Великобритания - тема [92] Лятнo - Морска НеКовидна

• 48 214
  • 748
  •   1
Отговори
# 570
  • Bristol
Само на север ли има такава промоция за влака?
Аз погледнах, имаше Лийдс-Манчестър за 1£, но ние сме на юг и не намерих промоции в техния сайт.
Периодичното различните провайдъри излизат с промоции. Ние пролетта имахме на GWR от и до Лондон.

# 571
  • UK
Нищо не намерих аз от Нотингам и се отказах да търся. Благодаря Памперс, моите деца също никога не са се возили на влак тук, явно няма да е сега с тази промоция Grinning

Последна редакция: ср, 31 авг 2022, 20:16 от dejie

# 572
  • Bristol
И аз заради "детето" билети за влак търся 😂 Купих билети за мюзикъл декември месец в Лондон и щерката за първи път от как влезе в пубертета, прояви желание и тя да дойде! Едно време, като беше малка, ходехме с влака насам-натам, ползвах фемили карта за отстъпка. Съответно първият й въпрос сега беше, с влак ли ще ходим 🤪 Имахме си рутина, която следвахме преди да се качим на влака, купувахме топъл шоколад и мъфин. Никак не обичаше кратките пътувания с влак, защото нямаше достатъчно време да си свърши напитката 😂
Вижте с тази карта, дали става по-достъпно пътуването, но тя самата струва вече £30
1/3 off rail travel for adults and 60% off for kids
https://www.familyandfriends-railcard.co.uk/

# 573
А какво се учи по информатика в България? Моята не е учила програмиране, само различни приложения я учиха да ползва, Word, Excel, PowerPoint. А заради фотографията, която беше записала и във Photoshop задълба.

Лека му пръст на Горбачов. Ако не бяха промените по негово време, за добро или лошо, най-вероятно нямаше да съм тук.

Аз ще дебна билети за влака за декември до Лондон. Много се надявам да хвана нещо по-прилично 🤞
Учи се в 8 клас  – учат проверки, цикли, масиви, типове данни и т.н. Обикновенно на C#  или Java, по избор на учителя.

# 574
  • Bristol
Учи се в 8 клас  – учат проверки, цикли, масиви, типове данни и т.н. Обикновенно на C#  или Java, по избор на учителя.
Такова като избираем предмет за GCSE, Y10 или A levels/колеж, само май може да се запише 🤔
Нито синът, нито дъщерята са учили подобни неща.

# 575
Merry, намерихте ли резултатите на щерката? Вчера ходих с дребния да си вземе ID-то от колежа и взеха неговите да ги копират, забравиха да ги върнат и се връщахме да ги вземем. Дали и при вас не е станало нещо подобно?

# 576
  • Bristol
G&B, въобще не ги е взела, а и аз не знаех, че издавали специалени сертификати. Имам съмнения, че и синът не си ги е взел, само с писмото по пощата от училището сме останали при него. Говорих със съседка по въпроса, която се занимава с такива неща, та тя ме светна 🤪 Няма да ви казвам цените за дубликат какви са... Всеки борд издава по съответния предмет

Иначе на щерката й изпратиха имейл и са казали, да отиде да си вземе сертификатите от училище.

Последна редакция: пт, 02 сеп 2022, 08:50 от Merry

# 577
  • Истински се вижда само със сърцето.
Момичета кой си е взимал котенце от тук? Интересуваме от къде, колко е струвало и така Simple Smile Нямаме претенции да е породисто, но дъщеря ми държи да е бебе, гледах за осиновяване, но не излизат чето бебеета там. Ще съм б;агодарна за насоки, идеята към момента да се ориентирам в нещата и когато дойде време да вземем.

# 578
Илейн, болна тема са ми на мен животните, все пак ще препоръчам да осиновите, има много рескю, някои са големи чарити организации, други малки, съставени от доброволци, които често изнемогват, защото са затрупани от животни в нужда .

