Великобритания - тема [92] Лятнo - Морска НеКовидна

• 48 214
  • 748
  •   1
Отговори
# 585
  • Истински се вижда само със сърцето.
Благодаря за мненията 😊
Осиновяването в района е около 70-85 паунда. В крайна сметка ако не бъдем одобрени за едното или няма малко коте, ще търсим друг начин, видях в пет фор хоумс че имат също.
Мери аз под бебе имах предвид поне на 6 седмици да е и да може да се храни самостоятелно вече.

# 586
Цената е добра. Наще искат 180£, а от частен дом е £70-80.
Ще чакам да се похвалиш скоро и с къща, и с коте.

# 587
  • Bristol
Поне при нас, ако осиновиш от приют, цената е по-висока отколкото да купиш от частник.
От приюта май ги дават едва след като ги обезпаразитят, ваксинират и им е направена операция да не могат да се размножават. Нашето от частник само обезпаразитена я взехме. Веднага я регистрирахме при вета и вече от там ни обясниха за другите процедури и кога да се правят.

Мери аз под бебе имах предвид поне на 6 седмици да е и да може да се храни самостоятелно вече.
В сайта, който пуснах, ние като търсехме, имаха изискване котетата, които се продават, да не са по-малки от 8 седмици.

# 588
  • Истински се вижда само със сърцето.
Не съм се изразила точно, мин 6 седмици Simple Smile имала съм две котета в България, ясно е че няма да е невръстно котенце.
Но тук не сме отглеждали животинка и затова съм супер неориентирана Simple Smile

# 589
  • UK
При нас малко коте едно самичко не дават, осиновяването става по 2, да не ги стресират и разделят. Отделно според котето да има или да няма деца вкъщи, да има или няма други животни вкъщи, да има или няма достъп до градина и разни такива. От Гъмтри ми струваше на мен £150, непородиста смеска между таби и торти е моето, просто си подбрах добро семейство, котето да е с майка си до по-късно и майката и котилото да са добре гледани. Съжалявам само, че тогава по време на локдауните нямаше как да си взема коте от Бг, там наистина има много нуждаещи се.

# 590
  • Пазарджик/Лондон
И ние от Гъмтри си взехме коте, беше на 9 седмици, сега е на 2 години. Много ни радва:).

# 591
Илейн, болна тема са ми на мен животните, все пак ще препоръчам да осиновите, има много рескю, някои са големи чарити организации, други малки, съставени от доброволци, които често изнемогват, защото са затрупани от животни в нужда .

Във вашият град със сигурност ще има рескю, попитай във местните фб групи да те насочат. Ще са обезпаразитени, вероятно ваксинирани и със поне няколко месеца пет застраховка. Не купувайте онлайн от някакви търгаши, които въдят на гърба на животните.
Дано скоро намерите вашето животинче, стискам палци Simple Smile

Добре казано, Veggie!
Така мисля и аз, така и правя.
Животинките имат нужда да намерят "своя човек и дом, и обич" и на 8 седмици и на 3х8.

Последна редакция: пн, 05 сеп 2022, 14:21 от Hannah*

# 592
Дайте акъл, моля.
Фирмата,която канселира рождения ми ден трябваше до 2 седмици да върне парите. Пари няма, отговорих само, че са ги били превели. Съответно няма отговор и на мейла ми, изискващ да ми пратят доказателство за превода. Пуснах им final reminder до утре. Сумата не е малка, близо £400.
Гледах small claims, но ми искат £50 такса😔Аз мога ли да изискам тя да ми ги покрие? А да знаете по-евтин вариант за събиране на дългове?

# 593
  • До хладилника, който обичам
И аз като Мери да се включа, че коте на под 6 седмици не е добра идея да се вземе, даже под 8-10. Добрите стопани не дават коте на по-малка възраст от 10 седмици, породистите даже 12. Това с опита на отгледала коте от бебе, защото бях малка и не знаех, че не е добра идея, и сегашната ни котка, взета на възраст 6-7 седмици, но вероятно отделена от майка си преди 6 седмици, имаше поведенчески проблеми, които ме бяха довели до отчаяние почти. Имам огромен опит с котки и въпреки това почти се бях предала, за щастие котката тръгна напред и нагоре и с времето се вчовечи. Учат неща от майките си и се учат как да са котки до около 10 седмици. Иначе исках да взема от приют аз, но трябваше да чакаме да свърши лечение на котката, децата не искаха да чакат и в крайна сметка взехме котката от хора, които пък я бяха взели от зоомагазин (и вероятно се отърваваха от нея заради поведенческите ѝ проблеми). Иначе няма по-сладко нещо от бебе коте, но пък те остават бебета за толкова кратко време...
Точно в момента в много приюти има наплив от котенца, но действително рядко ги дават самостоятелно. Мисля, че две котки, особено от едно котило или bonded pair, се гледат по-добре от едно коте, правят си компания и като си играят помежду си, по-малко бели правят. Иначе скучаят, ако човек не им осигури активни игри и от скука висят по пердетата Simple Smile))

# 594
  • След завоя в дясно
Дайте акъл, моля.
Фирмата,която канселира рождения ми ден трябваше до 2 седмици да върне парите. Пари няма, отговорих само, че са ги били превели. Съответно няма отговор и на мейла ми, изискващ да ми пратят доказателство за превода. Пуснах им final reminder до утре. Сумата не е малка, близо £400.
Гледах small claims, но ми искат £50 такса😔Аз мога ли да изискам тя да ми ги покрие? А да знаете по-евтин вариант за събиране на дългове?
Как плати, ако е с кредитна карта можеш да си върнеш парите, чрез тях и да не се занимаваш.
Ако се стигне до small claims court и спечелиш всички разходи ще са за тяхна сметка.
Свържи се със Citizen Advice също, те ще могат да помогнат ако не си го направила.
https://www.citizensadvice.org.uk/consumer/somethings-gone-wrong … y-card-or-paypal/
Успех!

# 595
Ell, банков превод е. Ситизен щели да се свържат с мен до седмица. Последния път като имах казус бяха безполезни, та се съмнявам и сега да ми кажат нещо ново.
Те, че ще си платят разноските по делото, ясно. Ама как да си изискам и моя разход е въпроса? Защото първо плащам таксата от моя страна, после попълвам жалбата.

Гледах и за сигнал до омбудсмана, но има безброй и по описание нито един не покрива моя случай😔

# 596
  • SO 15
Здравейте!
Нахлувам Ви в темата с въпрос:

Доволни ли сте от избора на нов Министър председател- Лиз Тръс?

Последна редакция: пн, 05 сеп 2022, 20:58 от Qattus

# 597
Здравейте!
Нахлувам Ви в темата с въпрос:

Доволни ли сте от избора на нов Министър председател- Лиз Тръст?
Със смесени чувства съм. Но щом не е Риши, съм ОК. Да я видим що за стока е. Аз от тая партия само БоДжо харесвах.

# 598
  • След завоя в дясно
Ако е с Visa погледни тук. https://www.visa.co.uk/how-you-pay-matters/chargeback-purchase-disputes.html
Аз доброволствах известно време в  citizens advice и от опит знам, че много зависи на какъв adviser ще попаднеш.
Новият Министър председател- моето мнение, е че е по малкото зло.

# 599
Благодаря, Ел! Значи първо моята банка ще търся. Това съветват и те.

Общи условия

Активация на акаунт