Любители на кучета - 128

• 32 494
  • 757
  •   1
Отговори
# 690
  • sofia
И ние имаме някъде 1.Трябва да му я извадя. Не вярвам да оцелее, обаче...

# 691
  • София
Е така де, две имаме останали от бате, и ги е дъвкал доста... има и още една мечка - по-голяма от него.
Всичко друго, което сме взимали, не се отчете и отиде към други, по-непретенциозни кучета Laughing

# 692
  • София

Поздрави от Джинката! Smile
Да ви разправям какво ми докара на главата тая моята хубостница - не се заблуждавайте от невинния й поглед. Wink
Близо до нас, по пътя ни за разходки, има малък магазин за плодове и зеленчуци, държат го двама възрастни - мъж и жена. Та дядото е голям бърборко и преди редовно ни спираше и разтягаше локуми по темата за кучетата - какви кучета имал едно време, ама не такива "джуфки", ами истински ловни кучета - умни, смели, обучени да изпълняват всичко и бла-бла-бла... Аз слушам и само се усмихвам любезно, макар че го подушвам, че грам нищо от кучета не разбира и само си дрънка. Джина, обаче, не знам точно какво разбра от приказките му и как изтълкува нескопосаните му опити да я погали, но в един момент реши, че този дядко е "обществен враг номер едно" и за това трябва всички да бъдат предупредени. Всеки ден по пътя ни за разходка, като доближим магазинчето, пиклата започва истеричен лай, дърпане и скачане - "Той е, дръжте го!". Видях се в чудо  - не мога да я укротя, хората се обръщат да гледат какво става, направо разгонихме клиентелата на магазинчето. Спрях веднъж и се извиних на човека, а той взе, че бръкна в една щайга и ми подаде ... едно киви. Подарък било, ама май дядото се опита да си плати "такса спокойствие". Laughing Кивито си го разделихме с Джинката, ама тя продължава да го лае, срам ме е да минавам оттам - ще излезе, че го рекетирам за още.
Та се наложи да сменя маршрута, доста магазинчета има по пътя ни и ако този номер й стане привичен, направо ще излизам с пазарската торба да събирам данъка. Stuck Out Tongue

# 693
  • София
Аз на Доня Джини (по Дон Корлеоне) бих й дала всичко и без да ме лае Simple Smile

Ние днес бяхме в Добро хрумване и си снимах кучевръза им.

Много готин невролог имат - д-р Димитър Иванов; от GreenDo ни пратиха и при него. Един час ни слуша излиянията и въпросите човекът, освен дето направи на Буба супер подробен преглед. На всичко отговори разбираемо и компетентно, поне според мен.
Буба е добре, но пак направи онази пареза (или каквото е там) със задните крачета. Към минута стъпва сякаш не я държат краката и след това нищо й няма, и все едно никога нищо не й е имало. Преди година направи същия епизод на два пъти (на втория бяхме при Войчев в Горна Баня), но тогава имаше положителен тест за анаплазмоза, а тя може да предизвика подобни епизоди. 14 дни Доксициклин и се оправи (до вчера). Обаче сега 4D тестът за кърлежови болести е изцяло негативен и докторите не могат да измислят какво може да й е - не е ортопедично, няма анаплазмоза, в супер добро неврологично състояие... остава да я следим и това е.
Ще изследваме хормони на щитовидна жлеза тия дни и според каквото покажат, може пак да се видим с готиния доктор (даде й толкова награди, колкото вкъщи не получава, а тя пък го слуша супер много) Simple Smile

За бяса искам само да помоля да прочетете какво причинява и как се развива заболяването. Аз заради лисиците четох (а лисици има дори в София и Бургас, в градска среда; таралежи също).

# 694
Ние доста ходим по планини и гори и никога не сме виждали досега диви животни. Следите им - да, но самите животни, тц. Те се крият от човека, не седят готови за среща, а от кучета още повече. За сметка на това такъв огромен плъх видях онзи ден да излиза от един подземен паркинг, че в първия момент реших, че е таралеж. Scream

# 695
  • Пловдив
По опасни са дребните хищници .
Катерици и прилепископ също са преносители, неваксинирани котки, които могат да се заразят от гризачи . Таралежите също.
Ако можеше и освен да прочетат и да видят все още жив заразен ....
Изхода е един, лечение няма  Само превенценция.

