Великобритания - тема [92] Лятнo - Морска НеКовидна

• 48 243
  • 748
  •   1
Отговори
# 480
  • Великобритания
https://www.parkdeanresorts.co.uk/location/isle-of-wight/lower-hydе
ей тук бяхме , тъкмо обсъждаме с мъжа ми за кога да я букваме догодина , ясно е вече , че пак ще е там

# 481
  • UK
Pampers, честито,  да илядиш! Каквото си пожелаеш,  това да ти се случва!  🤗
За почивки си говорите,  аз съм в Гърция, хора,  и не ми се тръгва...

Да ви питам искам -  избирам подарък за близко българско дете на близо годинка и половина.  Живеят в Лондон, но общо взето родителите не познават Англия, знаят малко език,  много работят и никъде не ходят. Искаме да им подарим вход с отворена дата за някакво място или някакъв експириънс  - theme парк може би, зоопарка или аквариума също са ни опция,  ако не изберем друго.  Може ли да ми препоръчате нещо подходящо точно за тази възраст, моля? В радиус 2, макс 3 ч път с кола от Лондон. Тенкю 😊

# 482
  • Bristol
Pampers, честито!
И моят РД беше уикенда. Ходихме на гости при сина и приятелката му в Стоктън и се разходихме из района, Йорк, Ярм и тн. През деня си беше топло, но вечер си ставаше хладно и се спеше добре, не като в Бристол. Буквално избягахме от жегите 😁

Dejie, мембършип за National trust, те имат много обекти и забавления за деца различни организират? Обаче да не стане така, че да им го вземеш, а те ни веднъж да не отидат някъде 🤔
Аз този техен парк много го харесах, близо е до Slough. Но да изчакат малко тревата да стане зелена, че сега навсякъде е пустинно жълта 😔
https://www.nationaltrust.org.uk/cliveden

# 483
Pampers, честита да си.
Абсолютно безветрие вчера.

# 484
Честотното на рожденниците.

Ние имахме такива преживявания, че незнам от къде да започна.

Бяхме 3 седмици в България, уж децата щяха да са с баба си и дядо си, а аз напред назад по почивки. Първата седмица ги заведоха на планина, те там се скъсаха да повръщат и с темп и двете. После, ние отидохме на море, на голямата нещо я ухапало.
Последната седмица ок, тръгнахме си ние двамата и уж щяхме да оставим дребните до края на ваканцията и после да ги приберем. Ама не, малкото в деня в който пътувахме започна да повръща яко, с темп и чудеса. Бабата се ушашка, дори викаха бърза помощ. И тия от бърза помощ, какъв доктор е бил незнам, тя с класически симптоми на стомашен вирус, лепнаха и диагноза ангина. А гърлото чисто.
Ние в Лондон през това време, те звънят през 10 мин. И се намериха билети за другия ден сутринта, в неделя. Сега пак сме в София, аз трябваше да съм на работа нон стоп тия две седмици. Едва намерихме билети за връщане сега в събота, ще си вземем и децата с нас. Направо нямам търпене ние да се прибера вкъщи вече.

# 485
  • Bristol
Оле, Ронка, голям стрес Sad
Свекървата от самото начало я беше страх да гледа децата с преспиване, за да не им стане нещо. Та само с наше присъствие или само за деня сме й ги оставяли. Майка имаше повече кураж, но постепенно с времето и тя започна да се притеснява. Голяма отговорност си е не твои деца да гледаш, дори да са внуци, а с годините и повече страхове се появяват Sad

# 486
Мери, честит рожден ден и на теб! Радвам се, че си имала хубав празник. Харесвам го аз Йорк и се надявам есента да отскочим. Все му се каня на парка със скулптурите.

Радвам се, че тази топла вълна нас ни пропусна, но защо дъжда ни подмина?! 😭3 дни прогноза с гръмотевици, посяхме трева и...вчера прекапа колкото да не е без хич, а днес пече пак яко.

Ронка, съжалявам много за провалената ваканция! Дано децата бързо да се закрепят!

Дежи, щом не ходят, каквото и да вземеш, така ще остане неизползвано. Това го казвам от опит с такива познати. Даже с нас не тръгнаха колкото и да сме ги канели, все си намират извинение.

# 487
И аз не бях много навита, но хайде, децата много искаха, щяха да си изкарат на топло лятото. Уж се оправят с тях, такова чудо не е било досега.

# 488
  • Leeds, UK
Честито на рожденичките. Здраве и късмет желая.
Днес се разходихме из Несебър. Купих някои дребни подаръчета. Следобед ще е на плаж, въпреки, че аз съм за ранните плажове, ама така се случи. Обичам спокойно и равно моренце😁 Обичам и тишина, което е несъвместимо със Слънчев бряг.
Запознах се с Митьо Пищова. Приятел е на братовчед ми и всяка вечер е в заведението. Много е отслабнал. Носи си в една торбичка домати да му правят салата. Каза, че ходи да си ги купува от селските баби😁 Не искал от магазините.

# 489
  • Великобритания
аххах , сладур
и аз искам от бабите , ма няма

# 490
  • UK
Ах Ронка, моите всяко лято в Бг боледуват с повръщане, случвало ни се е и по два пъти,  но поне бързо минава, не е били сериозно никога. Съжалявам за неприятностите.

Мери,  пропуснала съм те май,  жива и здрава да си!

Памперс,  може би си права,  затова мисля някакви варианти като зоопарка, просто не знам какво друго има около Лондон, сигурно има хубави места, така по-комерсиални.

# 491
dejie Woburn Safari Park е на час и нещо от Лондон. Не знам дали за този зоопарк говориш.

# 492
  • някъде в орбита...
Честито на рожденниците Heart Gift Heart Flowers Hibiscus

dejie, евентуално за See Life аквариума?

# 493
  • UK
Много ви благодаря. Много мислих за аквариума, в крайна сметка реших че за тази възраст ще му е интересно на детето повече лъв,  мечка и т.н. отколкото рибите и акулите. Взех билети за London Zoo.
https://www.zsl.org/ZSL-London-Zoo Малко на сляпо, без да съм ходила,  но уж бил един от най-хубавите в UK, имат флекси билети с отворена дата валидни 1 година.

Относно аквариумите да попитам. Имаме билети за Скегнес аквариум и мисля дали да не купя за дъщеря ми за 9-тия рд изненада подарък гмуркане с акулите. Виждала съм като съм ходила други хора, но информацията в сайта е много ограничена, някой правил ли е да каже как е, особено за дете на нейна възраст. Тя е доста уверена във водата и това лято много се радва на шнорхела на морето.

Последна редакция: чт, 18 авг 2022, 23:02 от dejie

# 494
От моята позиция -  само, ако възрастен може да е с нея в клетката. Все още им избиват всякакви страхове по всевъзможни чудновати причини и то доста силни.
Моят почти 9г наскоро в един асансьор, хем беше с нас, започна да крещи Помощ и да снове като обезумял. Причината дори не си я спомням, беше нещо незначително. А иначе е дивак и безстрашен.

Общи условия

Активация на акаунт