Бебешката количка - цяла наука за второ висше №49

• 71 393
  • 869
  •   1
Отговори
# 690
Добро утро ,мами Simple Smile След голямо чудене,закупих столчето за кола.Сега идва големият проблем ,че не мога да се спра на количка 2 в 1 .Чакам промоциите през ноември,а и бебока очаквам тогава.Търся количка със зимен кош,като  ме интересува и летната седалка да е удобна.Да е с легнало положение ,а не тези неудобни чупки ,които имат повечето количка.Не ми се ще да купувам една заради зимен кош, за няколко месеца и след това,отделно и лятна.Търся по бюджетен вариант,но се отказах от всичко което бях харесала,защото са 3 в 1.След всичките изчетени теми тук и разгледани колички ...нямам абсолютно никаква представа и направо вече се побърках с тези количка.Моля,да споделите опит за някоя 2в1 подходяща както за зимна ,така и за летна.Благодаря

Peg perego с две ръце!

# 691
Здравейте Blush Дали някой има мнение за Cangaroo Empire? 3 в 1 е, като в момента е намалена в Хиполенд и всичко излиза 700 и няколко лева. Знам, че има противоречиви мнения за марката…
https://detski-magazin.com/3-v-1/cangaroo-kombinirana-kolichka-3 … bezhov-46270.html
Чакаме бебето декември и вече съвсем се обърках с тези колички. Един казва, че кош за новородено е задължителен, друг, че е излишен, тъй като януари/февруари няма да е за дълги разходки с новородено и най-добре за 10тина минути в слинг, а после пролетта направо да съм инвестирала в качествена лятна количка (имам набелязани Mast M2x и Inglesina Maior засега).
Изобщо, ако някой може да се включи с мнение ще съм благодарна.

# 692
  • Седмото небе
Мнение за показания модел нямам, но от личен опит мога да ви посъветвам следното.
Можете да изкарате първите и особено щом ще са зимни месеци със сравнително обикновена, да не кажа проста количка. Дори и по-тежичка и обемна да е. Е все пак съобразете и излизане, прибиране и като цяло придвижване. Даже ако си намерите и не сте против да е втора ръка или назаем да ви даде някой, още по-добре. Със скромен бюджет и количка максимум 2 в 1 може да изкарате първите 5-6-7 месеца според зависи и после да инвестирате в хубава “лятна” и лека количка каквато сте си харесали. Моя позната има Маст, много е доволна от неща, Инглесина също е хубав модела.
Междувременно ако често и дълго ще пътувате с автомобил е добре да се инвестира още в началото в качествено столче за колата, отколкото да ползвате такова от комлект количка 3 в 1 да речем, на която зимния кош ще ползвате сигурно малко, кошницата за кола задължително ще подмените много бързо(при по-евтините модели са грозни и неудобни тези кошници), а дори и с летния кош в повечето случаи количките “натежават” с порастването и на детето. И в един момент хем сте купили 3в1, хем и стилче междувременно ще смените, а има вероятност да поискате да си купите и много лека, маневрена и компактна лятна количка...

# 693
  • до най-прекрасния мъж
Като майка на декемврийче, родено в началото на декември те съветвам да си вземеш хубава лятна количка. 3 в 1, ако е тежка, ще я намразиш на втория ден. Особено нискобюджетните марки. Нито с маневреност, нито с лекота, нито  с особено удобство се отличават. Аз взех назаем 3 в 1, мразех я и нямах търпение да купя лека лятна. Кошницата за кола беше хубава и я ползвах до 6-7 месеца. После преместих бебето в столче. Седалката на 3 в 1 изобщо не съм я ползвала. Бебетата растат бързо и натежават бързо. Ако живееш в къща и имаш къде да държиш количката и това, че ще е тежка и не особено маневрена, не ти пречи, тогава и 3 в 1 ще ти свърши работа. Но налага ли се да я вдигаш и да преодоляваш стълби, ще ти е трудно. Ние от декември до март излизахме за по 30-40 мин и то не всеки ден. Таткото беше вкъщи доста време, но като тръгна на работа, нямаше с кого да свалям количката. Издържах месец и купих лятна. Детето почти няма ден, в който да не е навън поне 2 пъти. Сега бебка тежи 10 кг и я свалям и качвам с лекота. Не си представям 12 кг количка + 10 бебе.

