С какво ви дразнят свекървите? – 136

• 36 781
  • 756
  •   1
Отговори
# 135
А защо сте търсили квартира, но без успех? На какво се дължи неуспеха?

# 136
На квартира и си решаваш проблемите.

# 137
  • волно калдъръмче
Приготви се да мъкнеш къща на гърба си.  И да се изнесете на квартира, той няма да си мърда пръста.

Наистина поговорете, за да видиш неговите нагласи.

Как ти се вижда живот в друг град?

# 138
Просто у кажи,че отдавна си самостоятелна и се оправяш без родители и не искаш да се връщаш назад. Можете спокойно да си домакинствате, да се грижите за храната и пералнята си. А майка му да си почива и да си гледа само себе си.
Може пък да те разберат. Но трябва първо да се разберете какви са ви перспективите, ще бъдете ли двойка, с всичко, което следва от това.Или той ще си живее както си е свикнал и просто под ръка ще има и момиче.
И не влагай пари в чужд имот.

# 139
  • Варна
Кажи му право куме в очи какво не ти харесва на живота в тази къща. След това дипломатично уточни, че майка му трябва да се уважава, че тя така е свикнала, че ще влезете в конфликт, ако решите да й променяте навиците, че човек на тези години всъщност не се променя, а ти искаш добри отношения помежду ви, така че от всичко това следва логичния извод - излизане на квартира. Хем вие ще сте си само двамата, хем на майка му няма да се чупи хатъра да си ползва по-удобната кухня. И изкарвай момчето навън. Приемаш за даденост, че тя няма да те харесва, защото ще изведеш сина й от дома. А повече ли ще те харесва, когато ден през ден си сблъсквате рогите в една къща? Не. Така че действай.

# 140
  • София
Всъщност аз исках да изчакам. Да видя естествената развръзка.
Дали той въпреки ремонта, който така ентусиазирано задейства последния месец ще продължи да не изключва опцията да излезем на квартира /това, което всъщност аз искам/
Дали след инвестицията, която прави в собствената си къща вече твърдо ще иска да си остане там.
Затова и търпеливо от месеци наблюдавам атмосферата.
Но определено с бъдещото свеки - няма да се разберем. Свикнала е да държи тя конците. Самият факт, че ние закусване тя влиза - да си вземе поредното нещо от кухнята и изведнъж се оказва на масата с нас седнала и започва - Сине , вие днес какви планове имате ? Или факта, че бях купила месо и оставила в неговия хладилник и тя беше сготвила на другия ден - мен ме издразни МНОГО! Не смятам да "търпя" , но в чужда къща -чужди правила.
В начлото оцених готовността му да заживеем заедно и това, че иска на квартира, а не до полата на мама.Вече се замислям колко е готов и колко насериозно го е казаал. А и това, което мама всекидневно му подсигурява надявам се е наясно, че аз не съм ТЯ

# 141
  • София
Аз реално проблеми с жената не виждам. Проблемът е приятелят ти. Тя откъде може да знае кой е купил месото? Говори с него, друг вариант нямаш. Ако дори след като той е на твоя страна, говорил е с майка си, обяснил ѝ е и тн и нещата продължават, тогава ще е проблемът с нея.
Най-мразя да ми се месят, израсла съм твърде самостоятелна, което не винаги го намирам като плюс, но в случая наистина не виждам какво е виновна жената.

# 142
Имаш два варианта.
Говорите, че поне в началото ,докато се напасвате имате нужда да сте сами, най-добре на квартира.
 Вторият  е да се изясните, че семейство се гради от двама и  се очаква двамата да работите по това ,да участва, заедно да правите нещата, дори да сте там ,в къщата. Очаква се да се включва,  не да чака майка си да готви ,пере и нататък.
 Не  е лошо да отидеш и видиш, ако не си ,има ли всичко в новото им жилище или просто няма и ползва наличното. Ако има, явно си го пази за ново, има и такива, или смята да продължава заедното и само да спи в новото, което не е решение за вас.
 Разбери се с него какво мисли, предварително, защото когато дойдат деца, става мазало. Сега е момент. Смята ли да сте отделно семейство или очаква да си продължава като детето на мама.много е важно.

# 143
Аз реално проблеми с жената не виждам. Проблемът е приятелят ти.
Че е проблем Мамин Златен, проблем е. Но аз виждам сериозни проблеми и с майка му. Намирам за грубо нарушаване на личното пространство да се намъкна при сина ми и гаджето му, докато закусват, да се инсталирам на масата им и да ги разпитвам за плановете им за деня, освен ако те не са ме поканили на закуска. Междувпрочем, същото зачитане на личното ми пространство очаквам и от тях. А малоумието на маминка да сготви месото, което момичето е купило и оставило в хладилника не си струва да коментирам. Женицата клета или е оперирана от елементарни обноски и чувство за лично пространство, или истерично маркира територия.

# 144
Голяма грешка да чакаш "какво ще стане с/след ремонта. Той, този ремонт може да се протака много във времето. И непрекъснато да изникват нови неща и промени. Съответно и оправдания да не се изнесе.
   За мен, според мен - момчето не е готово/ не иска да се изнася. Не е склонно да наруши своя комфорт за да гради връзка. Иска меда на съвместния живот, но без "жилото".
   Преди да говориш за майка му, изяснете се - вие двойка ли сте, която ще гради бъдеще или ти си само приятелка, която живее с него?
  И внимателно следи - до колко той е склонен на компромиси? Дали не държи всичко да става, както той си го представя, а другото са само приказки за замазване на очите ти.

# 145
  • Варна
Няма значение кой е купил въпросната мръвка, тя или той. Купена е, оставена е в хладилника, значи нещо е предвидено да се прави с това месо. Нормално е да попиташ първо преди да го ползваш, ако ще да си шеф готвач в четиризвезден ресторант. И аз мисля, че се заявяват позиции.

# 146
Имала съм точно случай с мръвка, направила съм сметка ,купила, дошли девера ,свекървата наготвила , аз оставам изненадана с моя план. По принцип всичко е общо ,нейното си е нейно. Аз нямам право да пипам, помня няколко случки да се засилвам без да питам и  се отказвам, изплашена какво следва.
 Да не стигаш до това  и да ти трябва много време, сега изяснете, ако ще сте заедно. Какво значи заедно за него, че може да не е каквото за теб.

# 147
Силно се съмнявам мъж, който има собствено жилище да се изнесе някъде за да плаща наем.

# 148
  • Варна
И аз се съмнявам ама то желязото затова се кове, докато е горещо. Демек, докато са още пресни, влюбени, еуфорични. Дано момата не е изтървала момента.

# 149
  • при късмета
Не знам защо чакаш да свърши ремонта? Човек ремонтира нещо, за да го ползва, до сега не знам някой да си е ремонтирал жилището, че да излезе на квартира. Ако ще сте двойка, явно ще оставате там. Трябва много ясно да очертае граници на майка си, иначе нищо няма да излезе.
И да, проблем в свекървата има и то голям. Още като някой предположи, че момичето ей така си говори, аз допуснах, че свекървата си нахлува нарочно, за да им се натресе просто.
Сериозен разговор с мъжа, кой как вижда нещата и обща позиция от сега. Майка му като гледам изобщо няма да спре с натрисането и е много важно, освен разговора да се проведе, общото решение да бъде приведено в изпълнение. За вчера, иначе ще стане късно

Общи условия

Активация на акаунт