С какво ви дразнят свекървите? – 136

• 36 483
  • 756
  •   1
Отговори
# 600
Моят прецъфтява ,та ...

# 601
Хапка, божур е. До десетина дни сигурно ще можеш да откъснеш цветове за бабата.
Ама тя пак няма да повярва.
Като види, че не става за пушене, ще повярва. А, ако става за пушене, бабето ще е открило нова бизнес ниша, която ще я направи милионер.

# 602
През февруари/март бях садила някаква странна ряпа, магданоз и копър на село. Обаче не мога да се сетя кое къде съм засадила. На едното място поникна това:
Скрит текст:
  Сега изглежда така:
Скрит текст:
  Днес отидохме на аудиенция при 92-годишната баба на мъжа ми и реших да я попитам кое би могло да е от трите туй нещо.
- Това е марихуана - отсече тя.
  Аз се спуках от смях.
- Глупости, никога не бих засадила такова нещо в двора! - казвам. Тя ме поглежда косо:
- Марихуана е. Гинчето имаше такава и съм виждала в техния двор.
  И така и не ми повярва, че не е марихуана. Сега се държи възпитано, но леко хладно и ме гледа подозрително. Аз съм в шах.

Божур е това. Ама как така вместо ряпа и магданоз е станало, не знам. Бабата явно недовижда вече.

# 603
  • София
Какво ми попадна днес.... радвайте се, че не живеем в Индия
https://lifestyle.bg/stories/sandzheev-prasad-sadhana-prasad-shr … sin-v-indiya.html

# 604
  • София
А, луди има навсякъде. Дали ще го осъдят е съвсем отделен въпрос.

# 605
  • София
Така де, въпросът е за манталитета.
В една книга свекърва и син индийци, от Австралия, карат снахата да отида за аборт в Индия, защото е бременна с момиче.

# 606
Това си е свекърва хай левел.

# 607
  • София
Това си е свекърва хай левел.
Да, книгата е интересна, за сблъсъка на култури - индийки, родени и израснали в Лондон, искат традиционни уредени бракове (т.е. решени чрез родителите). https://iztok-zapad.eu/shergill-sisters - имам я на pdf

# 608

Това са индийци, ще го осъдят и още как в Индия. Достатъчно е да се разплачат пред съдията от неблагодарния син и готово. Там забраниха видеозона в ранна бременност, заради абортите на момичета и въпреки това пак ги правят.
Не е виновна свекървата, а манталитетът. Момичето няма стойност и семейството е задължено да плати всяка сватба на дъщерите си, защото се оттървава от нея, а семейството на мъжа благоволява да я приеме. За сватбата на дъщеря си може да се разориш, а ако нямаш много пари, а имащ вече едно момиче, следващата женска бременност е аборт, ако можеш да си го позволиш.

# 609
По-скоро, кукувичарник хай левъл.

# 610
  • София
Не е виновна свекървата, а манталитетът. Момичето няма стойност и семейството е задължено да плати всяка сватба на дъщерите си, защото се оттървава от нея, а семейството на мъжа благоволява да я приеме. За сватбата на дъщеря си може да се разориш, а ако нямаш много пари, а имащ вече едно момиче, следващата женска бременност е аборт, ако можеш да си го позволиш.
Както казваха в Мамма Мия:
"Пиърс Броснан: - Какво се предполага да прави бащата на булката?
Кристин Барански: -  Да плаща. Моят баща тегли чертата на третата сватба."

Майката и синът индийци живеят в Австралия и синът е богат, със собствен бизнес. Т.е. абортът не е заради общественото мнение, а детето е първо.
Ето откъс:
Скрит текст:
Ширина си спомни деня, в който подаде оставката си с обяснението, че трябва да си остане вкъщи да се
грижи за свекърва си, която се нуждае от помощ по стълбището след операцията на тазобедрената става.
— У дома няма друг човек — оправда се Ширина. — Може да й е нужно доста време да се възстанови.
Явно неохотата й си бе проличала, защото началничката й я изведе на кафе същия следобед.
— Имаш голям потенциал — увери я. — Не може ли просто да си вземеш отпуск? Няма ли как да измислите нещо със съпруга ти? Може да монтирате стълбищен асансьор.
Стълбищният асансьор се превърна в образа, изникващ в съзнанието на Ширина всеки път, когато се замислеше за разликата между източните и западните ценности. Индийските снахи се грижат за семействата си. Правят необходимите саможертви. Западняците монтират стълбищни асансьори.

Последна редакция: пн, 16 май 2022, 18:14 от Cuckoo

# 611
Cuckoo,
благодаря ти за откъса. Радвам се, че западняците монтират стълбищни асансьори и са измислили пералнята, миялната и прахосмукачката, че ако трябва да чакаме на източните гурута, от Средновековието нямаше да излезем. Само саможертви щяхме да правим.

# 612
  • София
Cuckoo,
благодаря ти за откъса. Радвам се, че западняците монтират стълбищни асансьори и са измислили пералнята, миялната и прахосмукачката, че ако трябва да чакаме на източните гурута, от Средновековието нямаше да излезем. Само саможертви щяхме да правим.
Цялата книга е забавна, интересна и показва как може ти да излезеш от Индия, но не и тя от теб (перефразирам поговорката за селото).
Е, в източните култури за мен позитивното е връзката със семейството и грижата за възрастни родители, разбира се - с мярка и не на всяка цена.

# 613
Cuckoo,
Е, как, тук саможертвата е основна добродетел. Не само свекървите очакват от снахите, но и един куп майки вампири очакват от дъщерите си да се принесат в саможертва в името на царицата-майка. Имам братовчедка, която  е около 50-годишна. Сингъл е. Работи като рентгенов лаборант. Споменавам това, защото работата ѝ е специфична и ако напусне, особено на нейната възраст, не е като да я чакат куп работни места после. Но, когато майка ѝ получи инсулт, родителите ѝ твърдо очакваха тя да напусне работа и да се  грижи лично за майка си. Всякакви предложения за платена грижа, социален патронаж и пр. бяха отхвърлени с възмущение, защото...МАКАК така?! Какво ще кажат хората?! Да споменавам ли, че братовчедка ми има брат, но към него нямаше подобни очаквания? Е, как да има? Нали може крехкото му мъжко достойнство да се скъси с 5 сантиметра.

# 614
  • Най-красивата страна
Да,обикновено от жената се очаква да поеме грижата за възрастните.
Ако са родителите-разбирам,но и брата трябва да помага.
Но и свекърите често смятат,че снахата трябва да ги гледа.
Синът може да обслужва баща си-да.
Ама не може да слага памперса на майка си...И се очаква снахата да го прави...

Общи условия

Активация на акаунт