съм доволна и бих я препоръчала.

# 460
Hauck  е немска марка, основана от Феликс Хаук през 1927г. От самото начало са правели само колички, а от 1950 дъщеря му Паула е разширила производството с текстилни продукти, преносими легла и други детски стоки.
Количките им са известни с ценовата достъпност, цветен дизайн и лесна функционалност. Днес продават и столчета, люлящи се столчета, оградки, колела, триколки, предмети за сигурността на децата.

Платовете на Hauck  наистина са по-различни, те са по-леки, тип шушлякови малко изглеждат.
Но не съм сигурна, че на Чиполино са по-добри, освен на снимка. Една приятелка имаше такова избеляло Чиполино, че вече се беше превърнало от лилаво в бяло-лилаво.
За конструцията, също си мисля, че на Hauck   е по-добра.

# 461
Според мен сло влезете да разгледате дадените модели в олх, ще разберете как ще изглежда след 1-2 години. Чиполино също не ми харесват, но специално елит мисля, че е по на друго ниво. Просто разгледайте вече използваните и ще видите, като драскотините ясно че зависи как се ползва

# 462
  • Anywhere
Истината е,че и Чиполино и Хаук се произваждат в Китай Simple Smile. Точно този модел на Хаук не е нещо особено. В летния вариант седалката се монтира неподвижно и не може да гледа към вас. Препоръчвам да видите на живо Чиполиното и Кикабу Уго. Познати бяха с последната и си изкараха 2г. с нея. Вижте Jane Muum и Jane Kawai. Скоро се пишеше, че имат нов дистрибутор за БГ и били на добра цена !

# 463
Благодаря за мненията. Кикабу ми хареса, но по-горе някой беше казал, че не са добри?  Все пак може би зависи и от модела.
Засега се спях на Хаук Eagle 4s.

# 464
Аз писах, че не харесвам Кика Бу, но бих го предпочела пред Хаука. И наистина това с необръщането на седналия кош е доста кофти. Имала съм и Кика Бу и Хаук. И двете са дървени тръскачки, но Кика Бу-то поне беше маневрено за разлика от Хаука, с който си чупех ръцете. И материята на Хаук беше по-груба и неприятна от тази на Кика Бу.

Общи условия

Активация на акаунт