С какво ви дразнят свекървите? – 136

• 36 773
  • 756
  •   1
Отговори
# 150
  • София
И аз се съмнявам ама то желязото затова се кове, докато е горещо. Демек, докато са още пресни, влюбени, еуфорични. Дано момата не е изтървала момента.
Замислихте ме, че май това се случи при положение, че от търсене на квартира в следващия момент той предприе ремонт.... в тях.
А всъщност първоначалния ми "проблем", който исках да споделя беше бъдещата свекърва и нейното поведение, което е нетактично и навлизащов  личното пространство

# 151
  • София
Няма значение кой е купил въпросната мръвка, тя или той. Купена е, оставена е в хладилника, значи нещо е предвидено да се прави с това месо. Нормално е да попиташ първо преди да го ползваш, ако ще да си шеф готвач в четиризвезден ресторант. И аз мисля, че се заявяват позиции.
Тя може и да е попитала.

# 152
  • София
Аз пак да кажа, говорете с приятеля си. Ако жената така си е свикнала (не казвам, че е правилно, но има такива хора, не само свекърви…), няма как да ѝ щукне, че прави нещо грешно, особено пък, ако е живяла доста време в тази част. Ако той не вижда проблем в поведението ѝ да си влиза, когато си иска и да си прави, каквото си иска, вече ще стане интересно.
А ако и преди той си е купувал суровини за някоя манджа, за да я сготви тя… Нали… Варианти бол, но без да сте говорили с него и не сте си изяснили с него позицията, няма смисъл да говорите с нея.

# 153
  • Варна
Ти май и за него си поизтървала момента. Но, както някой каза назад, първо сядаш и говориш с твоя човек. И не започваш от майка му. Започваш от вас двамата. Изяснявате се хубаво дали това между вас е сериозно, кой как вижда нещата в близко, а и не толкова близко бъдеще. Стигнете ли до общо решение, че връзката ви е сериозна и че двамата имате намерение тя да се развива, а не да си топлите чаршафите временно колкото да не сте сами, тогава започвате с по-конкретни неща - къде ще живеете, какви цели имате и т.н. По естествен начин ще се стигне и до проблема с личното пространство. Тук също важи максимата за горещото желязо. Но трябва да сте единодушни, да няма недомлъвки между вас двамата и да действате заедно.

# 154
  • при късмета
Свекървата не чакай изобщо да се промени. Няма. Преценявай по това дали мъжа се опитва най-малкото да слага граници, поне на първо време. Поне опит би бил стъпка към по-сериозна връзка. А след това твърдо да държи да се спазват гриниците

# 155
Ей затова по чужди къщи не се готви. Кой знае, може да е питала, може и сина й да й е казал да го сготви. Ама то това войната за манджата не е работа.

# 156
  • София
...
Ама то това войната за манджата не е работа.
Никак даже. Ще се бутам аз да се доказвам, че съм по-добрата прислуга. Ей сега, ама насън. Като чуя, че мама готви и пере детето, и съм дотам.

# 157
Пратете ми една такава свекърва, да чисти, да готви и да ми сортира пералните 😂 всъщност и моята кандидат свеки е подобен екземпляр, живее на около 100 км, но всеки път като дойде,намирам всичко преподредено и къщата изчистена. Благодарна съм ѝ, и без това мразя да чистя, а да се боря за приза кралицата на мопа- не мерси.

# 158
Аз много се кефя на моята, в това отношение е много съобразителна. Не чисти чак у нас, ама понеже се събираме в нас и винаги наготвя някакви неща и носи, идва по-рано и готви с мен останалите неща.

# 159
Според мен моментът е изтърван вече, дано греша. Момъкът е приел, че дамата му е съгласна да живеят по този начин и полага старание да ѝ създаде удобства с ремонта на банята.
Явно не му хрумва или приятно си затваря очите, че не е нормално майка му да се натресе на закуска, нито да готви техните продукти. Тя съвсем ясно показва, че "припикава територия" и това трудно ще се промени...

# 160
  • при късмета
Ако не промени това, то пак казвам, че жена няма да си намери. На всяка, като ѝ стане ясно, че това не подлежи на промяна би избягала.

# 161
Силно се съмнявам мъж, който има собствено жилище да се изнесе някъде за да плаща наем.

И аз, особено щом прави ремонт. Какво изнасяне. Не е в твой интерес да чакаш да видиш какво ще стане, напротив, просто попитай. Може би те е страх от отговора, който ще получиш, но не е добре и да си губиш времето.
Поведението на майката, като се замисля, не е окей.  Никаква причина няма да продължава да ползва кухнята, нито хладилника.

Ориентирай се докато е време, вместо да трупаш недоволство

# 162
  • Варна
Ако не промени това, то пак казвам, че жена няма да си намери. На всяка, като ѝ стане ясно, че това не подлежи на промяна би избягала.

Ооо, за всеки влак си има пътници. Дори може да си намери такава, която няма да недоволства. Прагът на търпимост при различните хора е различен - сега, как ще изглежда в моите и твоите очи е друг въпрос. Обаче то абсолютна истина няма, нито правилно и грешно. Просто авторката трябва да си прецени, може ли тя да е тази някоя, ако... еди какво си.

# 163
  • при късмета
Аз жена, която да приема съвсем спокойно намеса във връзката/брака си и някой друг да го дирижира, особено свекърва, не познавам. Такива жени, може и да има в някое анадолско село

# 164
Какво дирижиране, какви пет лева....
Има си такива хора - мама обгрижва момчето, после обгрижва и двамата..
Ма защо сготвила месото, ми защото маминото момченце трябва да папка бре. Пускала пералня - ми той не може, а не трябва да ходи мръсен.
Само дето маминото момче не вижда нищо нередно в това. Така е свикнал, така му харесва и го приема за нормално.
Познавам такива жени и синовете им. Той станал на 40, но мама на 65 му готви, чисти и пере, щото той е мъж и не може.

Общи условия

Активация на акаунт