Великобритания - тема [92] Лятнo - Морска НеКовидна

• 48 171
  • 748
  •   1
Отговори
# 660
Аме от около 5 6 години са там

# 661
Питайте ги дали имат settled status.

# 662
Щом 5-6 години са в Англия, би следвало да са наясно. Питай направо тях.

# 663
Ами не умират от желание да ми помогнат, може би затова питам тук....

# 664
elizabet9119 към статута на брат си няма начин да се прикачиш тъй като можеш само по права линия родители-деца. Така че ти остава варианта да се прикачиш към статута на баща си но тъй като предполагам си над 18г. ще е доста трудно тъй като трябва да докажете че си зависима от него което ще е трудно. Особенно пък и щом казваш че няма и голямо желание значи това не е вариант за теб. С визите как стоят нещата нямам идея, в сайта на говермента е обяснено.

# 665
  • Bristol
Здравейте, не знам дали е подходящото мнение писах и тема едно момиче ми даде малко информация. Интересувам се сега след Брекзит, мога ли да отида в Англия да работя и как мога да си извадя виза, в Англия имам роднини ( баща ми и брат ми)
Виза работна през работодател Ви трябва. Преди време някой в Бристолската група пусна тази обява и каза, че фирмата издавала и визи работни. Ако сте ок с такава работа, свържете се с компанията, да проверите. Ако работите определен брой години с работна виза, вече може да получите за постоянно пребиваване и да работите за когото и каквото си искате.
Това е сайта на фирмата, за гледане на възрастни хора е, ако не се лъжа
https://caringcomes1st.co.uk/

# 666
Свържи се с агенция за намиране на работа (такава в България) и попитай как стоят нещата. Ако заминеш с вече намерена работа чрез агенция, предполагам те помагат и за виза.
Преди години аз заминах по този начин. 8 месеца работих в склад, после си намерих друга работа. Това ми помогна да си отворя банкова сметка и да си изкарам NIN, както и да си намеря стая, в която да живея.
Ако роднините не искат да помогнат, то вярвам, че това е начина.

# 667
  • До хладилника, който обичам
Лиз Тръс точно каза, че ще увеличат бройките чуждестранни работници и ще снижат изискванията, защото - изненада! - не достига работна ръка. Малко по малко ще се върнем на ситуацията преди Брекзит, минус ползите...

Парното почна да върви - до преди няколко дена устисквах с терморегулатора нагласен на Еко режим (т.е. се включва само, ако вътре падне под 14-15 градуса), но се изпоразболяхме и децата приреваха, че им е студено. Вкъщи съм инсталирала Nest вече пета или шеста година, много лесно се контролира от него през телефона, всичко си върви по схема за седмицата. Мисля да добавя и вентили на парното на горния етаж, че бойлера е в килер в спалнята ми и като тръгне, докато загрее на долния етаж, където е Nest-a, горе става турска баня и не мога да спя добре.

Аз съм "за" среща в Англия - може и да е само за деня за такива като мен, дето не успяват за повече, но ако е на сравнително централно място, мога да се дотъркалям с кола/транспорт.

# 668
Не искат нищо за доказване по роднинска линия. Приятелка извади на баща си статут, а тя дори е с пресетълд.
Щом те отказват да ви помогнат, тогава както вече са обяснили - работна виза с предварително оговорена работа.

Много искам и аз някакъв умен термостат. Сега е закотвен незнайно защо в най-топлата стая.

Тая Лиз и нейните реформи... Чудно ми е каква още глупост ще измисли. Приетият им план за действие не беше лош, а тя всичко наопаки прави.

# 669
  • До хладилника, който обичам
Не искат нищо за доказване по роднинска линия. Приятелка извади на баща си статут, а тя дори е с пресетълд.
A кога го извади? Защото и аз съм чела, че след юни м.г. става с клизма работата и само ако са зависими от децата си някак. До 30 юни 2021 можеше да се извади статут, без да се доказва нищо, включително на родител, който е физически в България. Вадих на свекърва ми юни м.г., че очакваме, че може в някой момент да трябва да я вземем и исках да съм подготвена.

# 670
Бу, подадоха края на май/началото на юни някъде. Веднага излезе писмо, че свободно може да влиза/излиза/работи докато излезе решението и септември началото получи статут.

# 671
Свързах се с брат ми каза, ми че има временен статут за 5 години предполагам и на баща ми е такъв

Последна редакция: пн, 26 сеп 2022, 21:52 от elizabet9119

# 672
  • UK
Бу, ние сме с винтили на радиаторите, ММ искаше Нест, ни незнам защо се отказа. Много ни е удобно, всяка стая се контролира отделно.
 Аз от лятото съм изключила подгряването на колата,  трябва пак да го настроя, че ситринта беше 13 градуса вътре, малката се оплаква че и е студено.

И ние правихме стълбите, бяха с килим покрити, махнахме го, запълнихме дупките и ги боядисахме. Тази седмица приключихме с боядисването на кухненския бокс и закриваме обекта, искам няколко месеца почивка и да посъбера някой паунд за почивка.

# 673
GreenP, каква боя ползва? Мен също ме чака боядисване на стълби скоро.

Харесахте ли си адвенти за тази Коледа? Гледам са ги пуснали. И за децата търся нещо интересно.

Последна редакция: вт, 27 сеп 2022, 23:01 от Pampers

# 674
GreenP, каква боя ползва? Мен също ме чака боядисване на стълби скоро.

Харесахте ли си адвенти за тази Коледа? Гледам са ги пуснали. И за децата търся нещо интересно.

Хич, изобщо. Може да споделите какво гледате, да си зарадвам и аз душата с нещо 😅

Общи условия

Активация на акаунт