С какво ви дразнят свекървите? – 136

• 36 788
  • 756
  •   1
Отговори
# 165
  • при късмета
Не е защото е сготвила месото, а защото сама се вре при сина, а уж му е дала самостоятелност и си намира безумни и нелогични оправдания за това. Особено, като е наясно, че заформя връзка. Не бееее, изобщо не иска да дирижира ни син, ни семейния му живот, как можа да ми хрумне Joy.
Тук не се наемам да определям сина, не му знаем възрастта, имал ли е съвместно съжителство преди това, все неща, които трябва да вземеш предвид, зад а определиш дали е мамин муньо или просто сега опира до процеса на отделяне. Виж, свекървата спокойно може да си извадиш изводи и да я определиш по написаното.
При нова къща ще търчи да готви в старата, само защото така е свикнала. Да бе. Прави го не защото така е свикнала, а защото тя не иска да пусне сина. Той може и да иска, не се знае, тепърва ще става ясно

# 166
Ма Ко, точно от сина си зависи.....повярвай ми.
Аз на моя и да искам да му готвя и пера, няма кой да ми позволи. Аз нямам такива мераци де.
Виждам доста мамини синчета около мен, които го приемат за напълно нормално.

# 167
  • при късмета
Така е, от сина зависи. Но пак казвам, не знаем възрастта му и дали е имал съвместно съжителство до сега. Може да е много млад и въпреки, че уж се е отделил, самия той да не усеща, че това не е същинско отделяне. Ако до сега не е имало друга жена толкова близо до него, освен майка му, е съвсем обяснимо да позволява и да готви и да чисти и да пере и т.н. Ще го разбере, като проима такава жена. Аз залагам на това, че са много млади и двамата и той не е живял с жена до сега. Ако случая е друг, за авторката ще е мисия невъзможна да го промени, ще си остане мамин златен до пенсия

# 168
А не, изобщо не ми е обяснимо пълнолетен здрав, прав мъж да е ОК мама да му чисти, готви и пере гащите. Още по-малко ми е обяснимо същият индивид да е ОК мама да се вре при него и гаджето му докато закусват. Освен ако не е от породата Мамин Златен. Такъв и на 8, и на 18, и на 80 все гледа на хляба мекото. На него жена не му трябва. Трябва му по-млада и пъргава заместничка на Мама, чрез която да възпроизведе безценните си гени.

# 169
Каква е границата на много млад и зелен? Секс може да прави, но да натисне копчето на пералнята не може......

# 170
Границата, Динчо, е няколко мозъчни клетки разлика.

# 171
  • при късмета
Копчето на пералнята може и да натисне, ама няма да седне да готви, ако е фрии и в главата му след работа/лекции са само мацки и купони. Или да се прибере вкъщи, че днес не е изчистил, а компанията се кани да ходи на кино/купон. И пералнята ще пусне не защото му е приоритет и само там му е акъла, а защото са се събрали дрехи за 2 и вече няма какво да облече. Че аз и в съвместно съжителство, като още нямаше дете изобщо не съм слагала тези дейности на първо място в дневния ред. Ако не сме сготвили или не ми се готви, ще вземем храна отвън, ако не е пусната прахосмукачката, ще излезем, ако има някаква уговорка, пък ще чистим утре. А пък, ако има кой да ти сготви, изобщо няма и да го мислиш. Това имам предвид

# 172
Даниел999, мило момиче, като бях млада направих глупостта да повярвам на мъж и майка му, които ме уверяваха, че тя не живее с него и той е напълно самостоятелен. Не повтаряй тази грешка, а помисли внимателно и при нужда бягай надалеч сега, преди да си изгубила ценно време. Не знам на колко си години, но ако стоиш сега с неподходящия мъж, си отрязваш шанса да срещнеш правилния.
Даже да успееш да го изкараш от къщата на мама, тя ще продължи да се меси по всякакъв начин. Като видях в какъв капан съм попаднала, му казах на гореспоменатия, че не го карам да избира между мен и майка си и затова всеки си хваща пътя и продължава напред. Вече бях при приятелка. Сам намери квартира и се изнесохме, след няколко години купи друг апартамент, в който заживяхме. И аз си мислех, че всичко е наред, обаче не беше. Маминка продължаваше да го манипулира както си иска, стигало се е дотам да ме оставя болна на куче, навръх Нова година, защото майка му се обаждаше да му каже, че се е скарала с другия си син и ще се самоубива. Естествено, жената нито беше в депресия, нито искаше да се самоубива, обаче докарваше и двамата си сина така до истерия и изправени един срещу друг, изоставили семействата си на празника да се занимават с нея.
Имаше и още номера, писала съм за това екс съкровище назад в темата.
Накрая той купи апартамента на свое име, въпреки, че аз исках да участвам с пари и да е и на двамата. Естествено, участвах в разходи, ремонти и покупки наравно с него, плюс че той работеше извънредно и изкарваше пари, докато аз се грижех за дома и му пишех курсовите проекти и дипломната работа. Накрая си тръгнах само с дрехите на гърба, обаче по-голямата загуба бяха изгубените години, които няма как да се върнат.
Направо градацията беше тъпа, по-тъпа, най-тъпа и най-отгоре аз. Да беше се намерил някой да ми бие два шамара и да ме освести да не се захващам с тези хора.
Както и да е, не исках да се разпростирам толкова нашироко, но наистина си отварай очите на четири и не се заблуждавай от обещания. Гледай делата, а не думите и в никакъв случай не си губи времето. Ако не видиш веднага промяна, такава няма да настъпи и занапред.
Не е това единственият мъж на света, не се вкопчвай, твърде вероятно някъде те чака по-добър.
Желая ти всичко най-добро! Hug

