Великобритания - тема [92] Лятнo - Морска НеКовидна

• 48 235
  • 748
  •   1
Отговори
# 510
Вие приготвяте ли кутии за обед , и какво слагате ?
Абсурд да си го причиня. Плащам си £11.50 на седмица и яде топла сготвена храна. Само ваканциите по дневните лагари си носи. Има по няколко опции + сандвич/пълен картоф + салати+всякакви хлябове+плодове+десерт. Гладен никога не е оставал, а е доста злояд.

Илейн, за пръв път чувам лафка в английско училище😲

# 511
  • Великобритания
Има я опцията и при нас , ама тя е категорична , че не иска
Не знам защо не иска , аз им виждам седмичното меню , пращат го на имейл , толкова е хубава и разнообразна храната - тя - печени картофи ще яде
Илейн - Пепкото е във всеки Паундленд , аз ги харесвам и купувам доста от там , носи по сезон и после хвърлям , ако не става повече за носене , въпреки че , честно казано има доста дрехи , които издържат много

# 512
  • Истински се вижда само със сърцето.
Памперс то не лавка точно, аз така си му казвам  🤣 break time tuck имат и могат да си купят oatcake, toast, toast and jam, pankake  milkshake, orange or apple juice. Цената е символична от 35 до 60 пенса. Тя обядва от училищния обяд, но понякога взима парички за да си вземе закуска или си носи плод и нещо дребно от вкъщи, тя те закусва в къщи преди да тръгне за училище, което мен пък ме улеснява.
А на мъжа ми приготвя кутията преди, сега съм казала всеки за себе си.

# 513
  • UK
Аз правя кутии всяка сутрин, два броя,  до гуша ми е дошло, но нашата храна в училище е под всякаква критика, само замразени полуфабрикати, чикен нъгетс, фиш фингърс и т.н. Те децата сами не ги харесват, веднъж в седмицата си избират ако има нещо, джакет има веднъж на три седмици, опции няма, менюто се върти на 3 седмици. Едното сандвичи не яде никакви, слагам му гола филия хляб с кутия зеленчуци (обикновено чери, маслини,  краставици,  шугър снапс) и кутия плодове. На другото същото само, че с един wrap. Сега голямото отива в гимназия,  там гледах, че има повече готвено, кърита, ориз и паста предимно,  дано му хареса там храната повече.

За газ и ток на Еон от една година насам плащам £190 на месец предвид,  че още съм на старите цени на фиксиран план до юни догодина и реално харчим 1/3 от това. Имам около £1000 натрупан кредит и пак не искат да ми смъкнат директния дебит. 🙄

# 514
Между другото, от Коледа насам, нашите смениха менюто и стана по-зле. Имаха преди освен готвеното, картофа, предлагаха и 3 вида сандвичи, които си вървяха с плод и още нещо. Сега сандвичите ги махнаха и сложиха hot tomato pasta, което моето не иска и да погледне. Петъците имаха фиш и чипс преди, сега само фиш фингърс. Явно пестят пари и материал и са основно на някава паста под някаква форма или картофи. Освен tomato пастата, в два други дни към нормалното пак има нещо от тоя род.

# 515
Илейн, ама наистина не съм чувала за такава опция другаде.

Ронка, фактор е и какво ще ядат децата. Около мен никое не отказва паста и пица, например. У нас също пробутвам какво ли не с паста.
При нас менютата се сменят всяка учебна година от общината и са еднакви за всички.  Тъкмо ме подсети да вида излязло ли е новото.

На мен ЕОН ми направиха ДД да плаща директно сумата по сметката и вече не съм на постоянна сума. Не знам защо така. Звънях, но оператора също не знаеше.

# 516
  • Великобритания
И при нас няма такива break time tucks ,ама и да има няма начин да и давам пари , че да си купува тя , абсурд е за мен
Ще си яде сандвичите от кутията , ако пожелае ще я запиша пак на тяхната кухня , ако не ще отварям фабриката за кутии пак всеки ден
Мен ми е зор да измислям какво да слагам , не да го приготвя .. днес на мъжа ми има сандвич със салата от варени яйца , царевица объркани с майонеза , плодове , краставица и зелена чушка , + 1 айрян
Който прави кутии да споделя какво слага , почвам да си записвам

# 517
  • Истински се вижда само със сърцето.
Tuck са само сутрешна закуска, тя яде обяд в училище. В интерес на истината се учат на отговорност, моята дъщеря знае че това не е за всеки ден, дава и се паунд и той трябва да бъде за двата дни.В останалите дни си носи плод и кифлички или подобно за 10 часа.
Мимито, моя мъж днес е с баница за закуска, един банан и супа и хлебче.