Последна редакция: чт, 02 юни 2022, 23:48 от whitefang

# 696
Някой има ли впечатление от хотелите за кучета "Вила Рошко" и "Грижовници"? Гледам само хубави отзиви в нета. И ние като Лютиче, в края на месеца сме на сватба в друг град и ще се вържат общо около 12-13 часа на Мейпъл да бъде сама и не знам дали няма да стане тревожна за толкова много време, а за момента няма на кого да я оставим. До ранния следобед ще сме с нея и след това до през нощта сигурно ще трябва да е самичка и сега обмисляме вариант да я оставим в хотел за кучета, ама малко ме е страх.

# 697
  • Пловдив
Първо попитайте дали ще ви приемат. Защото за толкова кратко време,куче което ще е при тях за първи път ,а и то не е било досега на хотел ...
По-добре намерете,някой познат на кучето човек да го нагледа 1-2 пъти за тези 12-13 часа.

# 698
Ние за нашата сватба помолихме родителите на едни приятели, които имат куче и така и така гледаха и кучето на приятелите. Та се събраха три кучета у тях (едното от които е грамадна немска овчарка, а нашата беше 12 кг пале Joy ).
Ако имате приятели с кучета, може да ги питате за този вариант.

# 699
  • София
Аз на Доня Джини (по Дон Корлеоне) бих й дала всичко и без да ме лае Simple Smile

Ние днес бяхме в Добро хрумване и си снимах кучевръза им.

Много готин невролог имат - д-р Димитър Иванов; от GreenDo ни пратиха и при него. Един час ни слуша излиянията и въпросите човекът, освен дето направи на Буба супер подробен преглед. На всичко отговори разбираемо и компетентно, поне според мен.
Буба е добре, но пак направи онази пареза (или каквото е там) със задните крачета. Към минута стъпва сякаш не я държат краката и след това нищо й няма, и все едно никога нищо не й е имало. Преди година направи същия епизод на два пъти (на втория бяхме при Войчев в Горна Баня), но тогава имаше положителен тест за анаплазмоза, а тя може да предизвика подобни епизоди. 14 дни Доксициклин и се оправи (до вчера). Обаче сега 4D тестът за кърлежови болести е изцяло негативен и докторите не могат да измислят какво може да й е - не е ортопедично, няма анаплазмоза, в супер добро неврологично състояие... остава да я следим и това е.
Ще изследваме хормони на щитовидна жлеза тия дни и според каквото покажат, може пак да се видим с готиния доктор (даде й толкова награди, колкото вкъщи не получава, а тя пък го слуша супер много) Simple Smile

За бяса искам само да помоля да прочетете какво причинява и как се развива заболяването. Аз заради лисиците четох (а лисици има дори в София и Бургас, в градска среда; таралежи също).

Обожавам го - с такава любов общува с животните. Дори ми се е обаждал да пита как е моята кифла 2-3 дни след преглед при него и назначено лечение.

# 700
  • София
Ама моля ти се, човекът й говореше на "любов", очите му не се отлепиха от нея през цялото време, извиняваше й се, че я върти в странни пози... това в допълнение на наградите, с които я посрещна и не секнаха през цялото време Simple Smile И не изглеждаше изкуствено и пресилено. Пък и имаше ефект отношението му -  доста леко й понесе един час престой в кабинета и му съдействаше за прегледа.
Абе, щом ММ се успокои и вече не иска да я тъпче с Доксициклин, понеже предния път това помогнало... Замислям се и него да запиша при този доктор Simple Smile

# 701
  • София
Аз съм ги питала - него, жена му и Влади Кирилов дали не може да ни станат лични лекари. Satisfied
Отказаха ми.

Последна редакция: пт, 03 юни 2022, 10:32 от змия

# 702
  • под тепетата
На първо гледане помислих, че кучо е вързан към тока Satisfied  То за Ози си е така де, ма той си е на фотоволтаици с неизчерпаема енергия Stuck Out Tongue Closed Eyes
 Жалко, че няма да ни вземе, змия! Значи ще си караме на валидолче. Как е кифлата?

# 703
  • София
Днес е на пореден контролен преглед. Може би ще кажат и кога ще е операцията на другото око.
Чакам обаждане от мъжа ми.

Добре е - сутринта не сме се разбрали и се оказа, че и двамата сме й дали храна. Тя пък не отказва и не връща нищо.

# 704
  • под тепетата
Така де, спазва поговорката "Дават ли ти -взимай, гонят ли те - бягай"! Satisfied
Ще стискам палци да минава леко и бързо операцията, като кажеш кога е!

Общи условия

Активация на акаунт