Във вашият град със сигурност ще има рескю, попитай във местните фб групи да те насочат. Ще са обезпаразитени, вероятно ваксинирани и със поне няколко месеца пет застраховка. Не купувайте онлайн от някакви търгаши, които въдят на гърба на животните.
Дано скоро намерите вашето животинче, стискам палци Simple Smile

# 579
  • Истински се вижда само със сърцето.
Веджи благодаря, ние 99% сме за рескю котенце, така или иначе ще можем да вземем когато купим къща, но исках да се ориентирам на първо време. И аз предпочитам да взема котенце в нужда, не да подпомагам търгаши, ако детето не искаше да е бебе бих взела каквото имат налично. Ще се оглеждаме и дано да намерим нашето животинче, а ние да сме неговите хора Simple Smile

# 580
Всички около мен вземат от някой познат/препоръчан котенце, че и по 2бр. Идват спокойни,с навици и любвеобилни. Тези от приютите са стресирани и често с проблеми - здравословни и поведенчески. От друга страна е по-лесно да осиновиш дете, отколкото да те одобрят за вземане на куче/коте от приют. Това им е най-голямия проблем и за това са претрупани с животни, не защото хорята не се пробват първо там и не ги искат.
Ние също мислим за котка след като някога свършим ремонтите и определно няма да е от приют след всичко, изчетено в местните групи и опита на приятели.

# 581
Трия, че не искам да си развалям неделята, живи и здрави.Hands Plus1

Последна редакция: нд, 04 сеп 2022, 12:59 от ٠•● Veggie ●•٠

# 582
  • UK
Аз не можах да си взема коте от приют, хиляди изисквания и претенции, а и на нас ни се случи да се изнесем в новата къща лято 2020 и всички се бяха юрнали да си вземат домашни любимци тогава. Малки бебета има много малко и вървят в комплект по 2 обикновено, не искат да ги разделят от котилото. Взех си от гъмтри, платих си и съм доволна, никакви проблеми, видях предварително семейството, майката, котилото и всичко си беше ток и жица.

# 583
  • Bristol
Момичета кой си е взимал котенце от тук? Интересуваме от къде, колко е струвало и така Simple Smile
Нашето коте, не е породисто, намерихме го от тук https://www.pets4homes.co.uk/
Преди 6 години, април месец, струваше £250. През лятото цените са по-ниски, а някои дори подаряват. Проблемът е, че има собственици, които бързат да се отърват от бебетата и ги дават преди 8-9 седмици. Препоръката е котето да не се разделя от майка си преди това. Нашето беше на 12 седмици.
Аз пробвах да вземем куче от приют, бях подготвена за поведенческите проблеми и дори бях намерила училища и треньори да ми помогнат, но не ни одобриха, тъй като не сме 24х7 в къщи. Куче не трябвало да се оставя повече от 4 часа само в къщи. Не го знаех и благодарение на този факт се насочихме към коте. Точно тогава в приюта в нашата община котета нямаше.
Ако взимате от приют, те идват да огледат домът Ви, дават Ви съвет и за няколко седмици пробно взимате животното, за да видите, дали ще сте ок с него. Поне това ми обясниха от приюта, с който комуникирах тогава.

Dejie, какви изисквания имаха за коте. Аз само знам, че искат да живееш на тиха улица и да имаш евентуално cat flap 🤔

Последна редакция: нд, 04 сеп 2022, 15:19 от Merry

# 584
Поне при нас, ако осиновиш от приют, цената е по-висока отколкото да купиш от частник. За повечето животинки изискват да няма деца в дома на осиновителите, да няма пряк достъп двора с улица, и за котките изискват човек у дома. Семейство с двама работещи на пълен работен ден и деца, няма шанс да дадат. Една съседка  (сама жена) дори  им показа договор с коткогледач, който щеше да прекарва по 2 часа с животинката докато тя е на работа и пак ѝ отказаха да ѝ дадат котка.

Общи условия

Активация на акаунт