# 694
  • Седмото небе
Точно същото имам предвид и аз!

# 695
Добро утро ,мами Simple Smile След голямо чудене,закупих столчето за кола.Сега идва големият проблем ,че не мога да се спра на количка 2 в 1 .Чакам промоциите през ноември,а и бебока очаквам тогава.Търся количка със зимен кош,като  ме интересува и летната седалка да е удобна.Да е с легнало положение ,а не тези неудобни чупки ,които имат повечето количка.Не ми се ще да купувам една заради зимен кош, за няколко месеца и след това,отделно и лятна.Търся по бюджетен вариант,но се отказах от всичко което бях харесала,защото са 3 в 1.След всичките изчетени теми тук и разгледани колички ...нямам абсолютно никаква представа и направо вече се побърках с тези количка.Моля,да споделите опит за някоя 2в1 подходяща както за зимна ,така и за летна.Благодаря
И 2 в 1 не ти трябва, вземи си само 1. Лятна хубава количка.
За зимата може да купиш едно чувалче с цип и меко кожено отвътре,  можеш да слагаш покривалото за дъжд при вятър. Дори и в дебело одеало можеш да извеждаш бебето, отдолу с космонавтче.
Аз бих си дала целия бюджет за хубава лятна количка.

# 696
Supermama, blue.angel - благодаря! Определено мненията ви успяха да ме ориентират и ще ги имам предвид в избора на количка. Наистина не е лесно, особено с първо дете и при толкова голям избор на пазара, но добих представа. Поздрави Hug

# 697
  • до най-прекрасния мъж
Аз се ориентирах по мамите, които живеят около нас. Всички захвърлиха много бързо големите тежки колички и минаха още преди 6тия месец на леки летни. Наистина се оказа оправдано това действие.
Марина, Инглесината я тикам вече 6 месеца. Ужасно доволна съм и не бих я заменила с друга. Само имай предвид, че не се пере в пералня, ако ти е важно. Аз съм със светъл цвят и миналия ден я прах на ръка. Но пък без проблемно тапицерията се суши в сушилнята - сенник, седалка, чувалче за крачетата.

# 698
Благодаря за мнението! Чета само позитиви за Maior и явно има защо. Наскоро я видях във Вис Виталис, харесаха ми големите за лятна количка гуми, както и че е по-висока. Покривалото за крачета, включено в комплекта, предполагам също е удобно. На Mast M2x отчитам като предимство, че седалката се регулира чрез механизъм, а не с колан, което за някои хора е неудобно, но определено и двете колички изглеждат, а явно и не само изглеждат, качествени и удобни.

Аз се ориентирах по мамите, които живеят около нас. Всички захвърлиха много бързо големите тежки колички и минаха още преди 6тия месец на леки летни. Наистина се оказа оправдано това действие.
Марина, Инглесината я тикам вече 6 месеца. Ужасно доволна съм и не бих я заменила с друга. Само имай предвид, че не се пере в пералня, ако ти е важно. Аз съм със светъл цвят и миналия ден я прах на ръка. Но пък без проблемно тапицерията се суши в сушилнята - сенник, седалка, чувалче за крачетата.

# 699
  • au bout du monde
Ааа не всички колички са големи и тежки.  Не обобщавайте така. Моята е лека и удобна.

Добре обмислях каква количка да взема, точно, за да не се налага да я сменям.
Детето е на 1г и още се вози в нея.

