Любители на кучета - 128

• 32 524
  • 757
  •   1
Отговори
# 615
Гледах как от начало само оставям повода пред кучето и като се доближи до него и го бутне с носле дават наградка. После го слагат за секунда и дават наградка. Махат го, пак слагат, пак наградка. После за по-дълго и пак наградка.

Нашата също не искаше да ходи на повод, ама сега се дърпа като магаре на всички посоки.

# 616
Нашата също не искаше да ходи на повод, ама сега се дърпа като магаре на всички посоки.
И Айк така. Първо беше като препариран, в един момент осъзна че не му ограничава движенията и даже тичаше като зек.

# 617
Нямам търпение да почне да го дърпа. Мислех си, че това ще ни е проблемът, хаха. Satisfied
Ще върна значи няколко стъпки назад и ще пробвам и по тази техника - благодаря, @Лютиче. Relaxed

# 618
  • София
Споко, и бебето беше така. Лягаше и буквално трябваше да го влачим. След няколко разходки разбра, че е хубаво и спря да се лигави.

# 619
  • София
Нямам търпение да почне да го дърпа.
Внимавай какво си пожелаваш. Smile
Моята хубостница беше бясна от първия ден, когато я изведохме, и след това - още месеци наред. Мяташе се като пощръкляла на повода насам и натам, буквално ми се ревеше всеки път, когато трябваше да я извеждам - това бяха някакви мои битки със свръхвъзбудено куче, за което нито команди, нито каишката и повода са някакви пречки да прави, каквото си е наумила.
Е, израсна го и това, слава богу - вече си ходи на повод, че и пусната от повода също е прилично послушна, но ... вече е на девет месеца.
Всяко кученце си е с характера и трябва да се приспособим към особеностите му. Ако сме търпеливи и упорити, докато те растат, а ние ги обучаваме  - в един момент всичко си идва на мястото.
Успех!

# 620
  • sofia
Абсолютно няма защо да го мислите това с разходката. С никое от кучетата ми до сега не съм се сещала изобщо, че трябва да го запознавам специално с повода. То си става естествено. Навън изобщо не е, като в къщи. Интересно му е и няма време да се куми. В последствие, с избран от вас метод, ще го приучите на "редом" и изобщо, да ви е приятно да вървите заедно.

# 621
  • тук-там
Поздрави от моите сладури и Словения:

# 622
  • о`майна лунна нощ е
Слагаш нагръдника, закачаш обикновения повод и го оставяш така да се движи из вас и да го влачи след себе си. Ще стои десет минути препариран. После ще му се преиграе и ще забрави за синджира. По някое време може да го хващаш и да го водиш до другата стая. И така стъпка по стъпка. В краен случай  го вдигаш като яре и навън. Стоите и се гледате на въздух. Все ще тръгне в един момент.

Така процедираме в приюта в Слатина. Кучетата се вадят от клетките на двора и веднага се слага нагръдник, а по възможност и повод, който да се влачи след тях. Не им пречи, играят и тичат спокойно. Но по този начин свикват с присъствието на човек, с аксесоарите за разходка и могат по-лесно да бъдат хванати при нужда.

Последна редакция: пн, 30 май 2022, 16:49 от `ТуиГ

# 623
  • Fort Worth, TX
Здравейте!Отдавна не съм писала тук.Моите приятели Кая /НОК и Джони поздравяват вас и вашите приятели.

# 624
Здравейте,
След лекарска грешка при кастрация в град Пазарджик Каси( пинчерче) е приета в клиника Провет- тракия Пловдив.
Тя лежи там вече 2 седмици и докторите се борят да я спасят всеки ден. Вече са й направени 3 операции, за да поправят грешките от кастрацията, но се стигна до неизбежното - отстраняване на бъбрека. Каси е на косъм да развие анемия и ветеринарите ми казаха да потърся кръводарители за всеки случай. Сега й предстои  4 операция- за премахване на бъбрека(днес(30.05) или във Вторник (31.05).Не са сигурни какво ще стане, но ми казаха да съм подготвена. Ще ми кажат в последния момент дали ще се нуждае от кръвопреливане и кога.
 Ветеринарят обясни, че може да потрябва около 200мл кръвкуче над 5 години, което е над 20 кг., без значение кръвната група, обезпаразитено и с всички ваксини. Необходимо е да пуснем кръвни изследвания на кучето донор непосредствено преди кръводаряването. Може да споделяте публикацията ,ако желаете или да споделите полезна информация.
 Ще съм безкрайно благодарна, ако успея да намеря донор в групата! Всички разходи ще са за моя сметка.
Благодаря ви
Теодора
 от

# 625
Каси, миличка, много късмет ти пожелавам…. 😢

# 626
  • Пловдив
Из албума Мъките на един Шошо...

# 627
Абе тежък е кучешкият живот.
Да се оплача... Мислех, че ще мина само с три чифта гащи за кучката, ама ще трябва явно да се запася повече Grinning
На нея обаче не изглежда да й пука особено...

# 628
  • София
Е, много фешънски гащи има Рила! Модни икони в тая тема да искаш - па рокли на череши, па цветни гащи... цъ-цъ Heart Eyes 

Стискаме всички палци и лапички на Каси! Ще се радвам да разбера как е минала операцията (и се надявам на добра новина)!

# 629
  • Варна
Каси, с теб сме, жалко, че моите не отговарят на изискванията. Успех.

Общи условия

Активация на акаунт