# 518
  • Bristol
Със сина в началното училище минах метър и там се хранеше. Само измуфти един ден сандвичи да му правя. Но в гимназията такива опашки се виели за обяд, че моят докато се измота и всеки ден пица маргарита ядеше. Започнах да му правя лънч боксове тогава, като в петък се хранеше в стола, защото правели фиш и чипс и имало достатъчно.

Дъщерята категорично отказа да се храни в стола, защото приятелчетата й били с льнчбокс и искала с тях на маса да седи.

В един период буквално на конвейр правех лънч боксове (и аз започнах да си нося в работата). То дали 2 или 3 правиш, няма голямо значение 🤪
И на тях в малките почивки им даваха тост и те много обичаха да си взимат. Но такива опашки ставали, че докато си вземат и почивката свършела, не оставало време да си играят. Съответно се отказаха от тези снаксове.
Над 7 години правене на лънчбоксове, искам, не искам, стана ми навик и сега само за мен продължавам да си правя 😊

# 519
  • Великобритания
Точно и аз приятелчетата подозирам , че някои от тях още от първи клас са на отделни маса , и тя иска да е с тях на обяд
Ще правя и аз , примирих се

# 520
Във Фейсбук има групи в които се споделят снимки от кутии за обяд. Може да ви е полезно Simple Smile
Например: Домашна храна за училище и офиса

# 521
  • Bristol
Или това Simple Smile
https://www.bbcgoodfood.com/recipes/collection/school-lunch-recipes

Аз избягвам да слагам риба и морски деликатеси, защото миришат по-натрапчиво и не е приятно за околните, според мен. Въпреки, че моите много обичаха сандвич с филаделфия и пушена сьомга. Правех рапове и с пилешко къри. Синът предпопиташе кърито с ориз и наан да му го слагам в лънчбокса, дъщерята искаше да е сандвичо подобно, затова рап 😁

# 522
  • Великобритания
Благодаря за предложенията ,
Мойта яде риба много рядко , и то само ако е някаква бяла риба - и то филетата , Сьомга също хапва, но честно казано не бих сложила риба в кутиите  точно заради миризмата, много ми е тежка и дори след готвене , 2-3 дена ми мирише в кухнята
Мъжът ми е на нова работа , и не му харесва да яде заедно с другите си колеги , та на обед хапва в колата , каза , че му било по спокойно и удобно , та затова гледам да е нещо, което да не се накапе , изцапа или омаже , Поне докато не почне да мрънка от сандвичи - ще ги яде

# 523
  • До хладилника, който обичам
Страшно ми е писнало от кутии за обяд, добре, че порасна детето и само си избира какво да си приготви сутрин, още от У6 сама се оправя, аз само осигурявам продуктите. На тая възраст смятам, че са напълно способни да си оправят обяда сами. Най-малкото ще е на обяд от нърсъри/училище до У2, после ще видим. Не знам още каква е храната в градината, то ми е всеядно, но дано не са боклуци. Като им бяхме на посещение, ядяха тиквена супа, която сами готвели, дано значи балансирано меню.
Починахме много добре тоя път, 2 седмици в Пловдив, да видим приятели и роднини, и седмица в Гърция. Избрах малко напосоки квартирата, но се оказа чудесна, с хубав плаж на 17км, че градския плаж освен хубава крайбрежна улица за разходки с друго не можеше да се похвали. Обаче много са изтървали парното в тая държава, в 7 сутринта изнежената ми душа вече не можеше да диша...  Smile

Сега обратно на тръстиката, колегите са в отпуска и те за по повече време като мен, и други в болнични, добре, че е по-слабо натоварването летния сезон, че иначе съвсем ще ми се отели вола тая седмица без нито един мениджър наоколо.

# 524
  • София
Браво, Бу! Точно така, разбира се, че могат, моите се глезундъри и ставах по никое време сутрин да им приготвям до преди месец кутии - У9 и У11. Мисля, от другия месец сами.
След локдауна храната в кантината не им харесваше и парите които им зареждах в акаунтите се ползваха за боклуци, затова минаха на кутии.

Много хубаво че сте се видяли с близки и сте направили гръцка почивка, дано догодина и ние.

Направих едни домашни курабии днес, синът ги нарича български скони, когато си черпи английските приятели с тях:)

Кеноби е решил, че леглото си е само за него:)

Общи условия

Активация на акаунт