Великобритания - тема [92] Лятнo - Морска НеКовидна

• 48 243
  • 748
  •   1
Отговори
# 495
  • Bristol
Dejie, няма ли възрастови ограничения? То зависи и колко големи са акулите също. Има по-дребнички, които не изглеждат страшно ☺

# 496
  • на малък остров в океана
На мен толкова страшно ми звучи, пък за 9 годишно дете съвсем не знам. Аз не бих рискувала с толкова малко дете. Може да се отключи фобия към вода, отделно че ще е в клетка. На мен, поне, ми е напълно достатъчно да ги гледам през мноооого дебело стъкло.

# 497
  • UK
Е, не, то е аквариум дефакто,  рибите са малки и се влиза с квалифициран възрастен, разбира се,  не сам, клетки няма. Явно не сте виждали и затова си представяте нещо страшно. Но, наистина, май гмуркането е от 10г, а от 6 до 11г е шноркелинг.  Не знам шноркелинга дали ще си струва или да изчакам. Ето линкове за който му е интересно,  има снимки,  но няма мн инфо,  и по другите аквариуми съм виждала,  може и тях да проуча.
https://dive.skegness-aquarium.uk/shark-snorkelling-ranger-experience/
https://dive.skegness-aquarium.uk/shark-dive/

# 498
  • София
Честито на рожденчките! Бъдете здрави и много щастливи!
Късмет на всички деца, които чакат резултатите на 25ти!
Ние обиколихме няколко места тук, беше хубаво - Котсуолдс, Страдфорд Апон Ейвън, Кеймбридж, Лондон. Обаче обещах Гърция на децата за другото лято - обичаме я тази Гърция и ни липсва:)
Усеща се увеличението на цените във всичко вече … дори основни покупки от гросери и гориво… Да видим как ще я бъде тази зима..

# 499
Ние бяхме миналата седмица в Оксфорд и после в Стратфорд ъпон Ейвън, прекрасни места Simple Smile
Наистина всичко поскъпва, не само храната, но и дрехите, както всяка година по това време сменям гардероба на децата, подготовка за новата учебна година, ами 30 паунда искат за зимно яке за 6 годишното....и то във евтини вериги като Маталан и Азда...преди бяха по 15-18 паунда. Добре, че има Винтед, сдобиха се и двамата със зимни якета, 4 броя около 20 паунда ми излезе. Зимните обувки от Mountain Warehouse, бяха на намаление. Разход са си децата, няма спор Simple Smile

# 500
  • Великобритания
Засега е добре , че нашето училище не задължава да носят джъмпери с тяхното лого , че са по 20 кинта, мойта редовно или ги забравя или ги губи  - та само такива купувам по 4 бройки, ще ми спести малко парички с обикновените от Асда
Обаче оня ден влезнахме в Кларкс и ме заболя сърцето - 50 паунда за обувки, дето ще ги излющи и израсте след 3 месеца , ама баща и - хубави са , хубави са. По 2-3 панталона , 1-2 рокли и 2 комплекта бели фанелки. Чорапи и чорапогащници и е готова
Само раницата я мислим още ,  миналата година и взехме много хубава , ся искала нова .. та имаме още малко време да решим , според мен ще мине с таз , ама щото другите деца нали ..
Яке ме подсетихте , сега ще ходя да изровя нейните да ги видя , че то всичко и е умаляло и късо

# 501
Моята няма раница, само book bag и чанта за ПЕ кит, иначе тениските и другите неща още началото на лятото ги взех, всеки месец по нещо, за да не стане септември нанагорно, заедно с нещата за брат ѝ..

# 502
  • Bristol
Обаче обещах Гърция на децата за другото лято - обичаме я тази Гърция и ни липсва:)
И на мен ми е слабост Simple Smile Но става все по-натоварено и там и по-трудно се намират спокойни местенца. Народът пътува много, особено след Ковид. За догодина още се колебая Гърция, да отдидем до някой остров с фери от Атина или Сардиния. Ски ваканцията вече резервирахме настаняване Simple Smile