# 700
Здравейте. Някой използвал ли е лек кош за Cybex Priam? Взехме шаси, летен кош и кошница за кола, но се чудя дали си заслужава толкова много пари за зимен кош, който ще се използва само няколко месеца.

# 701
Благодаря за мнението! Чета само позитиви за Maior и явно има защо. Наскоро я видях във Вис Виталис, харесаха ми големите за лятна количка гуми, както и че е по-висока. Покривалото за крачета, включено в комплекта, предполагам също е удобно. На Mast M2x отчитам като предимство, че седалката се регулира чрез механизъм, а не с колан, което за някои хора е неудобно, но определено и двете колички изглеждат, а явно и не само изглеждат, качествени и удобни.

На Mast M2x  може да се сложи и кош за новородено, ако така и така ще се купува аз бих взела и кош вместо да мисля и скалъпвам вариант за първите месеци. Наскоро ми попадна в полезрението тази количка и съм фен (без да съм я ползвала). Гледам че са намалени в комсед количка + кош излиза 909лв, което смятам за бюджетно, особено като ще се ползва от-до. Но аз съм от майките, които не си представят да мандахерцат новородено в лятна количка с чувалчета и тем подобни. Ако сега избирах бих се спряла на нея или на Eezy twist-а.

# 702
  • Седмото небе
Здравейте. Някой използвал ли е лек кош за Cybex Priam? Взехме шаси, летен кош и кошница за кола, но се чудя дали си заслужава толкова много пари за зимен кош, който ще се използва само няколко месеца.
Зависи кога го чакате бебчето и колко време се очертава да излизате в първите месеци. Лекия кош на Приам е всъщност много просторен, бебчето е закрито и добре защитено, седалката става абсолютно легнала, предимството му е че после може да се ползва и като стандартно чувалче. Цената на ново такова е по спомен малко под 400 лв. На редовна цена стандартния твърд зимен кош си е соленичък, но ако не ви е проблем може такъв да си закупите втора ръка от олх за около 200-400 лв, поради краткото ползване почти винаги са супер запазени. Преценете според вашите очаквания и начин на живот кое ще ви е по-удобно. Но пък с наближаващите намаления може да вземете на добри цени и стандартен кош (ако държите да е нов) и/ли лекия с функция на чувалче. Но за лятната седалка непременно си купете дъждобрана, пази чудесно. Става и за чисто лятната седалка, и ако се ползва мекия кош.

А за твърдия кош, ако се спрете на него преценете до колко ще ви е нужен дъждобран, понеже той си е само за него. Този е подобен, но не намирам снимка с коша на Приам точно.

А щом на Маст може да се сложи и кош за новородено, така става още по-функционална и си заслужава купуването и за ползване от начало до край.

И не сме обобщавали за всички комбинирани колички, че са тежки, неудобни и винаги се сменят. Коментирахме, че така се случва май най-често с евтините и недобре конструирани такива. А и когато не е помислено и преценено добре до колко евтиното закупуване на комплект 3в1 примерно, може всъщност да излезе освен скъпо, а и неудобно. Но както все повтаряме то всичко си зависи от начина на живот, предпочитанията и преценката на родителите.

Последна редакция: пн, 03 окт 2022, 06:41 от * SUPERMAMА *

# 703
Момичета, а има ли мами с Easywalker Harvey 3 ? Някой ползвал дали може да даде инфо?

# 704
  • Варна
Момичета, а има ли мами с Easywalker Harvey 3 ? Някой ползвал дали може да даде инфо?
Ние купихме такава още не съм  я тествала, но имам близка с две деца с малка разлика и вече трета година си я използва и е доволна
 Аз също съм возила децата и ми беше много удобна и лека, затова държах да е такава. Не знам защо не е така масова, като Сайбекс, но и с нея съм возила деца не е моята количка. Трудно убедих ММ, защото всички други са със Сайбекс и навсякъде я виждаме, надявам се  да не съм сбъркала в избора си

Общи условия

Активация на акаунт