# 173
И аз се съмнявам ама то желязото затова се кове, докато е горещо. Демек, докато са още пресни, влюбени, еуфорични. Дано момата не е изтървала момента.
Замислихте ме, че май това се случи при положение, че от търсене на квартира в следващия момент той предприе ремонт.... в тях.
А всъщност първоначалния ми "проблем", който исках да споделя беше бъдещата свекърва и нейното поведение, което е нетактично и навлизащов  личното пространство
А пък аз се замислих за самото начало на връзката ви. Първата ви интимна среща в твоята квартира ли беше или той те покани в неговия дом. Как те запозна с родителите си - представи те официално като негова приятелка или на сутринта, рошава, имаше челен сблъсък в старата кухня на майка му? Той предложи ли ти официално да заживеете заедно (било то на семейни начала или брак)? Предложи ли ти да ти пренесе багажа при него? Имаш ли ключ от дома му? Иска ли твоето мнение относно обновяването на обзавеждането, избора на плочки в банята, обсъжда ли такива "дреболии" с теб? Докато банята при него е в ремонт къде ще се къпете? В тази на родителите му? 
Ето на тези въпроси си отговори сама на себе си (в никакъв случай не искам отговор тук), за да си изясниш какво всъщност подсъзнателно те кара да не напуснеш напълно настоящата си квартира. Имате ли всъщност и двамата желание за създаване на семейство, семейно "гнездо". В предишен твой пост ми направи впечатление подчертаното от теб "да си направя освежаване на дома, в който ще живеЯ", а не живеем заедно. Добре си го усетила. Майка му ти е най-малкия проблем.

# 174
Добре си го усетила. Майка му ти е най-малкия проблем.
И аз така мисля, Тетче. Но, според мен, момичето си държи очите отворени и ще се ориентира добре.

# 175
Аз познавам майки, които носят на дъщерите си манжи през три квартала или докато дъщерята с мъжа си е някъде по развлечения майка и отива у тях, чисти, готви. Що ли младата дама не се оплака от натрисане и вмешателство?

Може наистина младежът да е много млад и така да е свикнал. Може самият той да не е наясно какво вижда в тази връзка.
Може да не знае как се гради връзка. А свекървата, доколкото въобще е свекърва, може да вижда в постъпките си добронамерено, желание да приобщи момичето към семейството. Не че е правилно, но варианти всякакви.

И сега, може да съм старомодна, но това със заживяването още в началото не го разбирам. Не за друго, но всеки влага различен смисъл и стават недоразумения, те и затова темите в СО са повече оплаквачески, отколкото позитивни.

# 176
  • волно калдъръмче
Аз познавам майки, които носят на дъщерите си манжи през три квартала или докато дъщерята с мъжа си е някъде по развлечения майка и отива у тях, чисти, готви. Що ли младата дама не се оплака от натрисане и вмешателство?
Това мога да го правя само и единствено за себе си в собствения си дом.

# 177
  • София
Нямам представа защо не се оплаква от натрисане и вмешателството, не я познавам. На нейно място аз бих се оплаквала.

# 178
  • Варна
Мен вкъщи ме мързи да чистя, камо ли да хукна в чужда къща да го правя...

# 179
Бих го правила само това някой бъдещ далечен ден, когато моето дете има дете и има нужда от помощ. Дали ще е с това да сготвя, пусна пералня, прахосмукачка, стига да е по силите ми. Аз исках някой да гледа малката докато аз си сготвя и изчистя 🤷🏻‍♀️.

Общи условия

Активация на акаунт