За цените, много ме притеснява, с какви сметки за газ и електричество ще ни изненадат Sad
Добре, че моите пораснаха иначе си спомням времето, когато синът редовно се прибираше с дупки по кленете на панталона, защото играл футбол в обедната почичвка, а панталона чисто нов! Пуловерите нон стоп се губеха също. В гимназията и ръгби шърта си го губеше, а цената беше безумна. Един ден след физическо се беше прибрал вместо с неговата чисто нова ръгби шърт, някаква парцалива и изосена. Изпрах му я и казах, да я носи, докато намери неговата. Е, изкара си гимназията с тази! Ни я загуби повече, ни я размени с някого...Това ме усъмни, дали децата не си отмъкват целенсочено дрехите в училището или просто той порасна и стана по-отговорен Simple Smile

# 503
  • Истински се вижда само със сърцето.
Горивата малко паднаха надолу, пак е нещо:)
Иначе и мен ме притесняват зимните сметки.
Аз вчера купувах жилетки и худи за училище плюс РЕ тениска и шорти, разликата с последния път когато купувах не е много голяма. Хубавото е, че моята ги носи по две години 🤣 обаче съм много лоша по отношение на забравих или изгубих си жилетката и за сега нямаме липси. Сукмани няма да купувам, тези от ресепшън още и стават, явно доста дългички към ги взела тогава 🤣 обувки 16 паунда от Асда и гуменки за 3.50. Остават чорапогащници, че те и клиновете дават най-много фира.
Нашата почивка в Гърция също беше супер, но засега нищо не планирам за догодина, да сме живи и здрави ще действам според ситуацията.

# 504
  • София
Илейн, къде в Гърция бяхте?

Мери, днес и ние си говорихме с моя мъж, че искаме да направим догодина нещо подобно - полет до Атина и от там до Цикладите - Парос, Антипарос и Наксос … от преди пандемията ги мисля тях, но … ще видим как ще са финансово догодина нещата. Имам проблеми със здравето, затова и се опитвам се да си сменя работата, дано ..
За гази и ток - все още сме с SSE сега OVO. Кошмар. От една година плащам по £180 на месец, казвала съм ви, от няколко месеца вече по £210. Така както сме с енергоспестяващи нови уреди и сме по цял ден на работа и училище. Омръзна ми от жалби и разправии за това. Един колега живее сам в апартамент 1 спалня с Octopus  - £245 месечно плаща. Когато пусках запитвания да сменям провайдъра,  офертите бяха по-лоши от това, което плащам. Ако плащате разумни сметки - стойте си там!

# 505
  • Великобритания
чорапогащници взимам от Пепкото , доста ги изкарва , а и са евтини и като ги скъса , не ми е жал - направо ги мятам в коша
И при нас имат бук баг , ама тя държи на раница , а и като гледам повечето дечица в нейния клас са със раници
Офф , а и от таз година ще и се сбъдне мечтата за пак ланч , че ще е Y3 и сега не ми стига кутията за обяд на мъжа ми , ами и нея трябва да мисля
Добре си беше , като ядеше там , въпреки че всеки ден като я питам кво е яла - jacked potatoes Grinning
А сега всеки ден ще нагъва сандвичи , хххааха
Вие приготвяте ли кутии за обед , и какво слагате ?

# 506
Хаха Мими и моята все това казва че яде.

Хапи ние бяхме в Керамоти, близо ни е с кола от моя град. Но бих отишла по островите, била с м на Родос само и беше чудно.

# 507
От year 3  нагоре нямат ли опции за училищен обяд? Дори и да се плаща?
Аз така предпочитам, отколкото тия кутии от вкъщи. Моято когато беше нърсери към училище бяха на кутии, но тя не искаше много да яде и я записаха за училищния обяд и аз плащах по2,50 на ден.
Ние вече вкъщи, за самолет скоро не искам и да чувам. Сметнах, че за 4 седмици съм се качила 9 пъти на самолет 😱.

# 508
В нашето училище има след година 2 да поръчаш обяд, предполагам във всяко де Simple Smile но някои деца предпочитат да си носят. Моята си взема от къщи нещо за закуска или парички за лавката.

Мимито я дай линк към този магазин ако е онлайн, моята много къса на коленете и клинове и чорапогащници.

Ронка важното е че сте вече в къщи.

Ето 3 снимки от нашата ваканция

Скрит текст:

Последна редакция: нд, 21 авг 2022, 19:23 от Илейн :)

# 509
Има опции за купуване на училищен обяд от Y3 нагоре. При нас предлагат по 3-4 вида ястия от които да си избереш  + десерт за 2,40 на ден. И естествено jacked potatoes присъства почти редовно Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт